2016. december 13., kedd

A fa alá... #1


Mivel nagyon sok könyv várakozik ránk még olvasásra és karácsony előtt már nem fogunk tudni mindegyikről írni, megmutatjuk nektek őket, ha esetleg még kerestek a fa alá ajándékokat, vagy döntés előtt álltok, hogy ti magatok mit kérjetek. 


A mai könyvcsomag-ajánlatunk:

Kordos Szabolcs: Airport, Hungary
Kordos Szabolcs Hungary sorozatát már ismerem, a Taxisvilág, Hungary-t nem olvastam még el, de az is tervben van.  A légi kisasszonyok, pilóták, és más repülési szakemberek kalandjait, történeteit éppen most olvasom, valószínűleg hamarosan értékelés is lesz róla a blogon, de azt már most elmondhatom, hogy éppen olyan szórakoztató, érdekfeszítő és meghökkentő mint sorozatának többi része.


William R. Forstchen: Egy évvel később

A szerző Egy másodperccel később című sorozatindító kötetét Zsófi és Apa viharos gyorsasággal elolvasta, és a második részre Apa már le is csapott, a könyv olvasás alatt. :) Nekem már kellemesebb dolgom lesz ezzel a könyvvel, illetve a sorozattal, mert legalább kettőt rögtön elolvashatok egymás után. 


Carrie Hope Fletcher: Túlvilági szerelem
Alig várom, hogy elkezdjem ezt a könyvet is, romantika, misztikum, olyan témák, amiket imádok. A könyv külsőre is nagyon mutatós, igazi nőies karácsonyi ajándék lehet. A szerző népszerű énekesnő Angliában, és nagyon sikeres lett honfitársai körében ez a regénye.


Mary Higgins Clark: A Hamupipőke-gyilkosság
Szeretem a szerző stílusát, A gyanú árnyékában sorozat első része a Téged nem lehet elfelejteni nekem nagyon tetszett, nagy várakozással nézek ennek a könyvnek az olvasása elé is. Kíváncsian várom milyen új esetet talált Laurie a megoldatlan bűnügyekkel foglalkozó tévéshow-jának témájául. 


Noah Hawley: Zuhanás előtt
Egy ​​ködös nyári éjszakán magánrepülőgép száll fel az Egyesült Államok keleti partvidékéhez tartozó Martha’s Vineyard-szigetről New York felé, fedélzetén tizenegy utassal.
Tízen a felső tízezer tagjai, a tizenegyedik egy nem túl jelentős festő. Tizenhat perccel az indulás után a gép az óceánba zuhan. A katasztrófát ketten élik túl: Scott Burroughs, a festő és a gépen utazó médiamogul négyéves kisfia. Burroughsnak sikerül a lehetetlen: partra úszik a gyerekkel. Ott aztán belekerül a nyomozás és a médiahisztéria kettős forgatagába. De vajon véletlenül zuhant-e le a gép? Vagy a befolyásos embereket szándékosan gyilkolta meg valaki?
Ez a thriller egy nagyon izgalmas, rejtélyes történetnek ígérkezik, jó választás a fa alá is. 


John "Lofty" Wiseman: SAS túlélési kézikönyv
A szerző 26 évig szolgált a brit Különleges Légi Szolgálatnál, a Special Air Service-nél (SAS). Világsikerű könyve a leghíresebb harci elitalakulatoknál alkalmazott kiképzési technikákon alapul. A Túlélési kézikönyv részletesen bemutatja, hogyan maradhatunk életben a dzsungelben és a sarkkörön, a sivatagban és a hegyekben, a szárazföldön és a vízen, nélkülözhetetlen segítséget nyújtva a túrázóknak, a hegymászóknak, a vitorlázóknak és más szabadtéri sportok rajongóinak.

"De durva!!! Ezt nem hiszem el!! Óóóó, ezt én is kipróbálom! Hűűű, de szuper!" - ilyen és ehhez hasonló mondatok hangzottak el, amikor a két fiú végiglapozta megérkezés után ezt a könyvet. Számtalan dolgot találtak, amit majd kipróbálnak, pl. egy egyszerű napóra készítését, csúzli fabrikálását, sátor- és menedék készítését, stb. Nagyon érdekes és izgalmas tudnivalókkal van tele ez a túlélési kézikönyv, az ételkészítéstől, a különböző csomók elkészítéséig, az elsősegélynyújtástól a gyógynövényekig, a mérgeskígyókig, nagyon sok hasznos ismeretet szerezhetünk belőle. Kiváló ajándék fiúknak, férfiaknak!



+1 ajánlat: Mautner Zsófia: Karácsonyi színező: Fűszerek, ételek, 15 ünnepi recepttel és sok szép színeznivalóval. Remélem sikerül majd ezt a könyvet beszereznem, mert ez még nem vár a kupacomban, és bár nem túl sok időm van színezgetni, de szeretem felhalmozni őket, és ha a színes ceruzáim már követelik a foglalkozást, akkor jó, ha van miből választanom a hangulatomhoz illőt.

Remélem találtatok olyan könyvet az ajánlottak közül, amire felfigyeltetek!

Ma a 21. Század Kiadó könyvei közül ajánlottunk.

Bea


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése