2017. április 21., péntek

Fiona Gibson: Anya randizni kezd

Ez a könyv egy magamfajta anyukának most igen jólesett. No nem azért, mintha én is randizni akarnék,  de nagyon bele tudtam magam élni Alice helyzetébe, aki kamasz fiúk anyukája és több éve egyedül neveli őket, mégha az én helyzetem nem is ugyanez.

Alice negyvenedik évében jár, hétköznapi, átlagos munkája van, egy iskolában iskolatitkár, ahol a szülők, diákok és tanárok ügyes-bajos dolgait intézi. Ám emellett van egy kreatívabb munkája is, gyönyörű és finom habcsókokat süt otthonában, amit különböző boltokban vesznek át tőle és árusítják. A habcsók üzlet kezd fellendülni, egyre több megrendelése van, a fiai, akik 13 és 16 évesek, nyaralni készülnek az apjukkal, annak új feleségével és húgukkal, akit mindketten imádnak.

Így már semmi nem áll Alice útjában, hogy végrehajtsa a barátnői által kitalált pasikeresést, miszerint mindhárom barátnője talál neki egy független, jó kiállású randipartnert,  Alice-nek csak annyi a dolga, hogy mindhárom kiszemelttel randizik egyet.  Bár egy spontán szerveződött randi Alice számára igencsak megalázóan, számunkra pedig igencsak viccesen sül el, enged barátnői rábeszélésének és áll elébe a kihívásnak. 

Így megismerhetünk három különböző pasast, az Alice-nél fiatalabb, jó szövegű, lehengerlő gyakornok Giles-t, a lezser, szabadúszó újságírót, Charlie-t, aki még Párizsba is elhívja a nőt és a kisfiús bájjal bíró fogorvost, Stephent, aki egyedül neveli 9 éves kislányát. No és, hogy ne legyen teljesen egyértelmű a dolog, ott van még a férfias, vonzó francia csemegebolttulajdonos, Pascal, akihez Alice egyre gyakrabban tér be vásárolni.

Imádtam a könyv humorát, nagyon bírtam Alice-t, aki volt férjének új feleségével szemben csak egy egyszerű anya, akinek nem illik lakáskultúra rovatba a háza, mert mindig lehet találni itt-ott egy felismerhetetlen színű és állagú valamit, aki küzd fiai kamaszodásával, aki sokszor hallja a fiúktól, hogy ciki és gáz, és hogy éhesek, és egyáltalán minek neki férfi, amikor ő anya, és itt vannak neki ők. Tetszett a tökéletlensége, a laza felfogása, amivel az életet szemlélte, miközben mégis nagyon be tudott görcsölni dolgokon.

A történetben szerepelt még az édesanyja, akivel nagyon rapszodikus kapcsolatban voltak, ám ez nekünk, olvasóknak nagyon szórakoztató, ugyanakkor mégis szeretetteli volt. 

A fiúk sem tették könnyebbé az életét, főleg 16 éves nagyfia Logan, aki a randizások, a habcsókok és hétköznapi munkája közepette, igencsak megfájdította Alice szívét egy komoly döntésével. 

Betekintést kaphattunk a barátnői életébe is, és nagyon tetszett, hogy semmi nem volt fekete vagy fehér, senkinek nem volt egyszerű az élete, de mindezt lazán, könnyedén kaptuk Fiona Gibsontól.


Egy igazi tavaszi vidámságbomba volt ez a könyv, nagyon jólesett szívemnek, lelkemnek, feldobta a hangulatomat. Könnyedsége ellenére tartalmas és színvonalas,  nagyon jól szórakoztam, sokat nevettem és otthon éreztem magam ebben a történetben. És mindamellett, hogy remekül szórakoztam, azért elég komoly témákat vet fel a könyv, amin elgondolkodhattam. Ez igencsak erősítette számomra a könyv élvezetét és értékét. A  történet vége is kifejezetten tetszett.

Ajánlom minden randizó és nem randizó anyukának, kamaszokat nevelő anyáknak, sütögető anyukáknak és természetesen minden barátnőnek is. Nagyon jó kikapcsolódás!

10/10

Bea

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó a bejegyzés! Már nekem is megvan a könyv, de még nem kezdtem neki, de lehet kicsit előbbre csúsztatom az olvasási listámon. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Tényleg minden sorát élveztem, így bátran ajánlom az előre sorolást is. :)
      Bea

      Törlés