2018. április 24., kedd

Mary Higgins Clark - Alafair Burke: A Csipkerózsika-gyilkosság

Előfordul, amikor egy olyan könyvet szeretnénk olvasni, mellyel nem foghatunk mellé, nagyjából tudjuk mire számíthatunk. Ilyenkor jól jön, ha van a közelben egy Mary Higgins Clark könyv, mert ő megbízhatóan írja a jó és könnyed krimiket, garantált a jó szórakozás.

Ha pedig még kellőképpen megcsavarintja a történet szálait, akkor meglepetés is érhet bennünket. Mint ahogyan engem is ebben a könyvében, bár nem mondom, hogy nem fordult meg a fejemben a könyv közepén a tettes kiléte, de a szerzők nagyszerűen újra és újra elbizonytalanítottak, így minden fejezetben más gyanúsítottaim voltak. 



A gyanú árnyékában sorozat negyedik epizódja A Csipkerózsika-gyilkosság, melynek fontos főszereplője az előző részekben már megismert Laurie Moran, televíziós producer és közkedvelt műsora, melyben olyan embereknek ad lehetőséget becsületük tisztázására, akiket jogtalanul ítéltek egy bűnügyben, bár sok minden utalt a bűnösségükre.

Ebben a részben Casey Carter fordul hozzá segítségért, aki 15 évet ült börtönben a vőlegénye meggyilkolásáért. Casey 15 éven keresztül hangoztatta ártatlanságát, és büntetésének letelte után nagyon rövid időn belül felkereste Laurie-t, hogy segítsen bebizonyítani az ártatlanságát.

A gyanú árnyékában sorozat új házigazdát, ezáltal Laurie új társat kap egy nagymenő, hírnévre vágyó jogász, Ryan Nichols személyében. Előző társa Alex Buckley szünetelteti  televíziós szereplését, itt magánéleti problémák is felmerülnek, ami csak színesíti Laurie nyomozását.

Semmi túlzott bonyodalom, mégis izgalmas és érdekfeszítő, ahogyan egyik gyanúsítottról ugrálunk a másikra, gyártjuk a magunk kis elméleteit, ki lehetett a gyilkos, ki ölhette meg Casey vőlegényét. Casey ártatlansága nyilvánvaló-e vagy a felbukkant nyomozati részletek fényében arra a következtetésre jutunk, hogy mégis ő a gyilkos?

A nyomozás közben Laura családi életébe is bepillanthatunk, figyelemmel kísérhetjük, hogyan boldogul új kollégájával, Ryannel, megismerjük a meggyilkolt Hunter családját, próbáljuk megfejteni a titkokat. 


Nem egy körmöt tövig rágós krimi és rémálmaink sem lesznek tőle, de egy tökéletes, könnyed kikapcsolódás, ha megbízható, nem túlbonyolított, de azért kellőképpen csavaros,  nyomozós történetre vágytok. 

8/10

Bea

3 megjegyzés:

  1. Köszi az ajánlást!:)
    Még egy előzőt szerettem volna olvasni, csak húzódoztam, most kedvet csináltatok hozzá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen. :) Mary Higgins Clarkban az a jó, hogy tényleg tudod, mire számíthatsz, ha pedig még mellette meglep egy-két jól sikerült húzással, az csak bónusz. :D Szép napot és jó olvasást neked!
      Bea

      Törlés