2017. december 3., vasárnap

Heti ez+az


Sziasztok!

Végre december!  Bár a kedvenc évszakom a tavasz és az ősz, de az idén nagyon rövidnek tűnt az ősz, a tél pedig egy gyönyörűszép éjszakai hóeséssel kezdődött, így örültem neki. Éppen december elsején éjfél körül kezdett el csodaszép pelyhekben hullani,  meg is csodáltam, de nem reméltem, hogy reggelre gyönyörű havas udvar és kert fog fogadni.
Így történt, és igyekeztem is elhessegetni a gondolatot, hogy hamarosan sártócsává változik, és élvezni a kert szépségét. Hamarosan nekiálltunk Bencével havat lapátolni, azaz Bence lapátolta, én csak a kerti sövényről segítettem leverni a havat, mert szegény a földig hajolt.

Rá kellett jönnöm, hogy jobban bírom a hideget, mint a nyári hőséget, és imádom a gyönyörű hóesést, remélem az idén karácsonyra is kapunk belőle. És még a kert is havas maradt. :)


Egy pár kép a téli hangulatú kertről:

Kb. 6 éves csipkebokrunk. Nyáron gyönyörű virágaival,
ősszel és télen pedig vidám bogyóival
örvendeztet meg bennünket.

Apa munkába induló lábnyomai :) 





Tegnap délelőtt míg a férjem ügyet intézett, én végigszaladtam a frissen nyílt soproni karácsonyi vásárban, de még a házikók fele zárva volt. Pár fotót készítettem erről is:











Bizonyosan tudjátok már, hogy imádok kreatívkodni, és tavaly decemberben készítettem egy pár karácsonyi dekorációt, fotózáshoz, és csak úgy kedvetelésből. Íme:

Hungarocellből készült diótörő katonák.

Hungarocell hóember és kézzel varrott karácsonyfa díszek.

Volt egy-két dolog, ami tavaly nem fért bele az időmbe, de az idén szeretném megvalósítani, remélem sikerül majd. Ezért elhatároztam, hogy minden héten készítek valamit, és ezt meg is mutatom nektek a vasárnapi Heti ez+az-ban. Ezen a héten az újrahasznosítás jegyében készítettem két pulcsis hóembert. Az apropóját az adta, hogy vettem két karácsonyi zoknit magamnak a Pepcoban, de nem túl jó az anyaga, nem elég rugalmas és kényelmes, ezért adott volt, hogy végre elkészíthetem a rég tervezett zoknihóembereket.


A hóembert vatelinnel tömtem ki.
Kivágtam a hóember pulcsiját.
Már csak az arca hiányzik. :)
A szemét és az orrát rajzolással volt a legegyszerűbb elkészíteni,
de lehet varrni és ragasztani is. 



Majd készítettem neki egy társat is.
Vagy a kis hóembernek egy anyukát, ahogy tetszik. :)

És végezetül szeretném megmutatni a legújabb világító szépségünket, amely egy sima égősor, és anyukám horgolással készített rá színes, kicsi harangokból álló girlandot, amely most a könyvespolcomat díszíti.




Így utólag megállapítottam, hogy ez a Heti ez meg az most inkább a képekről szólt, de tartsatok velünk a következő vasárnapokon is, ha kíváncsiak vagytok, miket fogunk még készíteni. És természetesen a hétköznapokon is, ami továbbra is az olvasási élményeinkről fog szólni, egy kicsivel több karácsonyi témájú könyvvel, mint általában. :)

Jövő héten egy újabb nyereményjátékot is indítunk, figyeljétek a facebook oldalunkat!

Legyen szép jövő hetetek!

Bea

6 megjegyzés:

  1. Szuper, látom teljes karácsonyi lázban égtek már :) A DIY apróságok pedig nagyon cukik *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Mindenhol nyomul az ünnepi hangulat, nehéz ellenállni. :D

      Törlés
  2. De jó az a girland, nem jutott volna eszembe, hogy ilyet készítsek az égősorainkra, pedig van a házban egy pár... ;-D

    A zoknihóember pedig nagyon cukker. :D

    Várom mit készítetek még. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi!! :) Nosza, próbáld ki akkor a horgolt girlandot, még karácsonyig elkészülhet. Majd mutasd meg, hogy sikerült, ha úgy döntesz, hogy elkészíted. Bea

      Törlés
  3. Hát ezek a hóemberek!!! Nagyon ott vannak a szeren! Kifejezetten cukira sikerültek. Ügyes vagy!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Nem volt nehéz, nektek is menne.:D Pusziii!

      Törlés