2016. július 28., csütörtök

Nagy Nyári Nyereményjáték!


A nyár első fele eltelt, de még bő egy hónap van belőle, és reméljük a szeptember is szép, napsütéses idővel vezet be bennünket az őszbe. Ünnepeljük meg ezt a forró, kicsit szeszélyes nyarat egy nyereményjátékkal.

A játék több héten át zajlik, érdemes lesz rendszeresen benézni hozzánk, mert minden héten, más-más könyveket, más-más kiadótól fogunk kisorsolni, sőt meglepetésvendégünk is lesz, aki csatlakozik hozzánk egy játék erejére. De kiléte legyen még titok, mint ahogy a kiadóké is. Ha rendszeresen benéztek hozzánk, nem maradtok le semmiről, a játékra egy hétig lehet jelentkezni egy egyszerű kérdés megválaszolásával. 


Elsőként a Fumax Kiadó két könyvét sorsoljuk ki:

Aziz Ansari: Modern románc

Elgondolkodtató, vicces és mélyre ható utazás a modern kapcsolatok szépségei és buktatói között Amerika egyik legfelkapottabb humoristájától.

Egyszer mindenki nekiveselkedik, hogy megtalálja az igaz szerelmet. Emberekkel ismerkedünk, randizunk, kapcsolatokat kezdeményezünk - mindezt abban a reményben, hogy találkozunk valakivel, aki megérinti a lelkünket. Ez most bevett dolog, de elképesztő mértékben különbözik attól, ahogy az emberek alig pár évtizeddel korábban éltek. Az új technológiáknak hála döbbenetesen egyszerű kapcsolatba lépni, és válogatni a lehetőségek között. Akkor mégis miért ennyire fusztrált mindenki?
A problémák egy része saját korunk terméke. De a szerelmi életünk változásai mégsem írhatók egyedül a technológia számlájára, ugyanis rövid idő alatt végleg megváltozott a párválasztás teljes kultúrája. Ma az emberek idősebben házasodnak, mint valaha, és éveket töltenek életükből a Nagy Ő utáni kutatással.
Aziz rengeteget élcelődött a modern kapcsolatokon, de Modern románc kötet megírása közben úgy vélte, szintet kell lépnie. Összeállt az NYU szociológusával, Eric Klinenberggel, és közösen hatalmas kutatási projektbe fogtak, amelynek keretében több száz beszélgetést vezényeltek le a helyi fókuszcsoportokkal Tokiótól Buenos Airesen át Wichiáig. Vizsgáltak viselkedésmintákat, közvélemény-kutatásokat, és létrehozták a Redditen saját kutatási fórumukat is, ahol több ezer üzenetet  dolgoztak fel. Bevonták a világ társadalomtudomány-kutatóinak krémjét is.

A Modern Románcban Aziz Ansari az itthon is nagy sikert aratott tévésorozat, a Városfejlesztési osztály sztárja, maró humorát a legmodernebb társadalomtudománnyal ötvözi, hogy feledhetetlen tanulmányút keretében mutassa be nekünk szép, új romantikus világunkat.


Ryan Gattis: Közel a tűzhöz

1992 áprilisában Los Angeles hat napra csatatérré változott. A három és félmilliós város megmutatta a világnak, mi történik, ha a régi törvények érvényüket vesztik. A gyújtogatással, fosztogatással, rablással és gyilkossággal terhes zavargásoknak csak a Nemzeti Gárda  és a hadsereg együttes ereje volt képes véget vetni a rendőrség teljes kudarca után.

A munkából hazatérő, ártatlan Ernesto Verát a zavargások első napján bandatagok megtámadják. Ezzel olyan meghökkentő eseménysor indul el, amely behálózza a tizenhét egyedi hangon megszólaló szereplő életét.

Regényében Ryan Gattis azoknak a szemszögéből mutatja be az eseményeket, akiket még egyetlen riporter sem szólaltatott meg: a chicano bűnözők, alvilági bandatagok szemén át. Soha senki nem kutatta és ismerte meg olyan mélységben ezeket a bandákat, mint Gattis.

A sodró lendületű, filmszerű regény sokkolóbb, mint a Drót, és olyan erőteljes, akár a Breking Bad - nemcsak egy pörgős thriller, hanem a bosszú, hűség és árulás lenyűgöző története, ami egyszerre Los Angelesé, és az egész Egyesült Államoké is, mely lemeztelenítve áll előttünk minden hazugságával, előítéletével és teljes történelmével együtt.


A kérdés, amelyre a Rafflecopter dobozba kell beírni a választ, valamint azt is melyik könyvért indulnátok a játékban:  

Hány darab Fumax-kiadós könyvet olvastunk, azaz mennyi Fumaxos könyvértékelést találtok a blogon?



Jó játékot, sok szerencsét kívánunk mindenkinek! A napi szokásos bejegyzésekkel ugyanúgy jelentkezünk, ne felejtsetek el benézni hozzánk!

Kellemes közeledő hétvégét kívánunk, Bea és Zsófi

6 megjegyzés:

  1. Sziasztok! Köszi a játékot! Nagyon szuperül néz ki a blogotok! Csak így tovább! :)

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok!

    Köszönöm, hogy részt vehettem a játékban!
    És mellesleg nagyon tetszik ez a blogírói felállás: anya és lánya. Szórakoztató látni a két stílust! :)

    Lana

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi is köszönjük, hogy részt vettél a játékban, és köszönjük a dicséretet is. :)

      Törlés
  3. Sziasztok! Mikor derül ki, hogy ki nyert?

    Hanna

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Egy holnap délutáni blogbejegyzésből. :) Igazad van, ezt elfelejtettük megírni. :)

      Törlés