2016. december 20., kedd

A fa alá...#6


Utolsó ajánlónk következik, remélem volt akinek segíthettünk ezekkel a hirtelen született válogatásokkal, ajándékot esetleg olvasnivalót találtatok köztük.



Íme mai ajánlatunk:
Radu Tuculescu: Öregmama történetei
Egy ​eldugott kalotaszegi falu a buja titkaival. A jelenben. Meg a múltban. A múltjában. Ami lehetne bármelyik település a maga zárt közösségével és látszólagos nyugalmával. De Petra Erdélyben van, a nagyvárad–kolozsvári főúttól balra, Feketetó és Sztána szomszédságában. Ide látogat éveken át Kolozsvárról Radu, és Öregmama unokája, Ditta. Az egyszerű vizitek azonban nem másról szólnak, mint történetmesélésről, időutazásról a falu hétköznapjaiban, de leginkább a lakosok múltjában, amelyben előbukkannak a buja, erotikus titkok s a kötődések keszekusza szálai.
Pikáns, érdekes történetnek tűnik, hamarosan olvassuk is.


Winston Groom: El Paso
A szerző nálunk a Forrest Gumppal már bizonyított, nagyon olvasmányos stílusa, jó humora van. Valószínűleg ez a történet nem a humorról fog szólni, de mindenképpen nagyon ígéretesnek tűnik. Sőt, Zsófi már éppen benne jár az események sűrűjében, és annyit elárult, hogy nagyon tetszik neki. Férfiaknak is remek ajándék lehet, ezt csak azért emelem ki, mert mindenhol azt olvasom, hogy a nőknek sokkal több könyv íródik.

Tommy Wallach: Kösz, hogy...
Parker Santé a tinédzser fiú már öt éve nem beszél, csak írásban kommunikál. Kedvenc tartózkodási helye a szállodák előcsarnoka, itt bámészkodik naphosszat, és ír. Egy ilyen alkalommal ismerkedik meg Zelda Tothtal, az ezüsthajú lánnyal. Erről a történetről nem írhatnék semmit, mert Zsófival megbeszéltük, hogy TitkOLVASás rovatunkban fogjuk szerepeltetni, tehát úgy olvassuk el, hogy nem mondunk semmit olvasás közben a másiknak arról, hogy tetszik-e a könyv, teljesen függetlenül írjuk meg értékelésünket és pontozunk, és mikor mindketten kész vagyunk, akkor olvassuk el egymás véleményét. Tehát igazából most nem ajánlhatnám ezt a könyvet, de majd megkérem Zsófit, hogy ezt a bejegyzést hagyja ki addig, amíg el nem olvasta ő is. :)
Én már elolvastam a könyvet, és az a véleményem, hogy ez a könyv a kiemelkedően jó könyvek közé tartozik ebben a témában. Első szerelem, gyászfeldolgozás és egy meglepetés, egy nagyon eredeti szál a történetben, és nagyon jól megoldva és befejezve minden. Szerintem nagyon szerethető könyv, kíváncsi vagyok, hogy Zsófinak hogy fog tetszeni.


Scott Sigler: Feltámadás
Egy izgalmas trilógia első része ez a kötet, Az éhezők viadala, A beavatott és Az útvesztő hagyományában. Az éhezők viadalát én szerettem, nagyon kíváncsi vagyok tud-e újat mondani a szerző. Amúgy szeretem a disztópiákat, és mindig nagyon jó egy sorozat első részét kézbe venni.


Dirk Husemann: A király elefántja
Zsófi szigorúan kinyilatkozta, hogy ezt a könyvet (is) ő szeretné először elolvasni. Bizony, ilyen kis csatákat vívunk mi. :) A könyv története nagyon érdekes, nagyon régi és nagyon kíváncsi vagyok. Imádom a borítóját, igazán örülnék neki ajándékba is. Persze, ha nem lenne már meg. :D Ez is egyaránt férfi-női ajándék lehet.


Lucinda Riley: A hét nővér
Ez a könyv is Zsófira vár, én már ugyan félve megkérdeztem tőle, hogy olvashatnám-e , de erre is ő tart előjogot. Az írónő előző könyvét ő olvasta, nagyon tetszett neki, így megértem ragaszkodását a kezdés lehetőségéhez. Azt mondta, hogy olvassam el először a másikat. (Az Éjféli rózsáról van szó, Zsófi értékelését IDE KATTINTVA el is olvashatod). :) Így is fogok tenni hamarosan.


Debbie Macomber: Első hó
Szeretem Debbie könyveit, mindig kikapcsol és ellazít. Időnként szükségünk van könnyedebb, romantikus történetre is. Ezt pedig az írónő garantálja nekünk. Karácsony környékén különösen jólesnek az ilyen történetek, ha pedig még téliek, esetleg karácsonyiak is, akkor pedig kihagyhatatlanok.


Debbie Macomber: Gyere haza!
Színezőkönyv felnőtteknek
Szerintem aki egyszer elkezdett színezgetni, az időnként szükségét érzi előszedni valamelyik színezőkönyvét. Mert azt is elárulom, hogy az a jó, ha minél több ilyen színezője van az ember lányának, hogy legyen miből válogatni. :) Meg ugye az is fontos szempont, hogy mikor mihez van kedvünk. Ez a könyv még hiányzik a karácsonyfa alól, de remélem ott találom majd. :)


Norman Doidge: Hogyan gyógyul az agy?
Az emberi agy egy meglehetősen titokzatos dolog. Szellemi tapasztalatokra válaszolva képes megváltoztatni szerkezetét és működését. A szerző az agy lenyűgöző gyógyulási folyamatairól számol be, páciensek példáin keresztül. Érdekes könyvnek tűnik, akit érdekel a téma, ne hagyja ki!


Kimondhatatlanul
12 kortárs olasz novellát tartalmaz a kötet, mely fiataloknak szól és 12 érzelmet jelenít meg, 10 novellán és két képregényen keresztül. Izgalmas, érdekes könyv, fiataloknak remek karácsonyi ajándék lehet.


Ajánlónk végére értünk, persze előfordulhat, hogy kimaradt egy-két könyv, de azt gondolom, mi olvasni szerető emberek karácsony után is éppen annyit fogunk olvasni, mint eddig, tehát ezeket a könyveket tulajdonképpen nem csak karácsonyra ajánljuk. :)

Ma a Tarandus, a Gabo, a General Press és a Betűtészta Kiadó és a Park Kiadó könyvei közül válogattunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése