2018. augusztus 30., csütörtök

Cara Hunter: Egy közeli ismerős

Adam Fawley sorozat 1. 

Ha most azonnal ajánlanom kellene egy thrillert, ami letehetetlenül leköti a figyelmet, a feszültség minden oldallal nőttön-nő, ami végig izgalomban tart, és szinte biztos, hogy nagyon gyorsan elolvasod, akkor bátran ajánlanám ezt a könyvet.

Ami még nagyon jó hír, hogy egy sorozat első része, tehát mindig lehet várni a következőre, ami az első részből kiindulva szintén remek élmény ígéretével kecsegtet. 


Köszönhető ez Adam Fawley nyomozónak és csapatának, akik mindannyian nagyszerű karakterek, és nagyon jó lépés volt a szerzőtől, hogy emberileg is megismerhetjük őket valamennyire, legfőképpen Adam Fawleyt, akinek végig egy tragédia árnyékolja be az életét és a munkáját. Ez már a történet elején tudható, de csak a könyv végén derül ki, hogy mi történt Fawley nyomozóval és a családjával.  Némi információt itt még elfogadtam volna, de azt remélem, hogy a következő részekben további utalások is lesznek erre vonatkozóan.

Adam Fawley és csapata ebben a debütáló részben egy eltűnt kislány után nyomoz. Daisy, a család kerti partijáról tűnt el titokzatos módon, és természetesen a jelenlévők közül senki nem látott semmit. A jelenlévőket Daisy osztálytársai, barátnői és azok szülei alkották, akik a nyomozás folyamán elmondták a saját véleményüket a Mason családról, akik lapról lapra egyre furcsábbnak tűnnek.

Leo, Daisy bátyja viselkedik a legfurcsábban, de ő még csak egy tízéves kisfiú, nem lehet a tettes. Majd jön Daisy apja, aki csak hercegnőmnek nevezte Daisyt és nem tudjuk eldönteni, hogy megviseli-e lánya elvesztése vagy sem, mert eléggé kifogásolhatóan viselkedik.
Daisy édesanyja, Sharon sem mentes a gyanú alól, mert ő is eléggé kétségbevonhatóan viselkedik, így fejezetről fejezetre másra gyanakszunk, és azt sem tudjuk, hogy Daisy gyilkosság áldozata lett, vagy csak egyszerűen eltűnt.

A családon kívül is vannak lehetséges gyanúsítottak, tehát a tettes megtippelése szempontjából egyáltalán nincs könnyű dolgunk.

Nagyon megemeli és fenntartja a feszültséget az, hogy a család összes tagja furcsán viselkedik, és az, időnként teljesen összezavarodunk.

A regény felépítése nagyszerű, miközben a jelenben zajlik a nyomozás, fokozatosan haladunk vissza a múltban, az eltűnést megelőző napról olvashatunk, majd az eltűnést megelőző két héttel korábbi nap eseményeibe tekinthetünk bele, és így tovább, ami egyre jobban összekuszálja a szálakat és váratlan dolgokat hoz elénk.

A nyomozás eseményeiből internetes fórumbejegyzések szakítanak ki, amelyben az esetet figyelemmel kísérő kommentelgetők írják le véleményüket, szidják a családot, vagy találgatják, hogy ki lehet a tettes, hogyant tűnhetett el Daisy.


Nagyon jól megírt könyv ez, sok apróság utólag értelmet nyer, a nyomozócsapatban fantasztikus karaktereket ismerhettem meg, akik sokat hozzátettek a történethez. Csak ismételni tudom magam, izgalmas, mozgalmas, körömrágós, letehetetlen. NA DE A VÉGE!!!

Nem is tudom, hogy imádom-e a végét, vagy csak megpróbálom megérteni, hogy miért!! És nagyon várom a következő részt.

Bea

"...nincsen azzal semmi baj, ha vállalod önmagad, csak bátorság kell hozzá."



2 megjegyzés:

  1. Már írtam máskor is, hogy a műfaj távol áll tőlem, de az értékeléseid alapján, mindig kedvet kapok! Lehet, hogy eddig nem sikerül megfelelő könyvet kezembe vennem???:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdemes tenni egy próbát, sosem tudhatod, melyik könyv kapcsolja be nálad is a kapcsolót. :D

      Törlés