2020. március 10., kedd

Nyár, fesztivál, buli... 2020 - Művészetek Völgye, Kapolcs


Az elmúlt nyáron részt vettünk néhány fesztiválon, jól éreztük magunkat, remek kikapcsolódás volt egytől egyig, de a legeslegnagyobb kedvencünk a kapolcsi Művészetek Völgye, ahová már visszatérőként járunk. 

Ezen a nyáron is szeretnénk fesztiválozni, ebben a néhány részes fesztiválsorozatunkban megmutatjuk azokat a fesztiválokat, ahová szeretnénk eljutni.

Mivel mással is kezdhetnénk, mint a legnagyobb kedvencünkel, a kapolcsi Művészetek Völgyével. Ami az idei év egyik érdekessége lehet, hogy az egyik napon a fiúk szeretnének utcazenélni a fesztiválon, remélem, erről is beszámolhatok majd az idei élményes bejegyzésemben nektek. Legyen ez a reklám helye, nézzétek meg a Good Times legújabb videóját is, mintegy hangolódásként a fesztiválérzésre. 




Ebben az évben a Művészetek Völgye 2020. július 17-26. között kerül megrendezésre, és ez egy szokásosnál is különlegesebb völgyélmény lesz, ugyanis jubilál a fesztivál.  

30. alkalommal rendezik meg az ország legnagyobb összművészeti fesztiválját, és ahogy egy szép, kerek születésnaphoz illik, a szervezők ebben az évben különösen egyedi és felejthetetlen programokkal várják a látogatókat, már amennyiben lehet az előző éveket fokozni. De a Völgyben képesek erre. Megcsinálják a még nagyobb varázslatot! 

2004-ben jártam először Kapolcson a szerelmemmel, aki azóta már a férjem. Következő évben már a gyerekeket is vittük. Mindet, igaz Titusz még a pocakomban utazott akkor, de két év múlva már ámuló szemekkel nézte a tarka, színes, hangos nyüzsgő forgatagot, bátyjával Bencével öntötte az ólomkatonát, és a Völgy összes fakardja sem volt neki elég.

2019-ben már nem a fakardok vonzották, annál inkább a koncertek, a hangulat, a szabadságérzés, a varázs. Mint ahogyan mindannyiunkat. 


Koncert előtti eszmecsere:Sipos Mihály a Muzsikás együttesből
Fotó: P. Beáta

Felsorolhatatlanul rengeteg program lesz ezalatt a majd másfél hét alatt. Mindig megtervezzük, hová szeretnénk eljutni, milyen programokon szeretnénk részt venni, de általában teljesen máshogy alakul. 

Cirque de Tókert, Vigántpetend
Fotó: P. Beáta

Az idei programokban még nagyobb hangsúlyt kapnak a könnyűzenei koncertek mellett az irodalmi, színházi, népzenei és komolyzenei események. Mindegyiknek nagyon örülünk, könyvesblog lévén az irodalmit nem kell magyaráznom, de imádjuk a népzenét is, én személy szerint a komolyzenéért is rajongok, és természetesen a könnyűzenei események is vonzanak bennünket, nagyon szép élményeket szereztünk tavaly is. 

A Harcsa Veronika Udvar fényjátékban
Fotó: P.Beáta

Átéltünk egy hatalmas vihart a Harcsa Veronika udvarban, 60 emberrel összeszorulva  egy háznak a teraszán, felejthetetlen élmény volt az is. 

Harcsa Veronika Udvar, koncertre várva
Fotó: P. Beáta

Újdonságként operaelőadás is lesz az idén, valamint több jubiláló együttes is fellép, így a 10 éves Ivan és a Parazol, a 15 éves Erik Sumo Band, a szintén 15 éves Irie Maffia, a 20 éves 30Y, a szintén 20 éves Hiperkarma, a 25 éves Kerekes Band. 

Dübörög a koncert
Fotó: P. Beáta

Természetesen ott lesz Palya Bea, Harcsa Veronika, a Folk udvar is vár bennünket, a Muflon Jazz Udvar is varázslatos hely, de a Panoráma Színpadon is mindig van valami jó buli. Szeretjük a Kőbánya Udvart, a Világzene Udvart, a Hangfoglaló Udvart és nagyjából mindent felsorolhatnék itt. 

Kenderkertben
Fotó: P. Beáta

Fantasztikus hely, ahol az ember kilép a hétköznapokból, belekerül egy nagy, barátságos közösségbe, egy olyan hely, ami mindenkinek a szép és kedves oldalát hozza elő, ahol szabadnak érezzük magunkat, ahol nem ciki, ha tetovált vagy, ha kövér vagy, ha sovány vagy, ha fiatal vagy, ha öreg vagy, ha kerekeken jársz, ha a lábadon jársz. Mert mindig kapsz egy kedves mosolyt, egy segítő kezet, baráti szavakat.  Mi biztos, hogy ott leszünk, ha ti is jöttök, akkor még egy Völgybéli Könyvutca blogtalálkozót is összehozhatunk. 

Alszik a fű, a kabát, csak a lampionok buliznak tovább. :D
Fotó: P. Beáta

Már csak 128 nap van a Völgyfesztivál kezdetéig!

Micsoda??!! Még 128 nap van a Völgyfesztivál kezdetéig???!!!!

2019-es élményeink. 1. rész  2. rész 



Búcsú a Völgytől Taliándörögdön.
Fotó: P. Beáta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése