2019. október 20., vasárnap

Heti ez + az


Végre itt az ősz! A tavasz mellett a másik kedvenc évszakom. Szeretem, hogy nem olvadozom a hőségtől és időnként teljesen kellemes az időjárás, mint az elmúlt héten is volt. Szeretek egy puha takaró alá bevackolódva, meleg teát vagy gőzölgő kávét kortyolgatva olvasni. De még azt is szeretem, amikor esik kint az eső, én pedig bentről nézem és hallgatom. Van valami megnyugtató az eső hangjában. 

Szeretek fotózni, az ősz pedig a legszebb fotóalany, a legtehetségesebb művész a színkeverés terén, én pedig szeretem megörökíteni ezeket a színeket és hangulatokat, legyen akár egy őszi erdőről szó, vagy egy ködbe vesző útról, tájról.


Megfőzünk mindent is címmel új rovatot indítottunk, talán olvastátok, melynek első részében sült sütőtök- és vöröslencselevest készítettem, hamarosan jön a következő rész, amelyben valószínűleg  egy hagyományos étel elkészítését olvashatjátok majd. Van a családunkban vegetáriánus és húsevő egyaránt, így ennek megfelelően főzök, igyekszem mindenkinek a kedvére tenni.  A férjem vegetáriánussá válásának köszönhetően, sok új ételt is kipróbálunk, és határozottan növekedett ételeink változatossága.  Főzős bejegyzésem első részét IDE KATTINTVA tudjátok elolvasni. 


Bizonyára észrevettétek, hogy nagyon szeretünk társasjátékozni. A héten a Kensington játékot mutattuk be, amit nagyon szerettünk, hamarosan a Pierrot tervezte Underground Panicról olvashattok. Igen-igen, az a Pierrot! Van köztetek, aki még énekesként ismerte? :D Aki hallgatta a Nekem senki sem hegedül, vagy a Tegnap összetört egy álom című számot? A Kensingtonról írt bejegyzésünket IDE KATTINTVA olvashatjátok el. 

Két héttel ezelőtt néhány őszi dekorációt szerettem volna vásárolni fotózáshoz és pár kreatív kelléket, ezeket nagyon szeretem Ausztriában a Tedi nevű üzletlánc boltjaiban megvenni, egyrészt mert olcsó, másrészt meg legtöbbször találok is, amit keresek.

Most azonban, október elején elképedve vettem észre, hogy alig kezdődött el az ősz, már teljes gőzzel a karácsonyra készülnek a dekorációkat is árusító boltok. Én még nem tudtam eldönteni, hogy mennyire tetszik nekem ez a dolog, ugyanis egyrészt a karácsonyi tülekedés nélkül lehet már előrelátóan készülni az ünnepre, másrészt mégiscsak alig múlt még el a nyár. Viszont ma is jártam egy kedvenc üzletemben Ausztriában, ahol már karácsonyfa díszeket, hógömböket és mindenféle ünnepi árut lehetett vásárolni.

Én ugyan még nem vásároltam karácsonyi dolgokat, viszont be kell vallanom, hogy nem tudtam ellenállni és lefotóztam sok mindent, meg is mutatom nektek.

Elsőre érdekesnek tűnt ez a betlehemi társaság, de jobban megnézve a  férfiaknak elég ijesztő a nézésük,
a kisded pedig amellett, hogy úgy néz ki, mint egy jégkrémnyalóka, még a fejét is elvesztette,
amint a kezembe fogtam a dobozt. Mária pedig bárány nagyságú. Vagy a bárány Mária nagyságú.

Bár nem használunk adventi naptárat, ez a fa csiptetős kedvemre való volt. 
Ez az ünnepi visszaszámláló is aranyos volt, de ellenálltam. 


Hóemberes kreatív készlet, minden hozzávalóval. 





Ha nincs kedved feldíszíteni kívülről a házad, de mégis szeretnél valami ünnepit, akkor itt van a
kültéri projector. Csak rávetíted a házfalra és már  kész is.

Ez a világító házikó kifejezetten tetszett. 

A világító orrú télapókat viccesnek találom. :)

És jöjjön néhány fenyőfa. Vagy karácsonyfa. Vagy fenyődekoráció. 





Az állatos dekorációkból sosem fogok kiszeretni. Bármelyiket hazavinném.











Manóm nincs egy sem, ők mindig háttérbe szorultak az állatok mellett, pedig tetszenek. De talán majd készítek egyet. Ti készítettetek már?



Ezt a hagyományos színekben pompázó csapatot már a KIK-ben találtam, valószínűleg a magyar
Kik-áruházakban is megtalálhatóak. 


A rózsaszínű résztvevőket sem szeretném kihagyni. :D 

A kerekded angyalkák kifejezetten szimpatikusak. 

Ez volt a majd három hónappal karácsony előtti karácsonyi körképünk, pihentetésül pedig hallgassatok egy kis Könyvutcazenét, ami kiváló olvasáshoz, őszi hangulathoz, pihenéshez.

Legyen szép jövőhetetek!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése