2018. november 12., hétfő

Játszik a család: Új társasjátékok érkeztek!


Aki követi blogunk instagram oldalát, már láthatta zenés instasztorikban az új társasjátékokat, amelyekről hamarosan írni is fogunk. Elöljáróban annyit, hogy szuper játékok, és a legjobb az, hogy mindenki megtalálhatja köztük a saját kedvencét, nincs ez a mi családunkban sem másként. 

Bár Bence és Titusz eléggé hasonló ízléssel bírnak a játékok terén, de azért még ők sem mindig ugyanazt a játékot találják a legjobbnak, talán az is közrejátszik, kinek hogy sikerül az első játék, milyen benyomásokat szerzett, érzi-e a játék végén, hogy most azonnal játszana még egy kört.

Mi nem bírtunk magunkkal és már szinte valamennyi új játékkal játszottunk legalább egyszer, de van amelyikkel már többször is. A következő napokban, hetekben bemutatjuk nektek részletesen is ezeket a játékokat.



Atlantica

A játék neve magáért beszél. Az elsüllyedt szigetvilágot találjuk meg és kutathatunk a tenger mélyén lévő kincsek után.  A játékosok egy-egy kutatócsoport vezetőjét képviselik, akik búvárokat toboroznak, kincsek után kutatnak és hajókat bérelnek. 

A játék nagyon sokrétű, izgalmas, remekül lehet stratégiai képességeinket kamatoztatni, ügyeskedni, hogy mi szerezzük be a legtöbb kincset és dobozoljuk be, rakjuk a hajókra, mielőtt utolérne bennünket a hurrikán.

A játéktábla gyönyörű, igazi élmény vele játszani, amihez sokat hozzátesz ez a csodaszép kivitelezés. 

Játékosok száma: 2-5
Ajánlott életkor: 8+
Játékidő: 35 perc
*****

Aranyásók


Az elfeledett bányák

Még egy kincskereső kalandra indulhatunk, ezúttal a tenger mélye helyett az elfeledett bányákat kereshetjük meg az öregerdőben, törpe klánjainkkal. Amíg a bányákat keresgéljük, utat építünk, együttműködünk vagy éppen akadályozzuk egymást. 

Trollok, sárkányok, kincsek, no és a bátor törpék. Kalandos kincskeresés, mely közben nagyon kell figyelnünk, hiszen a klán egyik tagja a csapat ellen fordul. 

Nagy előnye, hogy maximum 9 fő vehet részt a játékban, ami egy nagy család esetében azt jelenti, hogy senkinek sem kell kimaradni a játékból. 

Játékosok száma: 3-9
Ajánlott életkor: 10+ (a hivatalos ajánló szerint, de szerintem  8 éves kortól nyugodtan
                                     bevethető.)
Játékidő: 45 perc

*****

Déjá-Vu


Mintha már láttad volna egyszer? 

Ez a játék az egyik kedvencem. Tulajdonképpen egy memóriajáték, de nem a hagyományos fajtából. Itt nem a két egyforma kártyát kell megtalálni, mint a felfordítós memóriajátékokban, hanem ha valamit másodszor látunk, akkor fel kell kapnunk azt a bizonyos tárgyat.

Egyrészt szórakoztató a gyorsasága miatt, másrészt közel sem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik, mert sokadszori játék alkalmával már nem olyan könnyű eldönteni, hogy ebben a körben láttam már azt a bizonyos tárgyat, vagy az előző körök valamelyikében.

Játékosok száma: 2-6
Ajánlott életkor: 8+
Játékidő: 15 perc

*****

Checkpoint Charlie


A Ceckpoint Charlie a berlini fal egyik leghíresebb határátkelőhelye volt. 

Őrkutyák segítségével keressük a kémeket, amik mi mások lehetnének, mint macskák. Ez a következtetős, levezetős társasjáték jó megfigyelőkészséget, gyors kombinációképes-séget igényel. 

Szerencse, hogy a kémeknek asszisztensük is van, így mindenkinek van esélye minden körben pontot szerezni, még akkor is, ha nem ő leplezte le a kémet.

Ezt a játékot mindannyian nagyon szeretjük. 

Játékosok száma: 3-5
Ajánlott életkor: 10+
Játékidő: 30 perc

*****

Minicity

Vidám családi társasjáték, amiben a játékosoknak taktikusan kell megtervezniük a lépéseiket, hogy minél előbb kirakodhassák a rájuk bízott élelmiszereket. 

Mindenki egy szorgalmas hangya szerepébe bújik, és az a feladata, hogy az összegyűjtött élelmiszert elhordja a hangyaboly éléskamráiba. Aki elsőként hordja be a rábízott finomságokat a raktárakba, az megnyeri a játékot,

Játékosok száma: 2-4
Ajánlott életkor: 7+
Játékidő: 35 perc


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése