2017. december 21., csütörtök

A fa alá... #5


Karácsonyi ajánlónk utolsó részéhez érkeztünk. Amennyiben az utolsó napokra halasztottátok az ajándékozást, vagy könyvmoly családtagjaitoknak szeretnétek könyvet venni ajándékba, olvassátok végig a sorozatunkat, talán találtok benne olyan könyvet, amellyel szívesen megajándékoznátok valakit.

Fredrick Backman: Mi vagyunk a medvék


Fredrik Backman nagy kedvencem. Minden könyvét imádom, így ez a könyve is bekerült a kedvenceim közé. 

Szívet melengető, megrázó, megdöbbentő és reményteli történet a medvék története. Fredrik Backman ismét bravúrosat alkotott, és mindenkinek csak ajánlani tudom bármelyik könyvét. 

Az emberi érzelmek minden fajtáját megismerhetjük Backman könyveiben, és felfedezhetünk magunkban olyan érzéseket és gondolatokat, amelyekről nem is tudtuk, hogy magunkban hordozzuk.
A könyvről írt értékelésemet IDE KATTINTVA olvashatjátok el.





Catharina Ingelman-Sundberg: Rablás uzsonnára 


A Rablás uzsonnára egy nyugdíjas-történet, ami nekem annyira tetszett, hogy bátran állítom, nem érdemes kihagyni. 

A történet középpontjában egy rablás áll, a címéből adódóan pedig jól gondoljuk, ha azt gondoljuk, hogy ez a könyv vicces és szórakoztató, szereplői egy nyugdíjas otthon lakói.

Olyan volt, mintha egy jó burleszk filmet néztem volna.  Még azt is megkockáztatom, azt sugallja, attól, hogy egyszer majd megöregszünk, még bármit kezdhetünk az életünkkel, bárhogyan élhetjük azt, mi döntünk. Ha minden más adott, akkor idősebb korban is bármit megtehetünk. Persze, lehet, hogy nincs ilyen komoly mondanivalója, de bennem ez is megfogalmazódott. Megajándékozhatunk vele időst és fiatalt egyaránt.
IDE KATTINTVA olvashattok a könyvről.


John Douglas - Mark Olshaker: Sorozatgyilkosok

Zsófi most olvassa éppen ezt a könyvet, a krimik, thrillerek kedvelőinek jó választás lehet. 

Akit érdelnek a bűnesetek, a bűnelkövetők, aki szeretne jobban belemélyedni a nyomozási folyamatokba és szereti, ha félelem, izgalom és körömrágós élmények érik olvasás közben, annak nyugodtan vehetjük meg ezt a könyvet.




Hajdú-Antal Zsuzsanna: Utánad


És íme, karácsonyra megérkezett a Léggömbök folytatása, az Utánad. 

A Léggömbök egy gyönyörű ifjúsági regény, első szerelemmel, fiatalokkal és szülőkkel, vidámsággal és betegséggel. Az Utánad méltó folytatása az első résznek, megtudhatjuk belőle, hogyan alakult az első rész szereplőinek élete. 

A felnőtté válásról, a felelősségvállalásról, bizonytalanságról, útkeresésről, szeretetről, családról szól ez a második kötet, amelyről még nem készítettem el az értékelésemet, de bátran ajánlom a könyvet, nem csak fiataloknak, hanem szülőknek is.

Joanne Harris: A St. Oswald fiúiskola


Ha nem tudnám, hogy Joanne Harris az elmúlt évben írta ezt a könyvet, akkor azt is gondolhatnám, hogy a napjainkban zajló zaklatási botrányok hatására jutott eszébe, hogy ily módon mondja el véleményét és mutassa meg, hogy milyen károkat okozhat a zaklatás egy egész életre nézve, miként tehet tönkre egy életet az ártatlanul megvádolás, és mi történik, ha az emberek nem tesznek semmit.

A történet sötét, kemény, lassan szippant magába, akkor viszont már nem ereszt, bekúszik a bőr alá, finom részletekkel kényeztet és kiváló fordulatokkal lep meg. Thrillerek és lassú folyású, alapos történetek kedvelőinek tökéletes választás.

Az értékelést IDE KATTINTVA olvashatjátok el.





Joël Dicker: A Baltimore fiúk


Család, szeretet, örök barátság, szerelem, féltékenység, tévedések, minden megvan a könyvben, ami egy jó történethez szükséges. 

IDE KATTINTVA olvashattok a könyvről.









Warren Elsmore: Építs járműveket!


Ha Lego rajongó gyereknek szeretnétek könyvet ajándékozni, akkor ez a legóépítő könyv a legtökéletesebb ajándék.

A könyvben rengeteg járműmodell szerepel, a szárazföldi közlekedéstől megkezdve, a vasúti közlekedésen, a tengeri hajózáson át, egészen a világűrig eljuthatunk. 

IDE KATTINTVA bővebben is írtunk a könyvről, ezúttal Titusz volt az írásban a partnerem, aki - mondanom sem kell - egy igazi Lego-rajongó.


Jennie Bittleston: Jóga


Az általam eddig ismert jógás könyvek közül ez a könyv kiemelkedik abban, hogy számomra tökéletesen megfelelt a felépítése, nem kellett össze-vissza lapozgatni, mert logikusan követték egymást a jógával kapcsolatos ismeretek.

Ez a könyv különösen jó abban, hogy nagyon részletesen, alaposan mutatja be a gyakorlatokat, kezdve a könnyebb, állva végezhető gyakorlatoktól, fokozatosan jutva el a nehezebb, már meglehetős rugalmasságot igénylő gyakorlatokig. Ami nagyon tetszett még, hogy a gyakorlatok bemutatása utáni két oldalon nagyon alaposan, ábrákkal illusztrálva megismerhetjük a gyakorlat elemzését, a testünkre gyakorolt jótékony hatásait. 

A könyvről IDE KATTINTVA olvashatjátok el az értékelésemet.

Marion Pauw: Sötétben


Ismét thrillerkedvelőknek egy szuper könyv, ami mind felépítésében, mind a kerettörténetében eltér egy kicsit a szokásostól. Feszült, izgalmas, rejtélyes pszichothrillerrel van dolgunk, melyben végig érezzük, hogy valami nincs rendben. Miközben megismerjük a szereplőket és kibontakozik a cselekmény, többször bizonytalanodunk el és gondolunk teljesen mást, mint azt ahogyan elsőre kitaláltuk.

IDE KATTINTVA olvashattok még a könyvről.


Gerlóczy Márton: Mikecs Anna: Altató

Gyönyörű borítójú könyv, mindenképpen szerettem volna a fa alatt látni. Nos, örömmel jelentem, hogy ott is van.  Tartalmas, értékes írás, a komolyabb irodalom kedvelőinek is bátran ajándékozhatjuk.







Thy Doan Graves: Művészi kézírás


Gyönyörű kivitelezésű könyv,  kreatív embereknek, a kalligráfia kedvelőinek, grafomán naplóíróknak, a bullet journal híveinek. Nagyon sokféle betűtípust tanulhatunk meg a könyvből, sokféle felhasználási területtel. 

Ez a könyv azért tetszett nekem különösen a többféle kalligrafiával foglalkozó kreatív könyv közül a legjobban, mert egy betűtípusból nem csak 3-4 betű leírását mutatja meg, hanem teljes ábécéket tanulhatunk meg a segítségével.
A könyvet kreatív, rajzolni és írni szerető embereknek ajánlom.

IDE KATTINTVA olvashattok róla bővebben is.



Remélem sorozatunkkal tudtunk nektek segíteni, vagy ajándékként vagy saját magatok részére választottatok az általunk ajánlott könyvek közül. Örömteli készülődést kívánunk a karácsony ünnepére, de azért néha lopjatok magatoknak egy kis időt az olvasásra is.


Ma az Animus Kiadó, a Libri Kiadó és a Scolar Kiadó könyveiből válogattam.

Bea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése