2016. szeptember 4., vasárnap

Heti ez+az





Ezekről a könyvekről írtunk a héten:

Johanna Basford: Titkos kert és Bűvös Erdő
Ezeket a könyveket nem olvasni, hanem színezni kellett. Ezenkívül pedig nem hagyományos színezőkönyv, hanem színezős képeslapkönyv. Minden egyes lap egy postán feladható, elküldhető képeslap. Elküldheted kiszínezve is, és színezetlenül is, ha a címzett szeret színezni. Én már útnak is indítottam egyet, remélem szerencsésen oda is ért.
A teljes bejegyzés IDE kattintva olvasható!

Jojo Moyes: Miután elvesztettelek
A nagy sikerű Mielőtt megismertelek c. könyv folytatása, amelyből megtudhatjuk, hogy mi történt Louval Will elvesztése után, hogyan állt talpra és jónéhány meglepetéssel is találkozhatunk a könyvben. Nekem tetszett.
A teljes bejegyzés IDE kattintva olvasható!






Dániel András: Egy kupac kufli
Ebben a bejegyzésben három kuflis könyvről írtam, amelyek összesen 6 történetet tartalmaztak. Kuflirajongó vagyok, így a kuflikról vagy jót, vagy semmit. :) Természetesen csakis jót tudok róluk írni. Őrült, bolond, szeretnivaló lények! 
A teljes bejegyzés IDE kattintva olvasható!




Alexander McCall Smith: N. 1. Női nyomozóiroda
Ezt a könyvet Zsófi olvasta, de annyira tetszett, amit írt, hogy hamarosan én is el fogom olvasni. Nagyon megnyerték tetszésemet a szereplők, a történet helyszíne és a nyomoznivaló ügyek is. 
A teljes bejegyzés IDE kattintva olvasható!







Simon Réka Zsuzsanna: Majdnem egy tucat királylány
Ez a könyv annyira szép és vicces, hogy csak ajánlani tudom. Kislányoknak is, és kisfiúknak is, hiszen nem csak királylányok vannak benne, hanem sárkányok is bőven, lovagok, és mindenféle szerzetek, akik egy királyságban csak előfordulhatnak. Az illusztrációk is csodaszépek!
A teljes bejegyzést IDE kattintva olvashatjátok!





Végetért az Athenaeum Kiadó könyveiért indított nyereményjátékunk is, megtartottuk a sorsolást, a nyertesek nevét egy délutáni bejegyzésben találjátok majd.


Miegymás:

Titusznak megkezdődött az iskola, ezért a héten többször jártunk a gazdaságos áruházban. Hol ezt kerestünk, hol azt felejtettük el, így újra és újra be kellett mennünk. Az egyik ilyen alkalommal találtuk a következő megmosolyogtató életképet. Nem tudom, hogy egy mókás kedvű vásárló készítette, vagy egy unatkozó alkalmazott, de azóta is így van. A kidőlt maci feje mögött még egy illatgyertya is van. ;)


És egy másik, ami már egyáltalán nem megmosolyogtató, hanem bicskanyitogató arcátlanság. Egy tej, ami leakciózva (mert aznap lejárt a szavatossága) drágább volt, mint a mellette lévő eredeti 155.- Ft-os ár!!!! És persze, teljesen hihető, hogy egy 1,5 %-os gazdaságos tej 339.- Ft.- Arról nem is beszélve, hogy az egyiken literár van feltüntetve, a másikon pedig kg-ár. Egy tejen! Lehet, hogy a t-ban hamarosan 20 dkg tejet is fogunk tudni venni, vagy 1 liter párizsit. Persze tudom, hogy itt bármikor belefuthatok ilyesmibe (sőt, máshol is), de mégis mindig sikerül felháborodnom.

Most pedig egy cuki képet mutatok, amelyben láthatjátok, hogy egy korábbi Heti ez+az-ból már megismert Mangó miként használja Lunát ágynak, párnának és hűvösebb időben kályhának is. Időnként párosukhoz csatlakozik Szaffi, a spániel is, majd egyszer talán sikerül egy olyan pillanatot is elkapnom. 

A heti egyik vicces jelenetünk is az iskolához kötődik. Titusz első nap délután megállt mellettem: 
- Anya, tesire kellene, de nem tudom, hogy nekem van-e...  
Fejemben végigfutottak a frissen megszerzett holmik, új tornacipő, tornazsák , fehér póló, rövidgatya, emlékeim szerint mindent megvettünk.
- Micsoda? - kérdeztem kissé bosszankodva, hogy mit találtak már megint ki.
- Asztmám...
Pillanatnyi meghökkenés után próbáltam rejtetten röhögni. Tulajdonképpen szerencsére Titi még sosem találkozott az asztmával, és amilyen elvarázsolt, abban sem volt biztos, hogy neki van-e. :D

A másik vicc, az az én szórakozottságom. Zsófival telefonáltam már vagy 10 perce, közben indulnom kellett valahová, de hiába járkáltam körbe-körbe a házban már legalább vagy 5 perce, nem találtam a telefonomat. Amikor rájöttem, hogy hiszen éppen telefonálok vele, rendesen elfogott a megkönnyebbülés, hogy minden rendben van. Aztán meg elkapott a kétségbeesés, vajon tényleg rendben van!!?? :D

És végül pedig a múlt héten, a Práterben vásárolt gyönyörű képeslapjaimat szeretném megmutatni: 


Legyen szép jövő hetetek!

Bea

2 megjegyzés:

  1. Jajj a T-vel nagyon kell vigyázni. Hihetetlenül pofátlanul vágnak át.
    De a kutyik cukik nagyon! Jöhet majd egy hármas szátrfotó, ha ők is úgy gondolják...
    És a telós történet miatt ne addódj Bea! Minden a legnagyobb rendben van. ;)
    Puszi, szép hetet Nektek is! :)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Timi! Ha nem kell aggódnom, akkor jó. :D :D Remélem hamarosan elkapom hármójukat is. Az a baj, ha meglárják, hogy le akarom fotózni őket, egyből felélednek, felbontják a kakaós csiga egységüket, de nem adom fel. ;)
    Neked is puszi és szép napot. :)

    VálaszTörlés