2020. június 10., szerda

Stefanie Sabounchian: Itt nyomd! Reflexológia kezdőknek

Lábrefrexológia: az egészségmegőrzés gyakorlata

Úgy harminc évvel ezelőtt valahonnan szert tettem egy reflexológia könyvre, ami nem nyomdai kiadás volt, hanem valamiféle házi magánkiadás, kapcsokkal van összetűzve, még ma is megvan. Akkoriban sokat forgattam, használtam, próbálgattam, később már csak időnként került elő.

Amikor megláttam ezt a nagyon szép, mutatós kiadványt, ismét feléledt bennem a régi érdeklődés és kíváncsiság, és szerettem volna közelebbről is megszemlélni. 

Elmondhatom, hogy ez nem csak egy hasznos ismereteket tartalmazó könyv, hanem egy szépséges kiadvány is, mert a szemnek is igazán gyönyörködtető.


Tökéletesen alkalmas arra, hogy egy reflexológiával ismerkedő embernek megmutassa az alapokat. Elsőként a reflexológia alapelveivel ismertet meg, miszerint "a reflexológia az egészség  természetes, holisztikus megközelítése, mely segíti a relaxációt, fokozza a keringést, és holisztikus szemléletével megteremti a szervezet egyensúlyát."




Az 1900-as évek elején két amerikai orvos írta le a reflexek szabályos elrendeződését, és mutattak rá arra, hogy a kézre és a lábfejre kivetítve nagyon hasonlít az emberi test alakjára. 1975 óta komoly kutatásokat végeznek világszerte a reflexológia területén. A legelfogadottabb elmélet szerint a reflexológia az idegrendszeren keresztül működik. Az idegek a lábon felfelé haladva más testrészekhez kapcsolódnak, így ha valami zavar, betegség támad a testünkben, akkor felborul az egészséges egyensúly és annak a nyomát megtalálhatjuk a lábfejünkön, a talpunkon.



Ebben a könyvben nagyon érthető és áttekinthető reflexológiai térképeket találunk. A reflexológiai térkép az emberi test egészének egy kis térképe, amelyen minden testrésznek van egy megfelelője a lábakon. A test jobb oldala a jobb lábon, a bal oldala a bal lábon található. A térkép három különböző nézőpontból mutatja meg a lábakat: felülnézetből, belső oldalnézetből, külső oldalnézetből.

Megismerkedünk a reflexológia technikáival, amit lépésről lépésre fotókon is megszemlélhetünk. Ezek után pedig minden testrészünknek az agytól lefelé megismerkedünk a lábon található reflexpontjával, a kezelés módszerével és jótékony hatásával.

A könyv végén egy betegségmutatót találunk, mely betűrendbe szedve megmutatja, melyik oldalon találjuk a megfelelő kezelést.



Személyes, friss tapasztalatom, hogy férjemnek késő este, már-már éjszaka kezdett el fájni a foga, a vírushelyzet kellős közepén, ekkor megkerestem a megfelelő pontot, és a könyv utasításai szerint nyomogattam. Kb. 10 perc múlva a fájdalom a kibírhatatlanból elviselhetővé szelídült.

Ha érdekel benneteket a reflexológia, a természetes gyógyítás lehetőségei, akkor ajánlom a könyvet, érdemes először ehhez folyamodni, mielőtt gyógyszerekkel próbálkoznánk. 

Bea


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése