2019. május 30., csütörtök

Kíváncsi Katica kérdez



Játékos könyv interaktív elemekkel

Gyerekkoromban imádtam az ilyen könyveket, sőt az én gyerekeim is imádták és be kell vallanom, hogy most is nagy élvezettel hajtogattam a felhajtogatható füleket és húzgáltam a kihúzható elemeket, amiből ebben a könyvben szerencsére van jónéhány. 

Persze, nemcsak a hajtogatás és kukucskálás miatt szerették a gyerekek, hanem a kérdések miatt is. 


Hiszen amúgy is egész nap kérdezgettek, volt  "mi ez" korszak és "miért" hónapok is, mindenről tudni akartak, mindent meg akartak érteni, én pedig imádtam a kifogyhatatlan és időnként meglehetősen vicces kis kérdéseiket.

Ebben a könyvben éppen ehhez hasonló kérdésekre kaphatnak választ, közben pedig hajtogathatják, húzgálhatják és forgathatják a kis füleket. 


Melyik a világ legkisebb országa? Hogyan készülnek a térképek? Hol esik a Földön a legtöbbet és a legkevesebbet az eső? Melyik a világ legmelegebb és leghidegebb pontja? Mi a különbség a Déli- és az Északi-sark között?  Melyik országban van több birka, mint ember? 


Ilyen és ehhez hasonló érdekes kérdéseket tartalmaz a könyv, amelyek - a gyerekeket ismerve - további beszélgetésekre indíthatnak bennünket. Még nekünk, szülőknek is nyújthat új információt, én sem tudtam, hogy Thaiföld fővárosának a neve, azaz Bangkok, csupán a hivatalos név rövidített változata, ugyanis a teljes neve: Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Yuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit. 


Miért építették a Kínai Nagy Falat? Kik a leghíresebb tengerészek? Mikor kezdtünk el cipőt hordani? Kik voltak a szamurájok? Milyen középkori találmányokat használunk ma is? Miért hét napból áll a hét?

Nem is sorolom tovább a kérdéseket, hiszen a könyvben is elolvashatjátok. Amennyiben érdekel benneteket vagy gyerekeiteket egy ilyen informatív, interaktív, játszva tanító könyv, akkor mindenképpen vegyétek szemügyre.


Földrajz, történelem, társadalom, tudomány és technika témakörökben nagyszerű ismereteket szerezhetnek kisiskolás- és  óvodáskorú gyerekek Kíváncsi Katica segítségével.

Bea

A könyvet IDE KATTINTVA megrendelhetitek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése