2019. május 9., csütörtök

Adam Bray: Marvel Studios - Szereplők nagykönyve



A Marvel szereplők nagykönyve elsőként Titusz kezébe került. Lévén hatalmas Marvel-rajongó, nem is történhetett volna ez másként. Ezért az ő véleményét olvashatjátok elsőként a könyvről:

Szóval. Csapjunk is bele. Én Marvel-rajongóként nagyon vártam ezt a könyvet. Persze nagyképűen gondoltam, én mindenkit ismerek. Aha... Egy fenét. 

Például volt olyan, aki egy olyan filmből volt, amit láttam, viszont fogalmam se volt hogy ki az. De a legtöbbet azért ismertem. Megtudtam belőle egy pár hasznos, és egy pár kevésbé hasznos információt. 


Az összes Marvel filmet láttam (ami a Marvel Moziverzum része), ennek ellenére is voltak olyan szereplők, akiket nem ismertem, de azok igazán mellékszereplők voltak. 

Amit én kicsit sajnáltam, hogy a szereplők adatlapjánál nem volt feltüntetve, hogy az adott személy meghalt-e vagy sem. 


Azt is sajnáltam, hogy Pókember nem kapott külön részt. A szereplők nevei a lap tetején helyezkednek el, alatta pedig van írva valami a szereplőről. Vasemberhez " Páncélos Bosszúálló" van írva. Azért bőven voltak karakterek akik kimaradtak. A Marvel kapitányos részből jó sok szereplő kimaradt.

Én azt mondom, hogy ennek a kevés hibának az ellenére, ez egy jó és hasznos könyv.
(Láttam a Végjátékot, úgyhogy a hozzászólásokba mehetnek a spoilerek.)

Mivel Stan Lee, a Marvel univerzum  sok híres karakterének megalkotója nemrég ment el, úgy gondolom hogy ennek az értékelésnek a végén, így illik elköszönni: Excelsior!

Ide egy kis játékot szánnék. Leírom, hogy mi van egy pár karakter neve alá írva, és ezekből kell kitalálni. Jó szórakozást!


A kezdőbbeknek:
Asgard királya
A híd őre
A SHIELD igazgatója
Ember és szörnyeteg
Kegyetlen hadúr
Álnok android
Rovarméretű hős
A titkos tanok mestere
Bosszúálló íjász

A haladóbbaknak:
Hű testőr
Önzetlen sebész
Kétszínű üzlettárs
Asgardi nagymenő
A jégóriások királya
Kőgladiátor
Náci ereklyevadász
Kitartó kém
A manipuláció mestere

Titusz



Titusz után végre én is a kezembe foghattam a könyvet. El kell mondanom, hogy én nagyon analfabéta vagyok a Marvel szereplők terén, talán nem is láttam teljes egészében Marvel filmet, csak néhány részletet, amikor a fiúk nézték, én pedig éppen beszaladtam a szobájukba valamilyen fontos dologgal.

Véleményem szerint olyan anyukáknak, nagyszülőknek is nagyon jó ez a könyv, akiknek van egy Marvel rajongó gyermekük, unokájuk és nem csak arról szeretnének beszélgetni, hogy mi újság volt a suliban, mi volt az ebéd, ki a barátod, hanem szívesen és bátran belemélyednek olyan dolgokba, amikről akár órákat is el tudnak beszélgetni a gyerekekkel.

Nekem nagyon jó volt arra ez a könyv, hogy láthatóan testet öltöttek, kézzelfoghatóbbak lettek azok a nevek, amelyeket az elmúlt hetekben, hónapokban beköltöztek az otthonunkba, a Fekete Párduc, Vasember, Thor, Odin, Amerika Kapitány, Hulk, Mordály és társaik.

Bea



1 megjegyzés:

  1. Hulk, A hangya, dr. Strange, Loki, ennyit tudtam. Puszi Zsófi. :)

    VálaszTörlés