2015. október 9., péntek

Népszerűtlen Vélemény Book Tag


AniTiger (Hagyjatok! Olvasok!) meghívásának teszünk eleget eme tag kitöltésével. :)





1. Egy népszerű könyv vagy sorozat, amit nem szerettél

Zsófi: A legutolsó ilyen könyvélményem most Andy Weir Marsija volt.

Bea: Magos Judit: Demény/Most én ugatok /sok kutyások lévén, nagyon vártam ezt a könyvet, ezt már sokszor írtam is, hogy amelyik történetben kutya van, az nálam már fél siker volt. Na ez a könyv nem lopta be magát a szívembe, nem is olvastam végig./ De ide írhatnám Takami Kósun könyvét is, a Battle Royalt.

2. Egy népszerű könyv vagy sorozat, amit mindenki utál, de te szeretsz

Zsófi: Hát nem is tudom, nem vagyok valami nagy sorozatos....de akkor legyen a Twilight, nekem annak idején tetszett. :)

Bea: Erre nem tudok válaszolni, mert ha népszerű, akkor nem utálja mindenki.:)

3. Egy szerelmi háromszög, ahol a főszereplő nem azzal jött össze, akivel te akartad

Zsófi: Utálom a szerelmi háromszögeket, de általában mindig azzal jönnek össze a szereplők, akivel én akarom, hogy összejöjjenek.

Bea: Húú, most nagyon egyformákat írunk Zsófival, de általában én is elégedett vagyok ilyen téren. Talán legutóbb a Dan Wells Partials trilógiájának utolsó részében volt egy ilyen helyzet, amikor talán nem éreztem megalapozottnak annyira azt, akivel Kira összejött a végén, de belátom, hogy én is nagyon nehezen tudtam volna dönteni.

4. Egy népszerű könyvműfaj, amit nem igazán szeretsz

Zsófi: erotikus, valahogy a disztópiákért sem vagyok annyira odáig (de próbálom megszeretni őket)

Bea: Az erotikussal teljesen egyetértek, mármint, hogy én sem szeretem, valamint annyira nem tartoznak kedvenceim közé a történelmi regények sem.

5. Egy népszerű/közkedvelt karakter, akit te nem szeretsz

Zsófi:....Yoda :)

Bea:  Hmmm. ezen még gondolkodom.

6. Egy népszerű szerző, akit nem igazán kedvelsz

Zsófi: Ilyen nem igazán van, de Rowling kisasszonyról ejtenék itt pár szót. Félreértés ne essék, kedvelem őt, de amiatt iszonyatosan haragszunk rá a fiúkkal, hogy nem ír még valamiféle Harry Potter folytatást, vagy előzményt vagy bármit (rendes könyvhosszúságra gondolok). Egy csomó sztorit feldobtunk már egymás között, nem értjük miért hagyta ott ezt a maga által teremtett csodálatos, varázslatos világott.

Bea: John Updike, de lehet, hogy csak azért, mert túl fiatalon ismerkedtem a műveivel.

7. Egy népszerű toposz, amit meguntál

Zsófi: Mint már előbb is említettem a rühellem a szerelmi háromszögeket. Fúj, Fúj Fúj! Egyszerűen nem vagyok képes megérteni, hogy valaki ne tudjon választani két ember közül mert ugyanúgy szereti őket (valószínűleg ebben nagyon szerepe van a Twilightnak). Ja és a vámpírokat is meguntam már egy kicsit az évek folyamán.

Bea: A túl naív női szereplőket nem szeretem, a hibátlan szuper, férfihősöket kidolgozott izmokkal és a bugyuta hódítási jeleneteket.

8. Egy népszerű sorozat, amit nem áll szándékodban elolvasni

Zsófi: Hát általában minden könyvnek szeretek egy esélyt adni, legfeljebb nem olvasom végig őket.

Bea: Az Útvesztő sorozatot.

9. Sokszor mondják, hogy "a könyv mindig jobb a filmnél". Te melyik film vagy tv sorozat adaptációt szereted jobban, mint a könyvet?

Zsófi: A Napos oldal film nekem sokkal jobban tetszett, mint a könyv (muszáj leírnom: a könyv is tetszett). Fantasztikusan voltak kiválasztva a színészek, a játékuk sokat dobott a történeten. :)

Bea: Nekem a Csillagainkban a hiba jut eszembe, igaz, hogy a könyvet régebben olvastam, a filmet viszont nemrég láttam, de utána úgy éreztem, hogy jobban megérintett. Pedig ez nem jellemző rám, általában mindig jobban tetszik a könyv.

Akinek megtetszett a tag, csak vigye nyugodtan! :) A kép saját készítmény, de azt is vihetitek nyugodtan. 

8 megjegyzés:

  1. Nagyon jó! :) Én lehet, hogy viszem majd a képet... ha végre eljutok odáig.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vidd csak nyugodtan! Zsófi örülni fog. :)

      Törlés
  2. Jé, tényleg... népszerű, amit mindenki utál. :D :D :D Igazából nem is raktam össze.
    Köszönöm, hogy kitöltöttétek! :)) Szívem szerinte lespoilereztetném magamnak, hogy kivel jön össze Kira a könyv végén, de majd elolvasom...csak most megesz a fene meg a kíváncsiság...

    VálaszTörlés
  3. Zsófinak (aki nem is olvasta a könyvet, csak az én elmeséléseim alapján van némi fogalma róla:)) teljesen egyértelmű volt, hogy ki lesz a végső befutó, sokszor nekem is, de aztán a végén olyan dolgok voltak, hogy azért fájt a szívem egy kicsit a másik pasas miatt. Persze, nem ez a lényege a könyvnek, úgyhogy akár el is árulhatnám, de inkább nem.... :)

    VálaszTörlés
  4. " Rowling kisasszonyról ejtenék itt pár szót. Félreértés ne essék, kedvelem őt, de amiatt iszonyatosan haragszunk rá a fiúkkal, hogy nem ír még valamiféle Harry Potter folytatást, vagy előzményt vagy bármit (rendes könyvhosszúságra gondolok). Egy csomó sztorit feldobtunk már egymás között, nem értjük miért hagyta ott ezt a maga által teremtett csodálatos, varázslatos világot." Ha tovább folytatná, az meg sokak szerint a "bőrlehúzás" kategória lenne, szóval értelmetlen folytatni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem bánnám, simán elbírnék még egy-két bőrt! :) :)
      De ugye pont most jön majd az az új rész féleség, és azt olvastam, hogy valakivel együtt fogja írni....hát nem is tudom, miért nem csak magában alkot, mint a régi szép időkben? :)
      Zsófi

      Törlés