2017. április 15., szombat

Akarod nézni is?




Sharp objects // Éles tárgyak
A film alapjául szolgáló könyv: Gillian Flynn - Éles tárgyak >> a bejegyzésért katt IDE
Az írónő legfrissebb magyarul megjelent könyvéből (ami a megírás sorrendiségét nézve, Gillian Flynn első könyve volt) az HBO fog minisorozatot készíteni, Amy Adamsszal a főszerepben.
A könyv nekem nagyon tetszett, de nem is tudom... Nem akarok pesszimista lenni, ám úgy érzem ez lesz a sorozat, ami közben végig azt fogom mondogatni, hogy ez könyvben persze nem így volt. Mondjuk lehet, hogy csak azért mondom ezt, mert a Sötét helyek filmadaptációja számomra borzalmas volt a könyvhöz képest. Hát lesz, ami lesz, majd meglátjuk, azért nem bánom majd, ha kellemesen fogok csalódni a sorozatban.


Diary of a Wimpy kid : The Long haul // Egy ropi naplója: A nagy kiruccanás

A film alapjául szolgáló könyv: Jeff Kinney - Egy ropi naplója: A nagy kiruccanás

Az első Ropi film még nem igazán nyűgözött le minket, de annyit már elért, hogy elkezdődjön hosszú és rendkívül mulatságos barátságunk a könyvsorozattal, mert az egyszerűen fergeteges. Hatalmas nevetések közepette szoktunk a fiúkkal egymásnak részeket felolvasni belőle, amit még azután százszor felidézünk majd, hogy újból hatalmasakat nevessünk.

A második film után a készítők sokkal több mindent vettek át a könyvekből, mint az első rész esetében, azon már szanaszét röhögtük magunkat, immáron ezredjére is. Szerencsére a harmadik film is hozta ezt a szintet rendesen. Egyszóval ez a sorozat könyvben, és filmben is hatalmas nagy kedvencünk. De mivel ugye nagyrészt gyerekszínészek játsszák a főszerepet, akik idővel felnőnek, így a harmadik rész után mi már nem is reménykedtünk több Ropi filmben, így eléggé meglepődtünk, amikor a The Long Haul előzetesével találtuk szembe magunkat. A szereplőket mind lecserélték, emiatt egy kicsit szomorúak is vagyunk, de persze az okát is megértjük. A nagy kiruccanás egyébként egy nagyon-nagyon vicces része a sorozatnak, az egyik kedvencünk.

Én nagyon szorítok ezért a filmért, elképesztően szomorú lennék, ha végül csalódnom kellene.





Big Little Lies // Liane Moriarty - Big Little Lies
Liane Moriartytól én még nem olvastam semmit, de Anya már igen (a bejegyzésért katt IDE) és nagyon is tetszett neki az a könyv. Így ezt a sorozatot is tuti, hogy meg fogjuk nézni. Egyébként több kedvenc színésznőm is szerepet kapott a sorozatban, mint például Nicole Kidman, Reese Witherspoon, és Laura Dern.




Today Will Be Different és Where'd You Go, Bernadette // Maria Semple - Hová tűntél, Bernadette?

A Today Will Be Different című könyv magyarul még nem jelent meg nálunk, külföldön pedig már a megfilmesítésén fáradoznak, hallatlan! :)

Annál is inkább, mivel a Hová tűntél, Bernadette? fantasztikus volt. És itt jön a másik jó hír, ugyanis ezt a könyvet is megfilmesítik, a főszerepet pedig nem más fogja játszani, mint Cate Blanchett, aki már egyszer Oscart is kapott, amikor megfilmesített egy zakkant és dilis nőt, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy tökéletes lesz a szerepre.

A Today Will Be Different főszerepét Julia Roberts alakítja, akit én egyébként nem szerettek annyira, de hát ez van.


The Imortal Life of Henrietta Lacks // Rebecca Skloot - The Imortal Life of Henrietta Lacks
A film alapjául szolgáló könyv: Rebecca Skloot - Henrietta Lacks örök élete
Ha meg akarjátok tudni, hogy ki az a Henrietta Lacks, akkor kattintsatok ide, mert ebben a cikkben mindent megtudhattok róla.
Rebecca Skloot könyvéből pedig az HBO fog filmet készíteni, a főszerepben Oprah Winfrey-vel.




Zsófi

2 megjegyzés:

  1. A Hatalmas kis hazugságok mini tévésorozatot láttam, nekem tetszett!
    :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már én is nagyon nagyon kíváncsi vagyok rá! :)
      Zsófi

      Törlés