2015. október 29., csütörtök

Kérdezz - Felelünk


Ez a bejegyzés tulajdonképpen annak az apropóján született, hogy miután megkaptuk a második Liebster díjat, rájöttünk, hogy nagyon szeretünk kérdésekre válaszolni, és mivel Vegazus is megírta, hogy szívesen elolvasná válaszainkat az ő díjas kérdéseire is, igy azt gondoltuk, hogy ezt ebben a kérdezz-felelek bejegyzés formájában fogjuk megtenni. :)

Ha nektek is van olyan kérdésetek, amire szeretnétek, hogy válaszoljunk, akkor ne tartsátok magatokban :), küldjétek el nekünk: konyvutcablog@gmail.comde akár ide a bejegyzéshez is megírhatjátok megjegyzésben. 

Akkor nézzük Vegazus kérdéseit:

Mi alapján választod ki, hogy mit olvasol következőnek?

Zsófi: Ez mindig kedv és könyvkínálat (ha könyvtári könyv akkor a kölcsönzés idő) kérdése.

Bea: Ugyanúgy döntöm el, mint Zsófi, bár nekem van még egy plusz nagyon akaratos kényszerítő tényezőm, mégpedig éppen Zsófi, mert ha nagyon akarja, hogy azonnal elolvassak egy könyvet, akkor meglehetősen idegesítően  akaratosan tud viselkedni, ezért sokszor engedek az "erőszaknak". Persze sosem bánom meg. :)

Minden könyvről írsz, amit olvasol?

Zsófi és Bea: Igen (többnyire). :)

Ragaszkodsz-e hozzá, hogy megnézd a könyv alapján készült filmet, ha a regényt olvastad?

Zsófi: Igen, általában szeretem megnézni a könyvek filmadaptációt, még ha sokszor nem is annyira jók, mint a könyv, meg persze akadnak kivételek is.

Bea: Nem ragaszkodom hozzá. Ha azonban Zsófi és a tesói megnézik és tetszett nekik, akkor az ő ajánlásukkal megnézem szívesen. Persze nálam is vannak kivételek, A  Marsit például már nagyon várom. 

Hol és mikor szoktál leginkább olvasni?

Zsófi: Bárhol és bármikor tudok olvasni. Itthon összevissza bolyongva bárhol le tudok ülni olvasni.

Bea: Haha, ha megírnám Zsófi hol szeret a legjobban olvasni..! :) Tudok én is bárhol olvasni, kivéve mozgó járművön, autóban vagy buszon. Ha ezeken olvasok szédülök és hányingerem támad. :( Ha valahol várakoznom kell, akkor akár állva is olvasok.

Szoktál-e fanfiction-t olvasni, vagy írni?

Zsófi: Őszintén bevallom, a Fangirl elolvasása előtt még nem teljesen voltam tisztában a fanfiction fogalmával, de most már helyre kerültek a dolgok. A könyv után neki is álltam magyar Harry Potter fanfictionokat keresgélni és találtam is egy jó kis oldalt.
Egyébként a napokban találtunk ki itthon tesómmal magunknak egy írói kört, aminek keretén belül majd különféle szempontok alapján kell novellákat írni, és az első feladat az lesz, hogy egy a Roxfortban, a szereplők szüleinek idejében  játszódó   novellát kell írni. Hát majd meglátjuk mi sül ki belőle..... :)

Bea: Nem olvastam eddig ilyet, de fent említett alkotásokat mindenképpen el fogom olvasni. :)

Ha egy új könyv nagyon népszerű lesz, akkor Te is hamarabb akarod olvasni, vagy pont hogy csökkenti az olvasási kedvedet a nagy felhajtás? Miért?

Zsófi: Nem is tudom, mostanában mindig jóval később jutottak el hozzám ezek a nagy sikerkönyvek. Kíváncsi természet vagyok, úgyhogy előbb-utóbb el szoktam olvasni a nagy felhajtással övezett könyveket.

Bea: Igen, szeretem hamar elolvasni ezeket a könyveket, de annyi van, hogy mindet képtelenség, így valahogy mindig akad olyan, amit évekkel a megjelenés után olvasok el.

Az olvasáson kívül milyen egyéb hobbid van még?

Zsófi: A családnak járó rajztehetség kiosztásakor engem valaki sajnos kihagyott...de szoktam kötni, horgolni, és  szeretek kollázsokat is készíteni.

Bea: Szeretek rajzolgatni, festeni, és mindenféle dolgokat alkotni újrahasznosítással. Már évek óta gyűjtöm az alapanyagot mozaikozáshoz, egy egész házat ki lehetne lassan mozaikozni a csempe, törött bögre és tányérmennyiséggel amit összegyűjtöttem, de ez a hobbim, még megrekedt az anyaggyűjtésnél, pedig nagyon szeretném.:)

Általában hogyan szerzed be a könyveket, amiket olvasol?

Zsófi: Szoktunk venni is könyveket, de egyébként nagy könyvtárba járósak vagyunk.

Bea: Könyvtárból, könyvesboltból és kiadóktól is kapunk könyveket.

Magyar író vagy külföldi?

Zsófi: Mindegy, csak jól írjon. :) De azért többségében külföldi írók könyveit szoktam olvasni.

Bea: Nem számít, a lényeg, hogy milyen könyvet írt.

És végül itt van pár darab a firkálmányaimból Vegazus kérésére. :)
















6 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen, hogy válaszoltatok, nagyon jó volt olvasni a valaszaitokat!
    Az iroi kor nagyon jol hangzik, es milyen erdekes temat valasztottatok elsonek!!
    A rajzok is nagyon szepek, alig varom hogy monitorrol is megnezhessem nagyobb meretben (most mobilrol potyogok).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, mi is élveztük. Azóta megszülettek az írói kör első írásai, most füzöm őket, hogy feltehessem a blogra, nem tudom sikerül-e, szerintem nemcsak én élveztem, másoknak is tetszene.. Na de ezen még dolgozom. A rajzok között igazi kezdetiek is vannak, csak lefotóztam párat, szóval ne nézd túl kritikusan monitoron sem. :) Bea

      Törlés
    2. Na végre meg tudtam nézni rendesen is a képeket. :) Nagyon szépek, nagyon ügyes vagy! Nagyon tetszenek, különösen a fekete-fehérek a kedvenceim, amikre házakat rajzoltál. :)

      A fanfiction is érdekelne, gondolom többünket is... De csakis írói engedéllyel. :)

      Törlés
    3. Köszi, kedves vagy. :) Az írókat pedig zaklatom, már nem sok hiányzik. :)

      Törlés
  2. Szerintem a rajzok nagyon jók, Nekem a szinesek tetszenek jobban - de mindegyik - tiszta profi munka. Ügyes!

    VálaszTörlés