2017. április 26., szerda

Hallottátok?


Először is kezdjük pár, a Star Wars Univerzumhoz kapcsolódó hírrel!

Megérkezett a Star Wars VIII. előzetese, amiből azért olyan sok mindent nem tudtunk meg, de természetesen örültünk neki.

A hétvégén tartották Orlandóban a Star Wars Celebration nevezetű eseményt, amin tuti én is ott lettem volna, ha egy kicsit is közelebb laknék Floridához...
Kárpótlásul itt egy összefoglaló videó erről a hatalmas Star Wars partiról, amitől mondjuk az én szívem csak még jobban fáj.



Szintén itt került bemutatásra ez a Carrie Fisher emlékére készült kisfilm is:




És a Star Wars Lázadók című sorozat negyedik évadához is kaptunk egy rövidke előzetest, meg hozzá egy szomorú hírt, mégpedig azt, hogy ez lesz az utolsó évad, amit egy pletyka szerint a főszereplők fele túl sem fog élni... Imádom ezt a sorozatot, úgyhogy amellett, hogy kíváncsian várom az új évadot, még elég szomorú is vagyok... :(


Egy újabb Stephen King adaptációnak is megtekinthetjük az előzetesét, ez pedig a The  Mist című hátborzongató sorozat lesz, úgy láttam, sajnos a könyv eddig nem jelent meg magyarul.
A könyvből egyébként korábban készült már egy film is, amit Frank Darabont rendezett, akinek a keze munkáját dicsérik még a legjobb King adaptációk, mint például a Halálsoron és a Remény rabjai, úgyhogy első körben én a filmet fogom megnézni.



Egy másik King adaptációról is sikerült hírmorzsákat elkapnom, ez pedig a Mr. Mercedes alapján készülő sorozat lesz, ami jövőre fog képernyőre kerülni. A főszereplő nyugdíjas nyomozót nem más fogja játszani, mint Brendan Gleeson, alias Rémszem Mordon. Egyelőre még nehéz őt elképzelnem Bill Hodgesként, de amúgy meg mást se nagyon tudnék javasolni a szerepre.
A trilógiáról írt bejegyzéseket IDE kattintva tudjátok elolvasni.

Gwenda Bondnak új könyve jelent meg nálunk a Ciceró Kiadó gondozásában, én pedig már alig várom, hogy olvashassam. Gwenda Bond már a Lány a kötélen című könyvével belopta magát a szívembe, amikor megláttam, hogy érkezik egy új könyve magyarul, ami még ráadásul egy sorozat nyitó kötete is lesz, majd kiugrottam a bőrömből.






Graeme Simsionnak a Rosie könyvek (a bejegyzésekért katt IDE) szerzőjének is érkezik új könyve Örökké, holnapig címmel. Juhéé! Ha még nem olvastátok a szerző előző könyveit ideje bepótolnotok.



A 21. Század Kiadó is sok újdonsággal készül a tavaszra
, náluk fog megjelenni többek között az idei év Pulitzer díjas regénye, A Földalatti Vasútvonal, amire én nagyon kíváncsi leszek, és örülök, hogy egyre hamarabb jutnak el hozzánk a külföldön nagy sikert aratott könyvek.





Július 3-án Jodi Picoultnak is meg fog jelenni egy új könyve nálunk, Apró csodák címen, szintén hatalmas nagy hiphiphurrá! :)

Mi lehetne cukibb egy X-aktás mesekönyvnél? Na jó, igazából az, hogy sok minden. :)
De ez a könyv nagyon aranyos, remélem mini Mulder és Scully kalandja nálunk is elérhető lesz majd.
Időközben pedig arról is hírt kaptunk, hogy még egy újabb évada lesz az X-aktáknak... nem tudom mit mondjak a tavalyi évad szerintem pocsék volt (ITT írtam is róla), na de majd meglátjuk.




Emma Roberts könyvklubbot indított Belletrist néven, a márciusi olvasmány Joan Didion South and West című könyve, az április könyv pedig Ariel Levy The rules do not apply című könyve, egyik regény sem jelent meg magyarul, szóval ebből én most kimaradok, de azért majd figyelem a könyvklub instagram oldalát.


Zsófi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése