2016. december 19., hétfő

A fa alá...#5



Még mindig tudunk mit ajánlani a fa alá, mégpedig olyan könyveket, amelyeket hamarosan mi is olvasni fogunk és a blogon majd találhattok róluk bejegyzést is.




Íme a mai válogatásunk:

Vidal Sassoon: Vidal
A velem egykorúaknak biztosan mond még valamit a "Szasszon"-frizura, de Zsófinak például már semmit. 
Vidal Sassoon a hatvanas évek "sztárfodrásza" volt Londonban, a nevét frizura is őrzi, és olyan hírességeknek alkotta meg a frizuráját, mint Mary Quant, Twiggy, Rita Hayworth vagy Mia Farrow. A könyv arról szól, hogyan vált egyszerű East End-i fiúból London mesterfodrászává. Az önéletrajzokat nagyon szeretem, a hatvanas évek önéletrajzait méginkább, ez a könyv egy olyan férfi története, akinek nagyon fontos volt a nők frizurája, tulajdonképpen a szépsége, tehát mindenképpen nagyon várom, hogy olvassam.


Melvin Burgess: Billy Elliot
Nem láttam még a filmet sem, és a könyvre is Zsófi bukkant rá, így előjogot formál az elsőkénti elolvasásra. Billy Elliot egy igen határozott, szeretnivaló fiúnak látszik, remélem hamarosan én is sorra kerülök az olvasásban. :)


Rick Yancey: Az utolsó csillag
Az ötödik hullám sorozatának 3. részét karácsonykor tervezem elolvasni. A család többi része már megnézte a filmet is és Bencének is megjött a kedve a sorozat elolvasásához. Karácsonykor tervezem olvasni, azt gondolom, hogy nyugis napok lesznek, és egyhuzamban sikerül majd elolvasnom.


Ízek, imák, szerelmek nyomában
Az Ízek, imák, szerelmek könyvet régen olvastam már, a filmet is régen láttam. Nem tudom határozottan kijelenteni, hogy tetszett-e, viszont nagyon érdekel ez a könyv, hiszen éppen arról szól, hogyan találhatjuk meg a saját utunkat, mennyiben segítette a könyvben szereplő embereket Elizabet Gilbert könyve abban, hogy rátaláljanak saját magukra és gyökeresen megváltozzon az életük. Nem mindig szükséges a gyökeres változás, sokszor egy egészen picike is elég. Erről szól ez a könyv, azt gondolom nagyon tanulságos és érdekes lehet.


Edward Rutherfurd: New York
Első találkozásom a szerzővel, nagyon sok jót olvastam a műveiről. Szép, kiadós példány a New York, érzem, hogy szeretni fogom. Imádom a korokon átívelő családregényeket és történeteket, ez a könyv három és fél évszázadon át vezet bennünket New York alapításától kezdve egészen 2001. szeptember 11. megrázó tragédiájáig. Szép ajándék lehet, akár férfiaknak is, mert úgy vettem észre, hogy nekik mindig nehezebben választunk ajándékot, vagy akár könyvet is. 


Liane Moriarty: A hipnotizőr szerelme
A szerzőtől olvastam már az Add vissza az életem! című könyvét és nagyon-nagyon tetszett. Szeretem a szerző stílusát, finom humorát. Ennek a könyvnek a témaválasztását eléggé különösnek tartom, de szerintem nem fogok csalódni.


Emma Healey: Elizabeth eltűnt
Az írónő első regénye, hatalmas várakozás előzte meg a megjelenését és nagy siker lett Nagy-Britanniában. 
Maud ​​fokozatosan veszíti el emlékezetét és kapcsolatát a világgal. Egyvalakit azonban nem tud és nem is akar elfelejteni: barátnőjét, Elizabethet – aki eltűnt. Vagy akiről azt hiszi, hogy eltűnt, és veszélyben van. De senki nem hallgat rá: sem a lánya, sem a gondozói, sem a rendőrök, és legkevésbé Elizabeth fia. Netán az ő keze lenne a dologban? 
Maud csak a házában szanaszét kitűzött kis céduláira, az érzéseire és emlékfoszlányaira hagyatkozhat, de elhatározza, hogy kideríti az igazságot, és megmenti a barátnőjét. 


J.R.R. Tolkien: Karácsonyi levelek
A könyvesboltban belelapoztam és beleszerettem ebbe a könyvbe. Annyira szép és varázslatos, hogy úgy gondolom, nemcsak karácsonyi könyv lesz, hanem bőven forgatják majd a fiúk is, év közben is, akik pedig még ráadásul nagy Tolkien rajongók is. 
Ezeket a karácsonyi leveleket Tolkien gyermekei kapták minden évben Karácsony apótól, akinek olyan mókás és kedves figurákról szóló történetei voltak, mint a Jegesmedve, Hómanók, Vörös törpék, Hóemberek, Koboldok. A könyvet Tolkien illusztráció díszítik és gyönyörűek.


Kate Morton: A tóparti ház
Kate Mortontól már megszokhattuk, hogy mindig remek történettel örvendeztet meg bennünket, amelyek általában meseszerűen szép helyszíneken játszódnak, két idősíkban. Ez a könyve is ezt ígéri, nem kérdés, hogy nagyon el szeretném olvasni. 


Jojo Moyes: Az utolsó szerelmes levél
Jojo Moyes nagy-nagy-nagy-óriási kedvencem.  Igazi karácsonyi ajándék, hogy a Cartaphilus Kiadó ismét kiadja ezt a könyvet, amit már nem nagyon lehetett megszerezni. 

+1 ajánlatom pedig egy olyan könyv, amiről már írtam:


Az év természetfotói - Magyarország 2016
Nem tudom eleget dicsérni ezt a könyvet, olyan szép és rendkívüli. A fotók, a hozzá tartozó rövid történetek, az érzések, amelyeket a képek kiváltanak belőlünk nagy élményt nyújtanak. 
Nem lehet egyhamar elfelejteni.

A mai ajánlónkat az Alexandra, a Cartaphilus és a Pioneer Books Kiadó könyveiből válogattuk, remélem találtatok köztük olvasnivalót, vagy éppen ajándékba adható szépséget.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése