2018. június 13., szerda

Kreatív népművészet Hygge módra

Érdekes, bájos és hasznos feladatok, vidám ötletek saját készítésű alkotásokhoz a HYGGE jegyében

A leggyönyörűbb kreatív könyv, amit ebben az évben a kezembe foghattam. Ötvözi az általam oly nagyon kedvelt skandináv népművészeti elemeket a kreativitással. Nem csak nézelődésre, hanem konkrét tettekre, kreatív ténykedésekre sarkall.

Éppen ezért két bejegyzést is fogok készíteni a könyvről, most elmondom, hogy miért e nagy rajongás, miket tartalmaz a könyv, közben belelapozunk és megmutatom, hogy mennyire szépséges és magával ragadó. A következő bejegyzésben pedig majd megmutatom miket készítettem el belőle és hogy sikerült.


Ha olvastatok már a Hygge életérzésről, akkor még jobban fogtok örülni ennek a könyvnek, ugyanis visszatérnek azok a bájos, szép, megnyugtató motívumok, amelyek a Hygge című könyvet illusztrálták, már akkor megnyertek maguknak, IDE KATTINTVA olvashattok is róla.

A könyv segítségével ajándékokat, tárgyakat, lakásdíszeket készíthetünk, egészen az alapoktól, a rajzolástól kezdve sajátíthatunk el jó pár technikát és valósíthatunk meg számtalan ötletet.

Először is egy fontos info a könyvből:


A könyvben szereplő alkotások egyszerre tükrözik Skandinávia hagyományos és modern népművészetét, az egyszerűséget, a nyugodtságot és az örömöt. A bemutatott ötleteket lépésről lépésre segít a könyv megvalósítani. 

A könyv sajátossága, hogy négy részből áll, ezek a részek az egyes művészekhez kapcsolódnak, akik bemutatják a saját, egyéni stílusukat. Lesz szó anyaghasználatról, találunk nagyon sok gyakorló oldalt, és inspirációt. 

Elsőként Flora Waycott illusztrátor fejezetét, munkáit ismerhetjük meg. Szépséges, egyszerű és gyönyörű az általa megjelenített mintavilág, melyet a természetből merít, csodálatos virágokkal teszi élővé az általa tervezett egyszerű háztartási formákat. Segítségével mi is gyakorolhatjuk ezeket a mintákat, majd készíthetünk hyggelig mintával festett, egyszerű tárgyakból álló fantasztikus papírgirlandot, virágmintás csomagolópapírt, vagy népi motívumokkal díszített nagyon egyedi ajándékkísérő címkéket.



A következő alkotó Oana Befort, akinek fejezetében szebbnél szebb állatminták részletes rajzolási útmutatóját találjuk, valamint gyönyörű virágmintákat, amelyeket szintén megtanulhatunk, gyakorolhatunk lerajzolni. Készíthetünk mesés köszönőkártyákat, ezt is szeretném majd kipróbálni. Sőt, nincs is olyan része a könyvnek, amit ne szeretnék lerajzolni, megfesteni és elkészíteni. 



A harmadik rész házigazdája Marenthe Otten, aki szintén nagy rajongója a természetnek, a szeretet és boldogság a témái műveinek, szeret olvasni, írni, főzni. Ő egy kis kalligráfiával indít, de semmi komoly dologra nem gondoljunk, éppen csak annyira, hogy egy kezdő betűrajzoló is meg tudja rajzolni azokat a mintákat, amelyeket Marenthe mutat nekünk. Majd a betűket csodálatos mintákkal keretezi és bámulatos alkotások születnek, amelyek a mi kezünk alól is kikerülhetnek, hiszen egyáltalán nem tűnik nehéznek. Ő leginkább vízfestéket használ, és tényleg fantasztikusan szépek a munkái.


A negyedik rész pedig Terri Fry Kasuba, egy nagyon érdekes nevű illusztrátor, aki irtó kedves állatkákat fest, és egyéb munkái is nagyon figyelemre méltóak. Vele elsajátíthatjuk a nyomatkészítés technikáját, játszhatunk és kísérletezhetünk a formák megalkotásával, elkészíthetjük a saját tervezésű hyggelig mintánkat, és nagyon különleges projekteket is létrehozhatunk.



Valószínűleg nagyon sokszor előfordult az írásomban a gyönyörű, a csodálatos és egyéb hasonló, rajongást kifejező szavak, de nem tehetek róla, ez a könyv valami nagyon-nagyon szép és ha ti is szerettek rajzolni, mindenféle szépséges dolgokat létrehozni, akkor szerezzétek be, mert 
g y ö n y ö r ű

10/10
Bea

És egy kis skandináv folk, az alkotáshoz:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése