2021. szeptember 3., péntek

Fishing on Orfű

2021. augusztus  28.


Denszig in dö nájtkláb!

Egy héttel előtte:

- Nem tudom... Rossz idő is lesz, meg messze is van. Nem szívesen, de lehet ki kellene hagyni.
- Hát akkor ja. Majd jövőre.


Egy nappal előtte:

- Nem tudom... Rossz idő is lesz, meg messze is van. De azért ne menjünk inkább mégis?
- Dehogyisnem! Pont erre gondoltam én is. 



Oszt' akkor mégiscsak mentünk. De még mijóhogy mentünk. Még pont kellett egy csapatás, hogy magunk mögött hagyjuk a nyarat. Pontos, vagy legalábbis megközelítő statisztikai adatokat nem tudok még, egy biztos, hogy teltház volt, már napokkal előtte elkelt minden bérlet és napijegy. A külön erre indult facebook oldalon lehetett eladni a jegyeket/bérleteket, ha mégsem tudtál menni. A jegyüzérkedésnek nyomát sem láttam, még szombaton is bőven ár alatt lehetett hozzájuk jutni. Pacsi!


Szóval nekivágtunk 280 kilométernek, augusztus 28-án, szombat reggel 9-kor. Kb. fél 2-re oda is értünk, a központi parkolóban épp kifogtunk egy üres helyet, aztán jöhetett a terepszemle. Elindultunk az emberek után és egyből a Víziszínpadnál kötöttünk ki, ahol épp a Gyík zenekar hangolt. Elsőre fura volt, mert ez gyakorlatilag a fesztivál területén kívül helyezkedett el, tehát ha az itteni program érdekelt, nem kellett belépőt váltanod. Mivel a hangolás fázisa zajlott, mi meg már be voltunk sózva, de még nem hangolva, ezért gyorsan megkerestük a bejáratot, karszalag fel, aztán gyerünk be. Kb. 20 méterrel később vettem is magamnak egy nyakbaakasztót, majd erre megkérdezte a párom, hogy sajtós pass-t nem kellett volna kapnunk? Vissza a pénztárhoz, hogy megtudjuk. Na így lett 3 nyakpántom :)

Első kávé. Szerencsére volt növényi tej opció, amiért jár az újabb pacsi! Örülök, hogy rájöttek a vendéglátók a vegánok okozta piaci résre, ezáltal itt már 2 vegán kajálda volt, valamint kaptál lángost és kürtős kalácsot is tej és tojás hozzáadása nélkül. Egy mindenevőnek ez semmi nem jelent, de higgyétek el, növényi alapú (vegán) étrenden élőknek (mint nekünk is) ez maga a megváltás! Egyébként az ételek terén a felhozatal változatos volt. Csakúgy mint a boros. Először csak kamilláztam, hogy mit mászkál egy-két ember ezzel a hordozható flakonnal. Gondoltam, elöl vették, hogy ebbe tudják átönteni a hozott szeszt. És nem. Előre bekevert föccsök voltak, kérem szépen. A legjobb találmány. Kikéred, megiszod. Aztán még kérsz egyet. Vagy nem. Ki, hogy bírja.



Itt a kajás soron volt a Magam Adom pódium, ahol napi három fellépő volt. Szombaton 4, mert a Víziszínpados Ricsárdgír az idő miatt átkerült ide. Voltak is rendesen. Előtte még hallottunk Totoro és Pulius Tomi előadásaiból is részleteket, és meg kell mondjam, hogy teljesen működött a dolog. Mivelhogy rengetegen üldögéltek, eszegettek, ezért az itt fellépőknek tuti közönsége volt. Zseniális!



Azt majdnem kifelejtettem, hogy a Tűzhöz közel színpadon 3-kor megnéztük az Egytagú Zenekar: Harmónika (Kéméndi Tamás) előadását. Mindazonáltal, hogy egy kiváló muzsikust hallhattunk, megtudtunk egy csomó mindent a tangóharmónikáról. Jó kis kezdés volt. Arról nem beszélve, hogy ez a színpad jött be a legjobban. Kis sétányon az erdőben, egyszer csak felbukkan egy cseppnyi tisztás, ahol egy hagymakupolából szólnak az előadók! Fergeteges!



Utána nekiindultunk egy gyors felfedezésnek, szerencsére a fesztivál nem fekszik óriási területen. A nagyon ötletes nevekkel ellátott kempingen kívül volt Civil sziget, a WWF Magyarország kollégáival, Bőrklinika, Fesztiválcserkészek, PTE-Zöldegyetem, mozi, gyermekbirodalom, valamint színház. Mivel későre járt, ezért ezekre sajna nem maradt időnk, kezdődött az Aron Andras & The Black Circle Orchestra a Fishinglaci Nagyszínpadon. Csakis elismeréssel tudok róluk szólni. Igazi mélyreható zene, amit a nagyon jól eltalált hangosítás csak még jobban kiemelt. Egyik barátom, is csak ennyit tudott mondani: Sose hallottam még róluk, de ez k#>@a jó!

A Sör és Fű formációt már hallottam a neten ezért is, meg azért is, mert a jóöreg Mangóval kóperálva adtak elő, átsiettünk vissza  a Tűzhöz közel színpadhoz. Itt meg már annyian voltak, hogy épp maradt még 2 állóhely. Jól tolták a srácok, ebben a (szerintem) nagyon felhígult és sok selejtes előadást kitermelő szcénában egy igazi verbális felüdülés volt őket hallani. Elszaladtunk közben a Fonó Borfaluhoz egy kávéra, utána rohantunk vissza a Közel a tűzhöz színpadhoz, hogy aztán veressünk egyet az Analóg Balatonon. Páhhhhh. Odacsapott. Extra pacsi a duónak!




Vissza a Fonóhoz Jónás Vera Experimentre. Arra jöttem rá, hogy most hallottam őket először élőben. És milyen jól tettük! Azta mindenit. Rendesen élte a színpadot! Attól függetlenül, hogy az előadása közben kezdődött a Kiscsillag (többezres tömeg előtt), itt is bőven maradt érdeklődő, akiket meg lehetett táncoltatni. Kiváló dalszerző és előadó, csakúgy mint a zenekar többi tagja. Még egy remek élmény a többi mellé.




Eztán már sajnos nézni kellett egy wc-t, ami ekkorra már azért nem volt egyszerű, valamint némi szilárd táplálékra is szükség volt. Itt még a dombtetőn állva hallottunk kicsit a Kiscsillagból is. Ezzel picit elszaladt az idő, úgyhogy a Muzsik és Volkova utolsó harmadára értünk vissza a Borfalu színpadhoz. A záhonyi testvérpár és zenekara, szédületes performanszával adott még egy jó nagy lendületet az estének. Újabb kedvencet avattunk. Én nem tudom, hogy honnan tudtak a szervezők ennyi csodálatos előadót leakasztani, de, hogy sikerült nekik, az egyszer biztos.

Itt már nem volt megállás, amire a Gypo Circus ethno-punk stílusú zenéje csak még jobban rápakolt. Miután kiugráltuk magunkból az utolsó utáni szuszt is, szép lassan megkezdtük a leereszkedést a parkoló felé. Közben bekacsintottunk még a Moonlight Diszkóba, ahol Dj Titusz és Dj Marvin zárta a estét, legalábbis számunkra. Itt már csak egy relax kocsiban alvás várt ránk, mielőtt reggel elindultunk volna hazafelé. A gyönyörű táj extra élmény volt a fesztivál mellé. 


Rohadt sok fizetésemelést kell kérnem a főnökömtől, mert úgy érzem, jövőre újra itt a helyünk. A rendezők az ország egyik legjobb helyét választották ki helyszínül. Ezt a teltház, valamint az idelátogatók beszámolója is alátámasztja. Mi mindenképpen fantaaasztikusan éreztük magunkat és nyugodtan mondhatom, hogy a Fishing on Orfű is belépett az "oda tutira megyünk" fesztiváljaink sorába. Köszi a lehetőséget, jövőre ugyanitt: ÁÁÁBEEEEL!!!!! 

Bea és Gábor

Képek még:





































2 megjegyzés:

  1. Köszi az újabb virtuális zenei kirándulást!:) Fantasztikusan sikerült a nyaratokat eltölteni a művészetek világában, sokat utazva, néha nomád módon, de mindig megtaláltátok az élményt, amiért elindúltatok! Köszönöm, hogy veletek tarthattam, vagy legalábis belepillanthattam a fesztiválok világába, ami nekem edig nem nagyon jött össze! Nem baj! Majd jövőre csatlakozom, ha úgy adódik!:))) A fotók fantasztikusak és sikerült megragadni és átadni a hangulatot velük!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi is köszönjük, hogy elolvastad. :) Tényleg fantasztikus volt a nyarunk, remélem a jövő nyarunk is legalább ilyen jó lesz.

      Törlés