2017. december 19., kedd

A fa alá...#3


Még nem fogytunk ki a könyvekből, amelyeket a karácsonyfa alá ajánlunk nektek, ezért ha még nem szereztétek be az ajándékokat, vagy az utolsó pillanatban szeretnétek magatokat meglepni egy jó könyvvel, akkor olvassatok tovább, nézzétek át a mai ajánlatunkat is.

Ann O' Loughlin: Bálterem kávézó
Írország, Wicklow megye, Ratshorney, Roscarbury Hall, két nővér, Ella és Roberta.

Ezek a dolgok alkotják ennek a keserédes történetnek a fő hozzávalóit, amelynek minden sora mélabús volt, ugyanakkor helyenként a szomorú történetbe passzoló fanyar humort is felfedezhetünk.

A könyv eseményei akárcsak Ella O' Callaghan süteményei, finomak, szolídak, bennük van az otthon íze, segítenek kielégíteni a kisváros pletykára éhes kíváncsi nőszemélyeinek érzékeit és érzéseit. 
Leginkább női olvasóknak lehet egy kedves ajándék.
A könyvről írt értékelésemet IDE KATTINTVA  olvashatjátok el.



Milly Johnson: Teaház a sarkon
Alapvetően szeretem Milly Johnson könyveit, olvastam már tőle nagyon jót és kevésbé jót is, de ez a könyve kétségbevonhatatlanul helyet kap a kedvenc könyveim között. Annyira nagyon szerettem a könyvbeli világot, a szereplőket, a teaházat, hogy bátran ajánlom mindenkinek, nekem felejthetetlen élmény volt.

Mert milyen is lehetne az a történet, amelynek központi helyszíne a Sarki teaház, melyben nem csak finom teákat lehet inni és még finomabb süteményeket enni, hanem könyvekkel kapcsolatos csodálatosan szépséges tárgyakat lehet vásárolni.

Nagyon bájos, kedves, szeretettel teli könyv, azoknak garantáltan  tetszeni fog, akik imádják a könyveket, és a könnyed női irodalom kedvelőinek is remek ajándék, mert könnyed ugyan, de a nagyon jó fajtából.
IDE KATTINTVA olvashatjátok a könyvről írt értékelésemet.

Barbara Erskine: A legsötétebb óra
"Az igazság sokszor nem a történelemkönyvek lapjain olvasható…
1940 nyarán minden szem Nagy-Britannia déli égboltjára szegeződik: az angliai csata vészterhes napjai ezek. Evie Lucas figyelmét mégis egészen másvalami köti le: a vidám és jóvágású fiatal pilóta, Tony Anderson. A lány ígéretes művész, aki előtt fényes jövő áll, és minden másnál szívesebben örökíti meg szerelme arcvonásait az újabb és újabb szenvedélyes portrékon. 

Hetven évvel később a nemrég megözvegyült művészettörténész, Lucy Standish próbál újra egyenesbe jönni, ehhez azonban fel kell tárnia a rejtélyt, mely a házában található egyik festményt övezi."

Ezt a könyvet éppen olvasom, de már nyugodt szívvel tudom ajánlani. Két szálon fut a történet, múlt és jelen, egy titokzatos festőnő életének nyomába ered egy szintén női főszereplő, ennek a két nőnek az életét kísérhetjük nyomon a könyvben. Háború, szerelem, titkok és rejtélyek, szuper olvasmány.

Shari Lapena: A szomszéd pár
"A ​szomszédod azt mondta, nem akarja, hogy átvidd a hat hónapos kislányodat a vacsorapartira. Ez nem személyes ügy, egyszerűen nem bírja a gyereksírást. A férjed azt mondta, minden rendben lesz. Hiszen tényleg csak a szomszédba mentek. Viszitek a bébiőrt, és felváltva átugrotok megnézni, hogy jól van-e a kicsi. A lányod édesen alszik, alig egy órája, hogy utoljára ránéztél. De most, ahogy rohansz fel a lépcsőn a síri csendben, a legszörnyűbb rémálmod válik valóra. A kisbaba eltűnt. Még soha életedben nem kellett kihívnod a rendőrséget, most meg tele van velük az egész ház. És ki tudja, mit találnak. 

A szomszéd pár letehetetlenül izgalmas thriller, fordulatos és hátborzongató, egyben érzékeny és okos regény, amely nem mulasztja el feltenni a kínzó kérdést: vajon te elég jó szülő vagy?"

Ez a könyv már ott vár a fa alatt, nagyon izgalmasnak ígérkezik. Egy eltűnt kisbaba, egy furcsa szomszéd pár, a szülői felelősség. Ilyen előzetes témák alapján választottam ki ezt a könyvet magamnak, amelyet a nyugodt, karácsonyi napokon vagy a két ünnep között biztos, hogy sorra kerítek.

Ali Land: Én vétkem
"A tizenöt éves Annie új identitást kap, miután feladta sorozatgyilkos anyját a rendőrségen. A látszólagos idillt beárnyékolja a múlt, az anya újra és újra felbukkanó, saját és mások gyermekeivel kegyetlenül bánó alakja. Annie-t, alias Millyt súlyos titkok és kétségek nyomasztják. Vajon örökölte anyja kegyetlen jellemét? Szenvedés, vagy mégiscsak egyfajta biztonság volt mindaz, amit a korábbiakban átélt? Aktív szereplője volt-e a történteknek, vagy egyike a tragikus sorsú gyermekeknek? Vétkes vagy vétlen áldozat? Milyen ember lesz abból, akinek szinte a vérében van a kegyetlenség?"

Még egy thriller, de sebaj, a nyugodt ünnepek alatt ezekkel a feszült könyvekkel fogom az adrenalint biztosítani  magamnak. Thriller kedvelő családtagoknak jó választás lehet.



Emma Donoghue: A csoda
"A 19. századi Írország kellős közepén, az ingoványos, tőzegszagú lápvidéken a burgonyavész és a tömeges kivándorlások miatt megfogyatkozott lakosság életét a katolikus vallás, a helyi hiedelemvilág és a csekély élelem megszerzése határozza meg. Ezt a kilátástalanságot ragyogja be egy tizenegy éves kislány, aki valódi látványosságnak számít a környékbeliek szemében. Anna O'Donnell négy hónapja nem vett magához táplálékot. Szülei és orvosa állítják, hogy a kislány nem csaló, hanem maga a csoda.
Lib Wright egykor a krími háborúban szolgált ápolónőként. Az ott tapasztaltak megkeményítették őt, gyakorlatias, szkeptikus és cinikus nőként érkezik az aprócska ír faluba, ahol azt a feladatot kapja, hogy leleplezzen vagy minden kétséget kizáróan alátámasszon egy égbekiáltó szélhámosságot."

Nagyon érdekes könyvnek tűnik. A szoba nagy kedvencem, érdekes lesz egy teljesen más témájú és stílusú könyvet olvasni az írónőtől. 

Remélem ma is tudtam olyan könyveket mutatni, amelyeket ajándéknak választhattok, vagy kívánságlistátokra tehettek.

Ma az Alexandra Kiadó és a Pioneer Books könyvei közül szemezgettünk.


Nézzetek be hozzánk holnap is, ismét várunk benneteket egy ajánlóval. :)

Bea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése