2021. február 6., szombat

A csodÁLLATos tanya és egyéb kalandok

Remélem nektek is hiányzott már a Hajnal tanya és csodálatos lakói. Az előző részben kicsit közelebbről megismerhettük Bingó mestert, Cucut és Pirit, Sanyit és Ricsit. Ebben a részben tovább folytatjuk az ismerkedést és még több cukisághoz kerülhetünk egy kicsit közelebb. Megismerhetitek Brúnót, Fügét, Gézát, Mártont és Rozit. Mindegyik csudapofa, imádni való kis egyéniség.

Ha nem olvastátok az előző részeket, akkor a bejegyzés végén az összes korábbi írás linkjét megtaláljátok. 

És ebben az egészben az a jó, hogy még ezzel a résszel sem érünk a szépséges és aranyos tanyalakók végére, vannak bizony, akik még mindig kimaradtak és türelmesen várják, hogy ők is bemutatkozhassanak. 

Amíg meg nem tapasztalunk szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik.
/Anatole France/

Békésen, testvériesen.

Brúnó és Füge:

Brúnó, a lógófülű törpenyuszi már 3 éve él a tanyán, 1 éves volt, amikor a odaköltözött. Nagyon jó fej nyuszi, sűrűn jár Vivivel dolgozni, és egyaránt jól érzi magát a halőrházban a jó társaságban, de ugyanúgy szeret a tóparton ugrándozni, és amikor a többiek kimennek szétnézni, hogy minden rendben van-e, természetesen boldogan velük tart.  

Répát eszik ropp-ropp-ropp, nagyot ugrik hopp-hopp-hopp.

Nem csak az állatokkal van jóban, az embereket is kedveli, szeret barátkozni. A tanyán teljesen szabadon van, kinti-benti nyuszi, imád az udvaron tenni-venni, ugrándozni, lyukakat kaparni, napozni, de van, amikor csak leheveredik egy árnyékos zugban és onnan követi a világ és a tanya életének alakulását. 

Ki a virágot szereti...

Amikor azonban nagyon hideg van, akkor a kanapén alszik a házban, vagy betelepedik a kályha melege elé egy puha szőnyegre. Teljes jogú családtag, mindent szabad neki. (Mint az összes többi állatnak is, hihi)

Meleg, puhaság, nyugalom - luxus

Brúnó barátkozik ugyan Fügével, teljesen jól ki is jönnek egymással, de ő nagyon másfajta személyiséggel rendelkezik, ezért mégis jobban elvan egyedül, nem annyira társaságfüggő, mint a kétéves Füge, ezért érkezik hamarosan Céco, a szintén örökbefogadott és szintén kétéves nyuszi srác.

Egy, csak egy legény van talpon a vidéken...

Így remélhetőleg Füge tavasszal már új kisbarátjával ugrabugrálhatja körbe a tanya udvarát, bemutathatja neki új családját, ismertetheti a szabályokat, és megmutathatja a legjobb pihenő- és kaparóhelyeket. Füge rettentően igényli a társaságot. Ő is mentett nyuszi, aki első pillanattól kezdve remekül alkalmazkodott a csapathoz, kedvességben verhetetlen.

Füge jól megnézi a Karácsonyt

Füge leginkább Rozival és Ricsivel bandázik és nagyon élvezi. Egyikőjük sem ketrecben él,  szabad állatok és teljesen jól kijönnek egymással,  a kutyákkal és az összes többi állattal.

Hé Füge, szólj ha látsz valami finomat! 


Füge ül a fűben, (de testőrrel ám!)



Géza:

Helló, my name is Bond. James Bond. 

Géza egy igazi tünemény a maga 150 centijével és 50 kilójával. Aki már ismeri Vivit valamennyire, az tudja, hogy nála nem a név határozza meg az állat nemét. Ugyanis Géza lány. Jó-jó, amikor a nevét kapta, akkor még Gézának tűnt, de amikor kiderült, hogy valójában fiúnevet visel ez a kedves emulány, már rajta maradt a Géza. (Igazság szerint az emuk nemét 3-14 hónapos koruk között elég nehéz megállapítani)

Én egy aranyos, icike-picike madárka vagyok, elférek a tenyeredben, úgy imádlak...

Őt Vivi vásárolta meg, mégpedig azért, hogy életben maradjon, mert a társai elnyomták és bántották. Ez már mind a múlté, Géza nagyon jó húsban van és szereti a hasát. Emutápot eszik, ami tartalmazza az összes dolgot, amire szüksége van. Nyomelemeket és vitaminokat.

Jaj, mindjárt nem kapok levegőt! Ki fogja akkor azt a lepottyant almát ott megenni?

Övé a gyümölcsös egész területe, és mivel imádja a gyümölcsöket (is) ez neki egy kánaán, csipegeti is őket, ha gyümölcsre szottyan kedve. Imádja az almát, de tulajdonképpen az összes gyümölcsöt. De nem veti meg a répát, a tyúkhúrt, a friss zöldet sem.
  
Tatjana Gézanova Hajnalová téli nagyhercegnő megérkezett.

Végtelenül kedves azokhoz, akiket ismer, de az idegen állatokat nem szereti.  Ő is szuperül kijön mindenkivel, de legjobb barátja nincsen. Télen nem tud friss füvet csipegetni, ilyenkor Vivi szecskázott lucernával kedveskedik neki. Géza, mint a nőstény emuk, doboló hangot ad ki,  a hím emuk fújnak. 

Vakard, vakard, úgy látom, nagyon ismersz, tudod, mit imádok. 


Jaajjj, úúúúgy élvezem én a strandot, mert az annyira szép és jóóóóó


 Márton: 

Hegedűsök az első sorban!  Figyelem, a Hattyúk tavával kezdünk!

Márton, Vivi szívszerelme (egyébként megsúgom, hogy mindenki az :D) egy gyönyörű fehér, házilúd. Márton, aki lány, de már ő is Márton marad. (Vivinél ez már megszokott dolog. :D) Márton 6 éves lesz idén, hihetetlenül kedves állat, de az idegen embereket nem szereti . 

Nincs szebb madár, mint a lúd! 

Szeret utazni, egyáltalán nem fél, gyakran jár ő is Vivivel dolgozni, illetve nyáron is a társasággal tart, akár a Tiszára,  akár a Dunára, akár a Tápióra mennek. Ki nem hagyna egy jó kis pancsolást. 

Mártonka fürdik,  a Tápióóóóban.

Örömóda. Vezényel Hajnal Márton. 

Meg se kottyan neki 1-2 km, örömmel totyog a banda után, amikor a Tápió partjára, vagy bárhová látogatnak. De a Farkasdi Horgásztó körül is szeret körbenézni, és mindig örül, amikor Vivi magával viszi. 

Kiskertemben kerteltem, bazsarózsát ültettem.

Most kicsit szomorú, mert a Tápió elkezdett befagyni, ő pedig imád benne úszkálni. A havat kifejezetten szereti. Igaz, leginkább csak nézni, a melegen szalmázott helyéről. :D 

A legkisebb királykisasszony 

A macskákra azt mondják, hogy 9 életük van. Mártonról elmondható, hogy kettő már biztos van neki. Átélt és túlélt egy elég csúnya rókatámadást. Amikor még nem volt Géza, az ő mostani helyére ment be aludni, ahol nem volt kutya. Így a róka könnyű prédának nézte. A kutyák azonban megvédték a tanyát és lakóit, ezt nem hagyták annyiban, így menekült meg Márton, aki azóta felépült, az egyik szárnya nem működik száz százalékosan, de ettől függetlenül teljes életet élhet. Ennek a rókának nem volt többé lehetősége a birtokra tenni a lábát, a hős kutyák gondoskodtak róla.

Márton, a bőségtál és a három testőr. Jaa, négy!

Márton hallgat a nevére és ha sétálni mennek, közvetlen a banda mellett megy, hogy még véletlenül se maradjon le. Nagyon szorgalmasan plattyog velük a narancssárga virgácsain. Az éjszakát a kutyákkal tölti, akár a kutyaólba is bemegy utánuk, jó időben pedig a kutyaól előtt alszik. Hát nem imádni való?

Majd én vigyázok rád, kutyuskám!



Ugorjak, ne ugorjak??



Rozi: 

Na csá! Nyomjatok egy like-ot!

Rozi egy igazi, ellenállhatatlan gyönyörűség. Egyszerre szelídség és huncutság ragyog a szemében. Egy igazi világjáró. Nincs olyan hely, ahová nem tart a csapattal. Minden kirándulást, gyalogtúrát még az autós utazást is nagyon élvezi. Legel, jön-megy, esze ágában nincs elmenni és simán lesétálja a 15-20 km-t.

Egyszer volt, hol nem volt mesevilág

Rozi kicsi kecske volt, amikor a tanyára került. Akkor még az volt a terv, hogy kecsketejjel és sajtokkal szerettek volna Viviék foglalkozni. De Rozi egy akkora forma volt már akkor is, hogy nem fogták munkára, sőt nagy kedvenc lett és mindenhová megy, ahová Viviék és a kutyák.

Peti úrnak vajon mik járhatnak a fejében??

Az hogy Rozi inkább kutya szeretne lenni úgy derült ki, hogy ki volt kötve legelni, ám kiakadt a karabiner és uccu neki, elszaladt a sétáló csapat után. Attól kezdve bizony neki ott a helye minden kiránduláson, minden túrán, minden utazáson.

Na végre Vivi! Mióta mondom, hogy nyomjunk egy szelfit?



Ha most felmosok, adsz nekem egy kis pörköltet sörrel?

A kocsiban gyönyörűen utazik, magától száll be, majd lefekszik. Egyszerűen imádja a társaságot, szeret a családdal lenni nagyon. És ne feledjük el, ő már tévésztár is volt!

Héééé, a piros szőnyeget elfelejtették, meeee!

Találtam két nagyon cuki videót is róla: 

https://www.facebook.com/vivien.hajnal.9/videos/2921571817904419

https://www.facebook.com/vivien.hajnal.9/videos/3851222351606023

Kecske létére mindent szeret, ha tehetné, olyan ételeket enne, ami nem neki való, akár a pörköltbe is képes belenyalni. És a sört sem vetné meg, ha Vivi nem tartaná mindig szemmel. Mindent megenne, meginna, ami nem neki való. :D Csak nézzetek az arcára a következő képen! 

Na fiúk-lányok! Utánozzátok az arcomat. Akkor elhiszik, hogy nem mi ettük meg azt a zsák almát.
Mi dolgoztunk egész délután!

Szerencsére Vivi ügyel az egészségére, ezért leginkább szénán, magkeveréken és vízen él, illetve rendszeresen kap fűzfa- és akácágakat, amit jókedvűen elrágcsál. Néha segítsége is akad ebben.

Na, kezdhetjük haver? Te rágd szét a három madzagot először, addig én elkezdek enni. 

Ezeken a linkeken pedig elolvashatjátok az előző részeket. Egy igazi csodák ők, érdemes elolvasni még akkor is, már olvastátok. :)

A csodÁLLATos tanya 1. rész

A csodÁLLATos tanya 2. rész

A csodÁLLATos tanya 3. rész

A csodÁLLATos tanya karácsonyi különkiadás

Blogfaggató Hajnal Vivivel

Blogfaggató karácsonyi különkiadás: Hajnal Vivi és a Farkasdi Horgásztó

Legszebb kecske, mely e helyen mekeghet neked. 
Szeme lelket melenget, s kedvet emelget, 
szeme szeretettel tele, nevess vele.

A csodálatos képeket köszönöm Vivinek!

11 megjegyzés:

  1. De jó, igazi mese volt így hétvégén reggel feldobta a mai esős, borús napomat. Köszi, remekeltetek!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is köszönöm, örülök, hogy feldobtuk a napodat! :D

      Törlés
  2. Kedves bejegyzés volt, élveztem így a reggeli kávé mellé. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A legszebb ,hogy igaz történet minden szava 🥰

      Törlés
    2. Köszönöm, örülök, hogy tetszett. :)

      Törlés
  3. Már nagyon vártam! Mint minden részt ! Köszönöm szépen jöhet a következő !!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, ennek örülök! Már csak pár hét, és itt a következő. :))

      Törlés
  4. Minden bejegyzés közelebb visz Vivihez, és társaihoz, barátaihoz! A képekkel bemutatva, nem csak a képzeletünkre hagyatkozunk! Szívesen eltöltenék egy naot ( az lehet, hogy nagyon kevés lenne!:D), hogy még közelebbről megismerkedjek ezzel a közösséggel!
    Még van egy kis lemaradásom a bejegyzésekkel, de biztos, hogy mindegyik sorrakerül!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már én is gondoltam arra, hogy jót lehetne Vivinél nyaralni. Igazi pihenés és lelki feltöltődés lenne. :))

      Törlés
  5. Imádom őket és ahogy leírod ����

    VálaszTörlés