2017. december 18., hétfő

A fa alá... #2


A fa alá... című sorozatunk második részében ismét nagyon szuper könyveket ajánlunk nektek és éppen úgy, mint az előző ajánlónkban, ebben is lesznek olyan könyvek, amelyeket már olvastunk, és olyanok is, amelyek még olvasásra várnak, de már itt vannak a fa alatt. Az idén mi egy héttel hamarabb feldíszítettük a kis fenyőfánkat, már úgyis minden a karácsonyról szól az üzletekben, miért is ne lenne nálunk, itthon is karácsony már? 

Ha utolsó hétre hagytátok az ajándékvásárlást, akkor talán nyújthat némi segítséget a válogatásunk.

Sarah Perry: Az essexi kígyó

Nekem az utóbbi idők egyik legfantasztikusabb olvasmánya volt ez a könyv, annyira finom és érzékeny, rejtélyes és romantikus, vidám és mélabús, és nem utolsósorban a külseje is gyönyörű. 

Zsófi is elolvasta a könyvet és nagyon érdekes végeredmény, hogy bár mindkettőnknek tetszett, mégis kicsit eltérően vélekedünk a könyvről és a történetről. 
IDE KATTINTVA mindkettőnk véleményét elolvashatjátok.






Fiona Barton: A gyermek 

Egy thriller nőkről, egy rég eltemetett csecsemőről, anyai érzésekről, titkokról és életekről. 

Thrillerkedvelőknek bátran ajándékozható. 

Kiváló, fordulatokban gazdag történet volt, átszőve érzelmekkel telített női sorsokkal, egy határozott, mégis együttérző újságírónő nyomozásával, tökéletes karakterekkel, fordulatokkal, meglepetésekkel és egy nagyszerű befejezéssel.
Az értékelésemet IDE KATTINTVA olvashatjátok el.

Hermann Irén: Dévény Anna/Egy mindenkiért

Az életrajzi könyvekre azt szoktam mondani, ha nem ismered a megajándékozni kívánt személy ízlését, akkor bátran ajándékozz életrajzi könyvet, vagy riportkötetet. 

Mindkét műfajt magában hordozza ez a fantasztikus könyv, melyben a csodálatra méltó Dévény Annával beszélget a könyv szerzője. 

Azzal a Dévény Annával, akinek a módszere révén nagyon sok koraszülött gyermek kapott esélyt a teljes életre. 

A könyvről írt értékelésemet IDE KATTINTVA tudjátok elolvasni.





Colson Whitehead: A föld alatti vasút

Nem mondhatom, hogy öröm volt olvasni ezt a könyvet, de mégis olvasni kellett. 

Lesznek, akik hiányolják majd az érzelmeket, melyek meghatnak és könnyekre fakasztanak, lesznek, akik a befejezés miatt elégedetlenkednek majd, lesznek, akik a vasútvonal titokzatosságát fogják szóvá tenni, és mindenkinek igaza lesz, de az biztos, hogy ez a könyv még sokáig ott motoszkál majd a fejében. 

Szégyenteljes és szomorú, ugyanakkor reményt adó és gyönyörű. Mert minden érzelemmentessége ellenére szeretetről, emberségről, céltudatosságról, kitartásról szól.

A könyvről IDE KATTINTVA bővebben is olvashattok.


Dorothea Benton Frank: Karácsony receptre

Ez egy hamisítatlan karácsonyi történet, Amerikából. A karácsony  három napját kíséri végig, egy charlestoni családot ismerhetünk meg, főszerepben a 93 éves Theodora nagyival, aki úgy érzi, hogy már csak a csoda segíthet a gyermeke és unokái életének rendbetételében, és kicsit tart az idei karácsonytól. 

Ám a csoda megérkezik. Bájos, kedves, könnyed történet a karácsonyról és a szeretetről. A könyv végén pedig jó pár karácsonyi, amerikai receptet találhatunk.

A napokban az értékelés is felkerül a könyvről a blogra.




Akik pedig a fa alatt várakoznak elolvasásra:

Michael Chabon: Ragyog a hold

Nagyon kíváncsian várom, hogy olvashassam, a fülszöveg meggyőzött arról, hogy egy igen figyelemre méltó könyv, mindenképpen a fa alatt a helye. 








Rose Tremain: A Gustav-szonáta

A könyv témája a barátság és a zene, úgy gondolom, ez a két szó már önmagában is sokat ígér, de mivel kifejezetten imádom az olyan regényeket, amelyben a zene nagy szerepet játszik, mintha ezt éppen nekem írták volna karácsonyra. :)





Tasmina Perry: A lánykérés

A karácsony a lánykérések és az eljegyzések időszaka is, ezért igazán aktuális lehet egy lánykérés történetét megörökítő könyv. A történet főszereplője író szeretne lenni az 1950-es évek Angliájában, már ez a két dolog - Anglia és író - sok jóval kecsegtet, és Tasmina Perry neve is garancia a jó kikapcsolódásra. Én hamarosan olvasom. 





Ha pedig jó kis pszichothrillerekre vágytok, akkor  a következő három könyvet is tudom ajánlani (a címekre kattintva az értékeléseket is elolvashatjátok):


Ma a 21. Század Kiadó könyveiből készítettük az ajánlónkat, olvassatok bennünket holnap is. 


Bea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése