2016. január 10., vasárnap

Ezeket néztünk a héten #5



Terminátor maraton, egy kellemes Hitchock film és egy borzalmas könyvadaptáció - ezeket néztük a héten. 



Terminator Genisys (2015)
A két öcsém erős unszolására néztem meg ezt a filmet, de egyáltalán nem bántam meg. Az elején egy kicsit értetlenkedtem és túl sokat kérdezgettem, de aztán minden a helyére került. Tulajdonképpen ez egy ,mi lett volna, ha...'  típusú alternatív folytatás félesége volt a Terminátor sorozatnak. Imádtuk benne Schwarcit, mint veterán Papa nevezetű Terminátort. Emilia Clarkot még nem láttam semmiben, de itt elégedett voltam vele, megjegyeztem magamnak.
A film végén egy kicsit sokat rohangásztak bombákkal a kezükben ide-oda, de végül is ez sem volt annyira vészes.
Ahogy utánaolvastam a filmnek, kiderült, hogy egy három részes sorozatnak tervezték, de sajnos a langyos fogadtatás miatt nem tudni, hogy lesz-e belőle valami. Én remélem, hogy igen.

Ezt a sorozatot nagyon szerettük, ezért nézzük most már harmadjára végig (a Terminator Genisys-től terminátor hangulatunk támadt, úgyhogy újra elővettük ezt, úgyis már volt vagy egy éve, hogy nem láttuk), csak sajnos ezt is elkaszálták, úgyhogy csak két évad van belőle, de azok legalább nagyon jók, és végülis a történet is kap egy lezárást. 
A történet röviden arról szól, hogy John és Sarah Connor próbálják megakadályozni a Skynet létrejöttét egy bombázó terminátor csaj, Cameron segítségével, aki azon kívül, hogy jól néz ki, számunkra nagyon is szórakoztató egy masina, sőt az egyik részben még balettórákat is vesz. 
Sarah Connor meg valami eszméletlen kemény és menő egy nőszemély. :)

Erről csak annyit, hogy ezt is megnéztük. Durva volt és kegyetlen, valószínűleg ez akár egy igaz történet is lehetne. De én nem voltam elájulva tőle, nem hagyott túl mély nyomokat bennem.

Ez is újranézős film volt. Egy édes-keserű történet ez, Jack Nicholsonnal a főszerepben. Néhol nevettünk, néhol komolyak voltunk, de ez akkor is egy nagyon jó film.

Ez nem a mi filmünk/műfajunk volt sajnos.... Az elején még reménykedve néztük, röhögtünk a kémképzésen és a kutyaválasztáson, de aztán Colin Firth mindenkit elintézett (jó, mondjuk ez kemény volt, bár Apa megjegyezte, hogy valószínűleg nem is ő volt az), az események furák lettek és.... lényeg a lényeg, ez nem a mi filmünk volt.

Hogy én mennyire szeretem ezeket a régi filmeket, hátha még Alfred Hitchock is rendezi őket! :)
Szép volt a film maga, szép volt a film színhelye, a szereplők pedig szépek és bájosak voltak. 
De a történet maga egy krimi volt, úgyhogy a szépet itt egy kicsit máshogy kell érteni, mint egyébként. Nagyon igényes és kellemes film volt. Mi szeretjük Hitchocknak ezeket az úgymond nem annyira "hitchockos" alkotásait is.

Ez a film valami borzalom volt, nem is néztük végig. Azért akartuk megnézni Anyával, mert olvastuk az alapjául szolgáló könyvet (bejegyzés: itt), amit imádtunk. Ez a film viszont a közelébe sem ért a könyvnek, úgyhogy nagy csalódás volt, félbe is hagytuk. Másnap azért kiderült, hogy a fiúk (akik nem olvasták a könyvet, és így a történet végét sem ismerték) azért végignézték volna, de gondolom nem mertek szólni két nehéz természetű, éppen "miért kellett egy jó könyvből egy ilyen rossz filmet csinálni" hangulatukban lévő nőszemélynek.
Amúgy még azért is nagyon érdekes, hogy a film ilyen rossz volt, mert egyébként a forgatókönyvet maga a könyvnek az írója írta. Hát gratulálok neki, így elrontani a saját művét...

Zsófi

2 megjegyzés:

  1. Hitchcock very best! Nehéz lenne a legjobbat kiválasztani, és a nem annyira menő filmjei is jók! Kötél, Bajok Harryval...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek! :) A Kötél című filmjét még nem láttuk, rá is keresek gyorsan. :) A Bajok Harryval valami fantasztikus! :)
      Zsófi

      Törlés