2018. április 19., csütörtök

25. Nemzetközi Könyvfesztivál - 2. rész


Sajnálatomra, vagy inkább nagy örömömre  egy bejegyzésbe nem fért bele az a könyvmennyiség, amit felhalmoztunk magunknak és a közeljövőben szeretnénk is elolvasni. Ezért mindenképpen szükség volt egy második rész írására, hogy tovább soroljam nektek az általunk kiválasztott könyveket és talán ti is találtok köztük néhány olyat, ami felkerül a listátokra, akár olyan szerencsések vagytok, hogy el tudtok menni a Könyvfesztiválra, akár csak kedvetek támad  csak úgy megvásárolni.




Jane Corry: Vértestvérek

A szerző előző könyve tetszett, ezért nagyon szeretném már olvasni ezt a könyvet. Itt várakozik a polcomon, és a következő olvasmányom ez lesz. 

"Három kislány iskolába indul egy napsütéses májusi napon. Egy óra múlva az egyikük halott. 
Tizenöt évvel később találkozunk a két túlélővel, Alisonnal és Kittyvel. Nagyon különböző életet élnek. Kitty egy otthonban lakik, nem képes beszélni és nincsenek emlékei a balesetről, sem a tragédia előtti múltról. Alison rajztanár, első ránézésre teljesen normális nő. Ám ez csupán a látszat, ami megtévesztő lehet. 
Valaki figyeli őket..." 

Szerintem elég izgalmasnak tűnik, nézzetek bele ti is, ha meglátjátok valahol.

Teresa Driscoll: Rajtad a szemem

Ha már a thrillereknél tartunk, akkor ezt sem hagyom ki a sorból, szintén sokat ígérő fülszöveggel csábít az olvasásra:
"Ella Longfield kihallgatja két sármos fiatalember beszélgetését, akik kamasz lányokkal flörtölnek a vonaton. Nem gondol semmi rosszra, míg rá nem döbben: a srácok nemrég szabadultak a börtönből. Anyai ösztöne azonnal riadómódba kapcsol. A telefonért nyúl, ám történik valami, ami megállítja...
Másnap arra a hírre ébred, hogy eltűnt az egyik lány, a gyönyörű, zöld szemű Anna Ballard.
Egy évvel később Annát még mindig nem találták meg. Ellát bűntudat gyötri amiatt, hogy nem cselekedett, és nem ő az egyetlen, aki képtelen elfelejteni a történteket. Valaki fenyegető leveleket küldözget neki - leveleket, amelyek azt jelentik: komolyan féltenie kell az életét."
Nagyon ígéretesnek tűnik ez a történet is, jó érzés, hogy két ilyen remeknek ígérkező thriller olvasása vár rám.

Naomi Alderman: A hatalom


Ez a könyv az elmúlt évek legnagyobb könyvsikereinek egyike, megjelenése óta szerepel a legfontosabb sikerlistákon. Témájával nagy visszhangot váltott ki az irodalmi életben, a közéletben, sőt még a politikában is. 
"A nők a világ minden táján felfedezik, hogy különös erővel rendelkeznek. Ujjuk egyetlen érintésével képesek szörnyű fájdalmat okozni, sőt gyilkolni is. A férfiak pedig rájönnek, hogy kicsúszott a kezükből az irányítás... Elérkezett a "Lányok Napja", de vajon hogyan fog ez véget érni?"
A könyv sorra kapja a fontos elismeréseket, a New York Times az év tíz legjobb könyve közé választotta, Barack Obama is ajánlotta, mint az év egyik legfontosabb könyvét.
Azt gondolom, ezt a könyvet egyszerűen nem lehet kihagyni az életünkből, nagyon-nagyon kíváncsi vagyok rá.

Jim Crace: Az utolsó aratás

A 21. Század Kiadó Kult Könyvek sorozatában jelent meg a könyv, ami egy falu életét jeleníti meg. A fülszöveget olvasva nem egy boldog történetre kell számítanunk, viszont nagyon erős érzelmekre és indulatokra kell felkészülnünk. Lebilincselő, megható történet egyszerű emberekről és az őket ért változásokról. 

Kezdek elbizonytalanodni az előzőleg felállított olvasási sorrendemben. :D








Robert Masello: A medúza-amulett

Aki olvasta az Einstein-próféciát és a Romanov-keresztet, az tudja mire számíthat az írótól, és valószínűleg nem kell bemutatni ezt a könyvet. Műtárgyak, nyomozás, intrikák, kastélyok és római palazzók, egy történet, melyben a történelmi tények találkoznak egy kis irodalmi kreativitással, megfűszerezve egy kis gonosszal, egy kis varázserővel és máris kész egy jó kis thriller, mely egy teljesen másik világba repít el bennünket.

Aki pedig egy kis romantikára vágyik, az nézze meg Jill Santopolo A fény, amit elvesztettünk című könyvét, ITT írtam róla és Sarah Winman Bádogemberét, erről  pedig IDE KATTINTVA olvashattok.

Ezek a könyvek mind a 21. Század Kiadós kedvenceink voltak, a kiadó oldalán bőven találtok még olvasnivalót, de a Könyvfesztiválon is felkereshetitek őket. 

21. Század Kiadó

Deborah Lytton: Csend

Ez a könyv egy friss felfedezésem volt, és IDE KATTINTVA el is olvashatjátok a véleményemet. Nem ismétlem magam, csak annyit mondok, meglepően jó történet volt, egy szép szerelem története, mely nem mindennapi körülmények között alakult ki és szökkent szárba. 

"Az iskolában minden gyerek úgy ismert engem, hogy én vagyok a lány, akinek olyan szép  a hangja. Láttak és hallottak is engem, végre lettem valaki. Talán még mindig nem illettem közéjük, de megvolt a helyem, ahol biztonságban éreztem magam. Ez még azelőtt történt, hogy  a szüleim miatt kettészakadt a családunk, és anya új iskolába vitt át engem és a húgomat. Mielőtt minden megváltozott volna..." /Stella/

"Stella szerencsés, hogy olyan anyukája van, aki ennyire szereti. Egy másodpercre azt kívánom, bár az én anyám lenne, aki ott áll egy kórházi szobában, és sír, mert kis híján elvesztett... Hálás, mert még mindig élek és ott vagyok.
De elfojtom a kívánságot, mielőtt jobban belegondolhatnék. Mert ha egyvalamit megtanultam, az az, hogy nincs értelme olyasmi után vágyakozni, amit nem kaphatunk meg." /Hayden/

A könyv a Harmat Kiadó gondozásában jelent meg.

Rosemarie Eichinger: Esznek-e a halottak epertortát?


Míg az előző könyvben 15-16 évesek a főszereplők, ez a történet a kiskamaszoknak, kiskamaszokról és a gyászról, gyászfeldolgozásról szól. A könyv meglehetősen laza, humoros, mégis megható. IDE KATTINTVA el is olvashatjátok az értékelésemet, én nagyon szerettem ezt a könyvet.







Roald Dahl: Charlie és a nagy üveglift


Aki régóta követi a blogot, az tudja, hogy Roald Dahl az egyik kedvenc íróm, ezért nagyon örültem, hogy újra kiadásra került ez a könyv. Bizonyára mindenki látta már a Charlie és a csokigyár című filmet, és talán a könyvet is olvasta már. A Charlie és az üveglift ennek a folytatása, ahol viszontláthatjuk Charliet, Vonka Vilmos urat, Charlie szüleit és nagyszüleit is. És hogy hová utaznak az üveglifttel? Azt még én sem tudom, de hamarosan elolvasom és majd beszámolok róla részletesebben. 



Liz Pichon: (Többnyire) Zseniális ötletek
Tom Gates 4.


Ennek a könyvnek már a borítója is vidám és lendületes, és éppen most vettem észre, hogy Roald Dahl díjat is kapott. Szuper! Az sem zavar, hogy ez egy sorozat negyedik kötete, mert épp csak beleolvastam és máris remekül szórakoztam. Nagy betűk, vicces ábrák, naplószerű történet, biztos vagyok benne, hogy a gyerekek imádni fogják.

"A holnap kicsit túl gyorsan jött el - csak egy részét tudtam megírni a házimnak a suli felé vezető úton."

A legkisebbek sem maradhatnak ki az olvasásból, ezért három remek gyerekkönyvet is ajánlok, amelyekről a címekre kattintva olvashattok bővebben.

Farkas Róbert: Első könyvem a fénysebességről
Maurice Sendak: Ahol a vadak várnak
Bosnyák Viktória: És most hogy festek?


A Kolibri Kiadó oldalán tovább is csemegézhettek, valamint a Könyvfesztiválon is felkereshetitek őket.

Kolibri Kiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése