2017. február 25., szombat

Délutáni matiné Titusszal

Titusz is kedvet kapott az íráshoz, ezért időnként külön is ír ezentúl értékeléseket. Első alkalommal Mészöly Ágnes Ez egy ilyen nap könyvéről írtunk külön-külön értékelést (IDE KATTINTVA elolvashatjátok),  majd Holden Rose Hófehér kelepce című remek detektívtörténetéről (IDE KATTINTVA elolvashatjátok). Ezután is lesz ilyen valószínűleg, amikor közösen olvasunk, de vannak olyan könyvek, amelyeket csak ő olvas el, és amikor kedve van, ír is majd róluk.
Az írásait változtatás nélkül teszem közzé, helyesírási hibákat nem kell javítanom, egyedül az elütéseket javítom ki, és néha teszek még egy-két vesszőt, de amúgy teljes egészében eredetiben meghagyom Titusz fogalmazásában. Reméljük, szeretni fogjátok.
Aki nem ismerné: Titusz 11 éves, 5. osztályba jár, imád legózni, van ilyen témájú instagram oldala, amit IDE KATTINTVA megnézhettek, nagyon szeret olvasni és a nagy tesóival - Zsófival és Bencével - tölteni az időt. Utál ruhát próbálni és nem szereti a pókokat. Kedvenc étele ... na, az sok van..., de például a rakott krumpli, a spagetti, a kolbászos krumplileves, az ikeás mandulatorta. Ja, és hatalmas Star Wars fan. :D (Bea) Akkor lássuk a mai két könyvet:

Thomas Brezina: A Démon-háromszög rejtélye


Mark Mega és Fantom

Igazából, a Mark Mega könyvek közül ezt olvastam utoljára, de mivel ez az első rész, erről írok először. Nagyon tetszett, mert vicces volt és csavaros. Igaz, már egyszer olvastam, de most, hogy újra elolvastam, teljesen másra gyanakodtam. Tetszettek a történet közben lévő kérdések is, amelyiknél sokszor nem találtam el a választ. Az is lehet hogy egyszer se találtam el. 

A főszereplő elég laza szavakat használ benne, például: odaskerázott. Egész végig mintha egy filmet néztem volna, úgy elképzeltem. Velük izgultam minden eseménynél. Az is tök jó volt, hogy az elején le vannak írva a különleges ismertetők, szemszín, magasság, meg ilyenek. Fantom a farkas is nagyon tetszett. Főleg azért is mert én alapból szeretem a farkasokat. Fantom tiszta olyan volt mint egy titkosügynök farkasbőrben. 

Mark is tetszett, mert mindig jutottak eszébe, például vicces kérdések vagy mondjuk viccek, amiken ő jót nevet, más meg falfehér lesz. Mark nagyapja is tetszett, aki ahhoz képest, hogy tolószékes, úgy be tud pöccenni, hogy elhajítja a mankóját. Az tök vicces volt, amikor leírta hogy ha Mark mostohaanyján múlna, akkor Mark még nyáron is sálban rohangálhatna. Szóval tetszett ez a könyv és hamarosan írok a következő részről is. 

10/10

Titusz


Thomas Brezina: Sikoltó barlangok

Mark Mega és Fantom


Sirimben a rejtélyes Sikoltó barlangok elhallgattak, ezzel egyidőben azt kezdték beszélni hogy egy ,,vámpír" érkezett a faluba. 

Ez a Mark Mega könyv is ugyanolyan jó volt mint az előző. A poénok megunhatatlanok voltak benne. Fantom is, mint az előzőben, aranyos volt. A képek is jók voltak benne, legalábbis az néhány ami benne volt. A történet jól ki volt  találva. 

A kérdésekre itt is kevésszer tudtam a választ. Volt benne egy olyan kérdés aminél biztos voltam a válaszban, de aztán volt valami írva, ami azt bizonyította hogy rosszul gondoltam. De aztán volt egy mondat, ami bebizonyította, hogy nekem volt igazam. Nagyon sok izgalmas rész is volt benne. 

Szerintem annyira jók ezek a Mark Mega könyvek, hogy filmet kéne belőlük forgatni. Thomas Brezina annyira jó író, hogy előtte meghajolok. De ez nem azt jelenti hogy ő a legjobb, mert ott van Jeff Kinney, az Egy ropi naplója írója is. Aztán Tolkien, a Gyűrűk ura szerzője, meg sorolhatnám még. Mark Mega könyvekből van egy, amit nem olvastam és nagyon szeretném elolvasni. Ez pedig nem más, mint a Fogságban Horrorföldön. Szóval nagyon tetszett ez a könyv és hamarosan jövök a másik két résszel. Sziasztok!

10/10

Titusz                                                                      

6 megjegyzés:

  1. Én is ideskeráztam, amig ezt elolvastam! 🤘🤘🤘

    VálaszTörlés
  2. Nekem tetszett - mármint az írásod a könyvről - merthogy a könyvet nem olvastam, de az írásaidnak hű követője leszek, írjál sokszor, szeretem olvasni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, sokat fogok írni, most is kihoztam egy csomó könyvet a könyvtárból. :)

      Törlés
  3. Jó vagy Titusz, csak így tovább ;) (írogatom össze, hogy a fiúknak nálunk mik tetszenének :) )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. :) Fogok még írni máskor is, legalábbis remélem. Szeretek írni is de olvasni jobban. Szia, Titusz

      Törlés