2019. június 1., szombat

Vendégkönyv #2 - Fórum pizzéria, Sopron


A Vendégkönyv  rovat ötlete akkor született, amikor magánvéleményeket kerestem egy vendéglátó helyről, amit szerettünk volna kipróbálni. Ekkor jöttem rá, hogy nagyon sok étterem honlapja hiányos, facebook oldala nincs, vagy van, de nem működik, se fotókat, se árakat nem találunk, független véleményeket hétköznapi emberektől pedig végképp nem. 

Így találtam ki ezt a cseppet sem egetrengető ötletet, hogy amerre járunk, eszünk, iszunk, alszunk, arról készítek egy bejegyzést, amelyben a saját tapasztalatainkat osztom majd meg, úgy az ételek, italok minőségéről, mennyiségéről, mint arról, hogy éreztük ott magunkat, milyen volt a kiszolgálás és mennyire pénztárcabarát.




Vendégkönyv rovatunkat a soproni Frei Caféban szerzett tapasztalatainkkal kezdtük, amit IDE KATTINTVA olvashattok el, most pedig ugyancsak egy soproni éttermet szeretnék bemutatni, azt is mondhatnám, hogy kedvenc soproni éttermünket. Nem jártunk még ugyan túl sok soproni étteremben, de azok közül a Fórum egyértelmű kedvenc. 



Már a hely is az, ahol található. Sopron belvárosában, azon belül is az Óvárosban. És ha erről az jut eszetekbe, hogy akkor bizony biztos drága is,  el kell mondanom, hogy nem, egyáltalán nem drága. Sőt, a soproni éttermek többségéhez képest szerintem teljesen jó áron tudunk ott étkezni. 






Nagyon finom pizzákat falatozhatunk itt, nekünk a férjemmel nagy kedvencünk a négysajtos pizza, ha pizzát eszünk, ritkán választunk mást, vagy ha igen, legközelebb visszatérünk a négysajtoshoz. A gyerekek szoktak más variációkat is választani, de ők nem a pizzákért rajonganak itt.



Mert mielőtt azt hinnétek, hogy az étterem nevéből adódóan csak pizzákat ehetünk itt, el kell mondanom, hogy bár a honlapjuk szerint 45 féle pizzából lehet választani, nem csak ezzel tömhetjük meg itt a hasunkat. És ezt azért írom így, mert mi szó szerint mindig megtömjük, és szinte gurulva jövünk ki az étteremből. 


És minden ilyen alkalommal megfogadjuk, hogy legközelebb nem eszünk csak levest és desszertet, vagy kihagyjuk a levest, főételt és desszertet eszünk csak, de amint belépünk a Fórum ajtaján és helyet foglalunk, minden ilyen elhatározásunk elszáll belőlünk, mintha a józan eszünket otthon felejtettük volna és ismét csak gurulva távozunk az étteremből.


Ez azonban azért van, mert egyszerűen kihagyhatatlan a  jalapeno sajtkrémleves, helyben sütött ropogós tortillával, nem is tudjuk kihagyni sosem, és kihagyhatatlan a tiramisu is, amit a fiúk szintén nem is szoktak kihagyni. Néha Bence lecseréli egy vaníliafagyival tálalt brownie-ra, amit szintén nagyon szeret.
Jalapeno sajtkrémleves
Az isteni tiramisu. Nem fagyigombócokat látunk a képen, hanem tiramisu gombócokat.



De essen szó a főételekről is: vannak olasz ételek, vannak mexikói ételspecialitások és vannak egyéb más ételek. Titusz például mindig a pulykamell snidlinges juhsajttal nevű fogást kéri, fűszeres burgonyával és az elmaradhatatlan barbecue szósszal, amely szósz számára itt a Fórumban a Nr.1. Esküszöm, csak azért választja mindig ugyanazt, mert azt gondolja, hogy csak ehhez passzol az isteni barbecue szósz. :D Bence is szereti ezt az ételt, de ő azért gyakrabban próbál ki mást is. 

Pulykamell snindlinges juhsajttal  és barbecue szósszal



Evett már fogasfilét krumplipürével és spenóttal, amire azt mondta, hogy jó volt, jó volt, de az otthoni krumplipürét sokkal jobban szereti. 

Fogasfilé spenóttal és krumplipürével

Csirke Fajitas

Legutóbb pedig egy mexikói ételt, Fajitat evett, ami egy igazi lakoma volt, öt különféle szósszal, 3 db nagy tortillával, mexikói babos rizzsel és zöldségekkel grillezett csirkével. Saját maga állíthatta össze a tortillatekercsek töltelékét, ami nagyon finom volt, de ez a hatalmas mennyiség kifogott rajta.

Az éttermi meghatározás: Pácolt, csíkokra vágott marha, csirke, pulyka, tonhal vagy zöldségek párolva, forró vastálon szervírozva. Mellé friss tortilla, guacamole, babpüré, tejföl, sajt és rizs jár.


A Fórumnak hangulatos kerthelyisége is van, ott is üldögéltünk már néhányszor. Belül is hangulatos, vannak helyek, ahol jól elszeparálódhatunk és vannak olyanok is, ahonnan szemmel tarthatjuk a körülöttünk zajló eseményeket.

Pénteken és szombaton este érdemes előre helyet foglalni, de azért nem reménytelen anélkül sem, hogy akad egy szabad asztal, ha szerencsénk van. Mi minden szülinapot, névnapot, legtöbbször itt ünneplünk meg egy jófajta lakomával, de olyan is előfordul, hogy kettesben a férjemmel betérünk egy kávéra, és ha már ott vagyunk, akkor eszünk egy jalapeno levest. Na és egy négysajtos pizzát. Ketten egyet, felesben mindkettőt és nem néznek ki a pincérek az étteremből rendelésünk csekély volta miatt. És mivel ilyenkor lassan eszünk, beszélgetünk, így is előfordul, hogy ettől a kevéstől is úgy érezzük, ismét gurulósra ettük magunkat. 


Ha Sopronban jártok és szeretnétek finomat enni, megfizethető áron, akkor próbáljátok ki a Fórum pizzériát. Természetesen mutatunk még a következő Vendégkönyvekben soproni éttermeket, de a kedvencünket szerettük volna elsőként megmutatni.

Bea

2 megjegyzés:

  1. Úristen, de éhes lettem most, így reggel! A sajtkrém leves nagyon felcsigázott! Egyszer mindenképp kipróbáljuk! Nagyon jól néznek ki a kaják! Biztos finomak is voltak. Jó kis bejegyzés!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A sajtkrém leves iszonyú finom!!! Ha itt lesztek, tuti elviszünk benneteket oda! Köszi. :)) B.

      Törlés