2017. szeptember 17., vasárnap

Heti ez + az


Régen volt már Heti ez meg az, de itt az ősz, és ez teljesen feldobott, hiszen a tavasz mellett az ősz a másik kedvenc évszakom.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én imádom ezt a fajta őszi időjárást. Amikor még süt a nap, meleget is ad, de már nem az elviselhetetlen nyári hőséget, és közben szépen fújdogál a szél.  "Jó kis ruhaszárító idő"-nek hívom és ki is használom, ilyenkor imádok mosni és teregetni. Mivel a telefonom mindig nálam van, ezért a teregetés időnként meglehetősen hosszas folyamat nálam, mert mindig találok valami lefotózni valót a kertben, és ezzel hosszú félórákat el tudok tölteni, amikor is eszembe jut, hogy teregetni jöttem. :))

Mutatok egy párat a teregetés közben készített kerti fotóimból, csak úgy. :)





Amikor ezt a bejegyzést írom, Zsófi éppen levizsgázott kreszből, mire ez a Heti ez+az megjelenik, valószínűleg az első vezetési óráin is túl lesz. Párszor a határban már gyakoroltak apával, így az elindulás, a megállás, a tolatás, az y-megfordulás, a "nem igaz, hogy nem tudod, melyik a jobb/bal kezed" mondat, a "nézzél hátrafelé is, szerinted miért van a visszapillantó tükör", "ne a birkákat nézd, hanem az utat" (egy gazdasági épület van az út mellett), "na most már válthatnánk hármasba is", "te jó ég, miért húzod mindig magad alá a lábad, tartsd a gáz és a fék fölött", "jó, jó, megpróbálok türelmes lenni" és hasonló dolgok már nem lesznek ismeretlenek számára. :D:D 



Közben leírok egy pár történetet, amelyek mostanában történtek a közelemben, és valamiért nagyon megmaradtak bennem, a furcsaságuk, a cukiságuk miatt, vagy mert megnevettettek. Közben a fotók is jönnek még. :)





Első:
Kocsiban ülök, férjem az autó mellett beszélget, a parkoló a vasútállomáson van, sok ember jön-megy. 
Telefonomat nyomkodom, de időnként felnézek, mi zajlik az utcán. Balra tőlem egy rövidke zebra van, ahol egy apuka két fiával megy át, a zebra másik végén ellenkező irányban egy másik apuka lép éppen a járdára, vállán lazán egy hátizsák, mögötte fut 5-6 évesforma kisfia, aki igencsak szaporázza a lábát, hogy lépést tudjon tartani az apjával, aki hátra se néz, hogy a fiú tartja-e vele az iramot. Furcsálltam ezt, amikor .... a zebrán lévő apuka hátranéz és elkiáltja magát: Misiiii! Misiiiii! Futó kisfiú megáll, hátranéz, vissza a férfira, aki után eddig futott, majd ismét az apjára. Az igazi apjára. Odafutott,  és ezután már őutána gyalogolt, meglehetősen kényelmes iramban. Közben mégegyszer visszanézett a hátizsákos emberre, megcsóválta a fejét, és azt mondta: - Azt hittem te vagy, apa.
Nem láttam sajnos, hogyan történt az apacsere. :D :D


Második:
Interspar áruház zöldségosztályán keresgéltem a fiúknak egy bizonyos dobozos salátát, amit nem találtam, de észrevettem, hogy középen egy saláta önkiszolgáló pult van. Egy tálcán öntetek, futólag néztem meg őket, egyiken nem volt címke, de fehér, joghurt-, vagy kefírszerű volt, a másik ezersziget öntet, a harmadik cézársaláta öntet. 

Mellettem egy nagypapa korú férfi nézelődik, bámészkodik, a gyümölcssalátát fixírozza. Egyszer csak megjelenik a felesége, aki harsogva kérdezi: - Hol mászkálsz?? Mondtam neked, hogy csak ezért meg azért jövünk be, erre te mindig eltűnsz valahová. 
Észreveszi ő is, hogy embere a gyümölcssalátát nézi vágyódva, hangja ellágyul, előtör belőle gondoskodó énje: - Olyat szeretnél? Vegyünk? És már lapátolja is két dobozba a gyümölcssalátákat. 

Közben én is szedegetem három edénybe a salátát, ami úgy történik, hogy külön kell belepakolni mindent, és így én döntöm el, hogy miből mennyi legyen benne. 
Miközben ezzel foglalatoskodtam, a feleség is szorgoskodott, olyannyira, hogy azt láttam, már a joghurtos öntetet önti a gyümölcssaláta tetejére. Mire megszólaltam volna, már mindkét gyümölcssaláta leöntve készen állt, és akkor hirtelen elbizonytalanodtam, hogy nem-e a harmadik szószból öntött, az pedig valami gyümölcsszósz lett volna. Így egy mukkanás nélkül néztem, ahogyan elment, ismét férjeurát keresve, én pedig félve néztem meg a szószokat: mind a három joghurtos, kefíres, vagy éppen savanyú öntet volt.
Azóta többször is eszembe jutott, hogy ha gyorsabban reagálok a dologra, akkor vajon szóltam volna neki? Vagy utólag miért nem kérdeztem meg, hogy mit öntött a salátára?  





Ha tetszettek a képek, kövessetek instagramon, ahol a saját hobbifotózgatásom képeit osztom meg, ugyanis a könyvutca instájáról ki lettem tiltva az ilyen fajta képeimmel, eleinte ott is bepróbálkoztam pár virággal. :D:D Azokat még elnézte Zsófi, de amikor már kecskét, csacsit és bogarakat is fel akartam tenni, akkor leállított. :D :D  Na jó, elismerem, jogosan. :)

Az instagram címem: https://www.instagram.com/petbeata/

Történetek is lesznek még, mert már egy ideje leírogatom az ilyen cuki dolgokat, az elkövetkezendő Heti ez + az írásokban ilyen sztorizgatásokra is számíthattok. Remélem, nektek is szerez pár vidám percet.:)

Szép jövő hetet kívánunk!

Bea

2 megjegyzés:

  1. Ez jóóóó! Már olyan rég volt "heti ez+az". A képek nagyon szépek, nekem a virágosak tetszenek, de a pókos sem rossz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, remélem egy kicsit gyakrabban lesz most már. :)

      Törlés