2016. december 15., csütörtök

Uni, az unikornis és Pött, az őskölök

Amy Krouse Rosenthal: Uni, az Unikornis

Uni, az Unikornis az egyetlen olyan egyszarvú a világon, aki meg van győződve arról, hogy kislányok márpedig léteznek.

Ez a magával ragadó unikornis történet azoknak szól, akik mernek hinni az álmaikban. Így aztán bizonyára neked is, akárhány éves vagy.

Uni egy nagyon aranyos és gyönyörű egyszarvú, aki teljesen biztos abban, hogy kislányok nem csak a mesében léteznek, nem csak kitalálták őket, hanem vannak igazi, hús-vér kislányok. Szeret róluk a könyvekben olvasni, és mindig kislányokat rajzol.

Érzi, hogy van egy kislány, aki csak arra vár, hogy barátok legyenek és csudajó dolgokat csinálnak majd együtt. Erről álmodozik naphosszat, ez a legszebb álma, de azt is tudja, hogy ez mégsem álom. Van valahol egy kislány. 

Ugyanakkor a messzeségben valóban él egy kislány, akit pedig azért nevetnek ki, mert teljes bizonyossággal állítja, hogy unikornisok igenis léteznek, bárki, bármit is mond,  és állítja ennek az ellenkezőjét, ő tudja, hogy vannak, és egyszer majd egy unikornissal legjobb barátok lesznek. 

Ez egy bűbájosan aranyos esti mese kislányoknak. Olyan kislányoknak, akik tudják, hogy vannak királylányok, királyfiak, sőt tűzokádó sárkányok is, a fűben gyönyörű tündérkék bújnak meg és csak a kislányok láthatják, ahogyan kosárkáikkal összegyűjtik a friss harmatot a kert virágairól,  mint ahogyan a katicabogarakkal is csak ők beszélgethetnek, és néha a békává varázsolt királyfiakkal is szóba elegyednek. 

Ezek a kislányok azt is tudják, hogy az unikornisok léteznek, ez nem mese és várnak rájuk valahol a szivárvány másik oldalán, de az is lehet, hogy csak a szomszédos réten. 


Ezt a gyönyörűszép könyvet a kislányok imádni fogják, és bár a hirtelen jött vége meglepett kicsit, de azt gondolom, hogy az álmot már nekünk, olvasó anyukáknak, csillogó szemmel hallgató kislányainknak kell megvalósítani, az unikornist nekünk kell megkeresni és megtalálni, akár minden nap más és más módon kereshetjük meg, újra és újra összebarátkozhatunk Unival, az édes, bájos Unikornis-lánnyal. 10/10

És képzeljétek, Uninak már dala is van, éppen az olvasás után találtam rá:



Karácsonyi ajándékfaktor: Kislányoknak nagyon megbecsült ajándék lehet, ha szeretik a csillogó-villogó, bájos, aranyos pónikat, unikornisokat és mindenféle hasonló mesebeli lényeket. Garantáltan sokszor ismétlős esti mese lesz!


David Elliott: Ez Pött (az őskölök)

Őskölök bátor. Mamut gyapjas. Sztori NAGY!

Dániel András író-illusztrátor most fordítóként remekel - őskölök nyelvet ölt. A gyerekszáj már az őskorban is mosolyogtató furaságait Pött történeteiben élvezhetjük.

Ha az előző könyvet kislányoknak javasoltam, akkor ezt kisfiúknak illene ajánlanom, de úgy gondolom, hogy Pött, az őskölök és Mamusz, a gyapjas mamut kalandjai egyaránt érdekelni fogják a kisfiúkat és kislányokat is. 

Nagyon aranyos és vicces történet, igazi őskori nyelven tolmácsolva. Láthatjuk, hogyan nő fel együtt Mamusz, a kicsi mamut és Pött, a kisfiú. 

Mosolyoghatunk azon, hogy Pött anyája nem szereti, ha Mamusz bemegy a barlangba, mert szőröl és büdöl. Meg tisztára nem szoba! Nagy, sőt hatalmas dolgokat hagy a barlang padlóján. Ezért Mamusznak mennie kell a barlangból.

Pött azonban imádja a mamutot, mindenféle dolgokat talál ki, hogyan tudná az anyukájával is megkedveltetni. Próbálkozásai nagyon viccesek, ám eléggé balul sülnek el. Egészen addig, amíg egy nap történik valami, egy nagyon veszélyes dolog.

Mamusz, akkor nagy tettet hajt végre és anya most már beengedi a barlangba. Azaz beengedné, ha.... de ezt most nem árulom el, olvassátok el ti magatok is.



Szeretetről, barátságról szól ez a kedves történet, az én gyerekeim nagyon szerették kicsi korukban az olyan meséket, amikor valamilyen állat és egy gyerek volt a főszerepben, és néha még el is érzékenyültek az ilyen mesék olvasásakor. 

Tökéletes esti mesének, több képpel, mint szöveggel, a képek nagyon hatásosak, kedvesek és szépek, szerintem a gyerekek imádni fogják.  10/10

Bea

Karácsonyi ajándékfaktor: Kisfiúknak és kislányoknak, ovisoknak és még kisebbeknek, biztos vagyok benne, hogy egyik kedvenc esti meséjük lesz.

A könyveket köszönöm a Betűtészta Kiadónak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése