2016. szeptember 11., vasárnap

A Hónap Könyvei augusztusban



Kiválogattuk ismét a Hónap Könyveit. Azok a könyvek, amik kimaradtak ugyanúgy érdemesek elolvasásra, de az augusztusi blogbejegyzéseinket is ajánlom böngészésre, mert még találhattok olyan könyveket, amelyekhez kedvet kaptok.

Neil Abramson: Ki nem mondott szavak
Állatok és emberek osztoznak a főszerepeken ebben a történetben. Állatszeretetről, állatvédelemről, az élet értelméről, halálról, gyászról, újrakezdésről és megbékélésről szól ez a szép könyv.
A teljes bejegyzést IDE kattintva olvashatjátok!


Charles Martin: A szív kútja
Charles Martin rajongóknak elég, ha annyit mondok, hogy ez most egy különösen jól sikerült történet szerintem, aki pedig nem ismeri még, ajánlom ezt a könyvet, és ajánlom az írót. Könyvei romantikusak, de éppen csak annyira, amennyire kell, (mégiscsak egy férfi írta:)), cselekményesek, és jó stílusban íródtak. Ez a történet egy férfi életébe enged bepillantást, láthatjuk, ahogyan egy közönyös, nagymenő pasasból, érző szívű és lelkű ember válik. Megható, szeretetteljes könyv.
A teljes bejegyzést IDE kattintva olvashatjátok!






Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Zsófi is elolvasta végre Jojo Moyes könyvét és megnyugodtam, neki is tetszett. Én (Bea) azóta már a második részt is elolvastam. Nekem tetszett.
A teljes bejegyzéseket IDE és IDE kattintva olvashatjátok!








Roald Dahl: A barátságos óriás
Már sokszor leírtam milyen nagy kedvencem Roald Dahl. Először az önéletrajzát olvastam (bejegyzés róla ITT), majd a Meghökkentő meséket, ebből az egyik a Jámbor örömök címet viselte (bejegyzés róla ITT), a Matildát (bejegyzés ITT) és most pedig nagy örömömre A barátságos óriást. Ami nagyon vicces, szórakoztató és Roald Dahl-os. Csak azt tudom mondani, hogy olvassátok el!
A teljes bejegyzést IDE kattintva olvashatjátok!




Molnár T. Eszter: Stand up! /Egy majdnem normális család/
Egy édesanyát elvesztett családról szól, akik sok év után még most kezdenek kilábalni a tragédiából. Kamasz gyerekek, egyedülálló, helyét nem találó édesapa, és egy kicsit túlbuzgó nagynéni. Virág, a 15 éves középső gyerek, a kamaszkor minden nehézségén keresztülmegy, mint kiközösítés, szerelem. A könyv nagyon szórakoztató, üde és fiatalos volt.
A teljes bejegyzést IDE kattintva olvashatjátok!






Collen Oakley: Nem hagylak egyedül
A könyv megható, megrázó történet a fiatal nőről, Daisyről, akinek Rengeteg Rákja van. Jó stílusban megírt, keserédes könyv. Hogyan lehet feldolgozni, hogyan lehet elfogadni a borzalmat, ami történik vele. Férjére és rá milyen hatással van, kiből mit vált ki. Megviselt ez a könyv, de nem bánom, hogy elolvastam.
A teljes bejegyzést IDE kattintva olvashatjátok!






Bálint György: Emlékfoszlányok
Bálint György jó és kevésbé jó emlékeit osztja meg velünk. Nagyon léleksimogató, emlékező történetek voltak ezek, régi korokat idézett, örülök, hogy olvashattam.
A teljes bejegyzést IDE kattintva olvashatjátok!







Jojo Moyes: Miután elvesztettelek
A nagy sikerű Mielőtt megismertelek c. könyv folytatása, amelyből megtudhatjuk, hogy mi történt Louval Will elvesztése után, hogyan állt talpra és jónéhány meglepetéssel is találkozhatunk a könyvben.
A teljes bejegyzést IDE kattintva olvashatjátok!







Dániel András: A könyv, amibe bement egy óriás
Nálam most ez a könyv Dániel András Leg-legje. Tudom, már a kufliktól is odáig voltam, Smorc Angéla is tetszett, de ez a könyv, egyszerűen FANTASZTIKUS!!!  Annyira őrült az egész, annyira össze-vissza, de mégis annyira egyben van!! A szerző volt az illusztrátor is, nekem nagyon tetszenek Dániel András rajzai, a firkálásai is, a legjobb ötlet volt, hogy ő maga illusztrálta a könyvet, amibe bement egy óriás.
A teljes bejegyzést IDE kattintva olvashatjátok!





Jennifer Worth: Hívják a bábát
Erről a könyvről Anya már korábban írt bejegyzést, de nekem csak ebben  a hónapban sikerült elolvasnom. Fantasztikus egy könyv volt, annyi biztos, tele szerettel, és élettel. Nem volt valami könnyű dolga egy bábának akkoriban, de csodálatos munka volt az övék. A könyv története több kisebb nagyobb történetből állt össze, a gyermek születése melletti segítkezés mellett beleláthattunk egy zárda életébe, jó volt megismerni az apácákat, s a mindennapjaikat is. Ez a történet nekem is a kdevencem lett, nagyon kíváncsi leszek majd a belőle készült filmsorozatra is.
Anya értékelését IDE kattintva olvashatjátok!


Legyen szép jövő hetetek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése