2017. július 1., szombat

Délutáni matiné Titusszal





Roald Dahl: Boszorkányok

Boszorkányok nem léteznek! Könyves Kálmán törvénybe foglalta. De arra nem számított, hogy az újabb időkben még elterjedhetnek. 

Halihó! Roald Dahl könyvvel jövök nektek! Nagyon tetszett! Izgi volt nagyon! 

Egy fiúról szól akinek meghalnak a szülei és a nagymamája viseli gondját. A nagymama elkezd mesélni neki a boszorkányokról. Aztán nyáron elmennek egy puccos hotelba, és a fiú belecsöppen a boszorkányok éves gyűlésére. 

A többit nem mondom el. Olvassátok el, ha meg akarjátok tudni , hogyan folytatódik! 

Jól, érthetően volt megírva. Vicces, izgalmas volt.  Nem bírtam letenni. Az illusztrációk is aranyosak voltak.

Most, miközben írom ezt, észrevettem, hogy anya is leírta az eseményeket, ezért előbb el kellett volna olvasnom az ő értékelését, és nem kellett volna leírnom nekem a történetet. Na mindegy. 

Most már amúgy olvastam elég boszorkányos könyvet ahhoz, hogy összezavarodjak. 

Ugyanis, van a Harry Potter, a Fiúk kizárva!, meg ez. Most hirtelen ennyi jutott eszembe. Ezzel azt akartam mondani, hogy a Fiúk kizárva! sorozatban jó boszorkányok vannak, és vannak férfi boszorkányok is. A Harry Potterben vannak jó meg rossz boszorkányok is. Mindegy. Nem lenne rossz, hogyha ebből is lenne film, mint a Matildából, a Charlie és a csokigyárból és mint a Barátságos óriásból. Remélem lesz majd. Na de mindegy. Ennyi lett volna most ez "picurka" értékelés.

10/10

Titusz

Michael Morpurgo: Kensuke királysága

Sziasztok! Van egy új hírem. Mostantól már halihóval fogok köszönni. Csak itt köszöntem sziasztokkal. Nade most inkább a könyvről beszélek, amit most hoztam nektek. 

Nagyon tetszett, már másodjára olvastam el. Amúgy szerintem ez egy igaz történet, mert a főszereplőt úgy hívják mint az írót. De lehet, hogy csak én hiszem ezt. 

Röviden arról szól, hogy a főszereplő fiú kiesik a kutyájával együtt a hajóból. Aztán a fiú elájul a vízben. Amikor magához tér, egy szigeten van, egyedül a kutyájával. Vagy talán mégsem? 

Másnap reggel ugyanis élelmet, és iható vizet talált egy sziklánál, egy tálban. Tüzet gyújt, hogy a hajók lássák füstöt. De egy öregember eloltja. Ő Kensuke. 

De többet nem is árulok el. Nagyon tetszett. Voltak benne vicces részek, voltak szomorúak. Annyit elárulok azért, hogy a főszereplő és Kensuke természetesen összebarátkoztak. 

Mondjuk azért is tetszett ennyire, mert nem lenne annyira rossz így élni. Úgy értem, hogy építeni egy házat fából, vagy magadnak megcsinálni szerszámokat. A kajaszerzés azért már más. Másodjára rövid idő alatt, olyan kettő-három nap alatt elolvastam. Most harmadjára is leírom, hogy nagyon tetszett. Ma csak ennyit írtam, szerintem ez is sok.

10/10

Titusz   

2 megjegyzés:

  1. Ügyes kis írás, nekem tetszett. Hajrá Titusz, olvassál sokat és írjál is róla.

    VálaszTörlés