2017. december 15., péntek

A fa alá...#1


Tavaly indítottuk A fa alá ... című, ajándékválasztást segítő sorozatunkat, szerettétek is, így idén ismétlünk. Az ajánlataink között lesznek olyan könyvek, amelyeket már olvastunk és értékelést is olvashattok róla a blogon, és lesznek olyanok is, amelyek még csak a váró- és kívánságlistánkon szerepelnek, mi is szívesen látnánk a fa alatt. :)

Remélem lesz olyan köztetek, akinek tudunk majd segíteni, aki még ajándékvásárlás előtt áll, vagy nem érzi magát elég határozottnak az ajándékválasztásban.


Lévai Balázs: Beállás

Vicces, laza ponyvarákenrol a zenei élet iránt érdeklődő olvasóknak és szinte mindenkinek, aki szereti az egy kicsit szatirikus,  kicsit valóságot is tartalmazó témájú könyveket és szeretne a fesztiválok, falunapok és egyéb fellépőhelyek backstage-eibe betekinteni, végigkövetni a Black Sheep zenekar felemelkedését. 

Velük tartani a turnébuszon, átélni hétköznapjaikat és emelkedett pillanataikat a koncertek alatt és után, mindeközben jókat nevetgélni. Az értékelésemet IDE KATTINTVA olvashatjátok el. Engem tökéletesen kikapcsolt, a férjemnek is ajánlottam, majd elégedetten hallgattam, amint  jó nagyokat röhög olvasás közben.




Szentesi Éva: Kardos Margit disszidál

Fantasztikus novellák Szentesi Évától. A valóság keveredik a fantáziával, érdekes dolog találgatni, mi lehet igaz, és mi nem. 

Ám hamarosan el is felejtkezünk a találgatásról, mert belemerülhetünk a remek írásokba, rövid, hétköznapi és ünnepi történetekbe, emlékekbe, családi történetekbe. 

Olvasunk, miközben nevetünk, sajnálkozunk, megbotránkozunk és meghatódunk. Szentesi Éva jól ír, remélem jövőre is megörvendeztet bennünket egy jó könyvvel. Nemcsak nőknek nagyszerű ajándék, hanem pasiknak is, mint ahogyan nagymamáknak és nagypapáknak is bátran megvehetitek.

A könyvről írt értékelésemet IDE KATTINTVA olvashatjátok el.


Pataki Éva - Törőcsik Mari - Mészáros Márta: Aurora Borealis / Északi fény


Két fantasztikusan tehetséges és zseniális ember, Törőcsik Mari és Mészáros Márta beszélgetéseit rendezte könyv formába Pataki Éva forgatókönyvíró. 

Szóba kerül a gyerekkoruk, karrierük indulása, szerelmeik, sikereik, bukásaik, örömeik és csalódásaik.  

Csodálatos könyv, én nagyon szerettem. 

IDE KATTINTVA elolvashatjátok a könyvről írt gondolataimat.






Pachmann Péter: Misu háborúja

Fájdalmas, szívszorító könyv, egy nehéz időszakról, melynek emberek estek áldozatul, veszítették el az életüket, szeretteiket, a reményeiket, miközben egy anya és fia a saját csatáját vívja.

Egyszerre olvasnád és tennéd le, mert nem akarsz több borzalmat, de nem teheted, mert ennek a háborúnak véget kell érnie, Misuéknak célba kell érnie, hogy tudd, igaz-e, hogy a remény mindig ott van. 

Megrázó könyv, az anyai szeretetből fakadó hatalmas erőről.

A könyvről IDE KATTINTVA olvashatsz többet. 
A szerzővel készült interjút pedig IDE KATTINTVA olvashatjátok el.


Szurovecz Kitti: A sokszívű


Nagyon olvasmányos érdekes regény a poliamoriáról, azaz a többszerelműségről. 

A szerző bátran nyúlt a témához és egy érdekfeszítő, letehetetlen történetet írt nekünk, valódi emberekről mintázva a szereplőket, ami azt bizonyítja, hogy ez a párkapcsolati forma bizony létezik.

A könyv elolvasásával tesztelhetjük magunkat, vagy a megajándékozottat, hogy mennyire toleráns, mennyire nyitott más emberek életére. 

A könyvről IDE KATTINTVA olvashattok többet.




M. Kiss Csaba: Boldogságkönyv

Jaj, ezt a könyvet is nagyon szerettem!! 

Tulajdonképpen az eddigieket is mind, hiszen éppen a kedvenceimet ajánlom nektek. :D 
A boldogság nehéz dolog, vagy csak túl sokat várunk el, nem vesszük észre, amikor már ott van velünk, ott van mellettünk. 

M.Kiss Csaba könyvében meggyőződhetünk arról, hogy mások is ugyanúgy keresgélik, elmennek mellette, vagy észreveszik időnként, legyenek színészek, zenészek, gazdagok, tudósok, sportolók. 

A könyvről IDE KATTINTVA bővebben is olvashattok.



Izsó Zita - Bach Máté: Pesti nő

Ha nem ismeritek nagyon, vagy nem vagytok biztosak az ajándékot kapó olvasási szokásaiban, egy jó riportkönyvvel nem nyúltok mellé. 

Ilyen jó, de inkább szuperfantasztikus ez a könyv is, melyben 27 nő enged nekünk betekintést az életébe, mutat példát, ad erőt.

IDE KATTINTVA elolvashatjátok rajongó véleményemet bővebben. 


Jodi Picuoult: Házirend

Egyik nagy kedvencem, Jodi Picoult könyveit is szeretném ajánlani, legutóbb a Házirendet olvastam, mely új kiadásban, új borítóval jelent meg.   

A Házirend egy lélektani könyv, ami nem meglepő az írónő esetében, ám a thriller vonal nekem az volt, bár ha jól belegondolok, sok könyvében fel lehet fedezni ilyen vonást. 

Bármelyik könyve jó ajándék lehet, idősnek, fiatalnak, férfinak és nőnek egyaránt.

A könyvről írt értékelésemet IDE KATTINTVA elolvashatjátok.





Szulák Andrea: Jutalomfalatok


Ami szakácskönyv, az mind jöhet! 

Nem mondom, hogy jobban szeretem olvasni őket, mint főzni belőle, de nekem egy ideig az is nagyon jó szórakozás, ha átböngészem a könyvet, megjegyzem milyen finomságokat szeretnék majd kipróbálni. 

Ha pedig személyes emlékeket, élményeket is kapok a könyvben szereplő ételekről, akkor már teljesen le is vett a lábamról. 

Szulák Andrea könyve ilyennek ígérkezik, ezért nagy örömmel látnám a fa alatt. 

Ma az Athenaeum Kiadó könyveiből válogattam, látogassatok el az oldalukra, ahol még sok jó és szép könyvet találtok.

Tartsatok velünk holnap is!

Bea


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése