2017. március 25., szombat

Délutáni matiné Titusszal






Sir Steve Stevenson - Agatha nyomoz - Titokzatos bűntény az Eiffel-toronynál

Szerintem tök jó volt ez a könyv. Csavaros volt. Az lett a tettes akire nem is számítottam volna. De most térjünk vissza a történet elejére. A főszereplőnek Agatha a neve, mint Agatha Christie-nek. Van neki egy komornyikja akit Mr Kentnek hívnak. Mielőtt még komornyik lett volna, bokszoló volt. 

Amúgy ezenkívül olvastam már két részt csak arról nem írtam. Agatha-nak van egy macskája is, akit Watsonnak hívnak. Érdekes. És benne van még egy másik gyerek, már amennyire egy tizennégy évest gyereknek lehet nevezni.

 A neve Larry Mistery. A Sólyomszem Detektív Iskola egyik diákja. Az ügynökneve pedig LM-14-es ügynök. Larry Mistery, tizennégy éves, LM-14. Leesett nektek? A neve kezdőbetűi és az életkora az ügynökneve. Amikor először olvastam nagyon sokáig fel sem tűnt. Sőt az is lehet, hogy csak a második részben vettem észre. Na szóval, nagyon tetszett ez a könyv és ha lehet majd írok a többi részéről is. 


10/10

                                                                                                                                                               
Alex T, Smith - Claude a filmforgatáson


Nekem nagyon tetszett ez a könyv, mert nagyon aranyos volt. Ezekből a Claude könyvekből egész sokat elolvastam már. 


Aki nem tudná Claude egy kutya akinek a legjobb barátja egy zokni, akit Bolyhos Zokni uraságnak hívnak. Egy napon Claude és Bolyhos Zokni uraság egy filmforgatáson találják magukat. A film címe ,,Borzong, a gorilla". A borzongot ne úgy értsétek, hogy megborzong, hanem ez a neve a gorillának, Artúr Borzong.

A film arról szól hogy van egy óriási gorilla, aki elrabolt egy nőt, és a házak tetején mászkál. Tisztára mint King Kong. Nem? Szóval nagyon tetszett ez a könyv és hamarosan jövök más értékelésekkel. 

10/10  




Joe Carrot - Mielőtt éjfélt üt az óra

Ez a könyv olyan volt mint egy Geronimo Stilton könyv. Csak annyiban különbözött, hogy ebben nyulak voltak. A főszereplő egy magánnyomozó és még csak véletlenül sem olyan ijedős, mint Geronimo.

A magánnyomozó irodájának Carrot & Carrot a neve. Ez a leghíresebb magánnyomozóiroda egész Tapsivárosban (naná, hiszen az egyetlen!). A Carrot amúgy angolul répát jelent, de hát ha nyulakról van szó, akkor hát istenem! Amúgy a Stilton meg egy sajt neve, de hát ha egerekről.... Tudjátok mit? Folytassátok az előző mondatot attól a szótól, hogy nyulakról. Csak azért, mert nem volt kedvem kétszer ugyanazt leírni.

Amúgy arról szólt röviden, hogy két nyúl elmegy Joe Carrothoz, és azt mondják, hogy egy boszorkány el akarja zavarni őket a földjükről (ugyanis a két nyúl egy farmon él). Aztán Joe Carrot elmegy hozzájuk és leleplezi a tettest. Szóval nagyon tetszett ez a könyv. 

10/10

Sziasztok!

Titusz
                                                                                

6 megjegyzés:

  1. Aztamindenit Titusz, hogy Te milyen jól írsz, és főleg hogy mennyit olvasol, tiszta nyomozó leszel. Gratulálok, csak igy tovább!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. :) Nyomozó nem szeretnék lenni amúgy, inkább valami legóval foglalkozó ember. :)

      Törlés
  2. Már vártam. ^^
    Nagyon jó lett. :)

    VálaszTörlés
  3. Szuper! Nekem egy 9 és egy 7 éves kisfiam van, ( meg egy 4 és fél, de ő még nem olvas :-) ) és nagyon örülök a könyvajánlóidnak, mert olykor tanácstalan vagyok, hogy mit is adjak a kezükbe, mi lenne jó választás :-) Hiánypótlóak az írásaid, Titusz! Csak így tovább! Üdv: Bea

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Köszöni szépen Titusz a dicséretet és a kedves szavakat. Csak úgy vigyorgott, amikor olvasta. Remélem nem fogja abbahagyni, lesz kedve még jó darabig csinálni. Neki is nagyon ösztönző, amikor egy ilyen kedves visszajelzést kap. Köszönjük. :)
      Üdv: Bea

      Törlés