2016. február 14., vasárnap

Ezeket néztük a héten #10

A fiúk bejelentették, hogy nekik most ehhez van hangulatuk, nem számított, hogy a 4. Star Wars részt csak félig néztem meg és szívesen folytattam volna, ha most Csillagpor-hangulat van, akkor az ellen nem lehet mit tenni. 
Engem is nagyon hamar elkapott a film hangulata, varázslatos, bájos történet volt. Láttam már egyszer régebben, de elég jól elfelejtettem, ezért úgy élveztem, mintha először látnám.  Csíptem Tristant és Yvaine-t is, de a kedvencem Shakespeare kapitány volt,  Robert de Niro nagyot alakított. Jókat szórakoztam még a hét királyfin is. Na és a kecskék is fantasztikusak voltak! :) /Bea/

- Mit nézzünk, mit nézzünk?
- Nézzük a 102 kiskutyát.
- Ó...hát jó nézzük. 
Ez volt az előzménypárbeszéde a filmnézésünknek, és győztek a pöttyök!
Aranyos kis családi állatos film ez, az ilyenekből pedig sosem elég. Tele volt cukibbnál cukibb kutyukkal, és le a kalappal a kiképzőik előtt, hatalmas nagy munka lehetett. A végén a tortakészítős rész valami hatalmas, az a kedvencem... persze azt továbbra sem értem, hogy hogy élte túl Szörnyella a sütést, de kit érdekel? :)

Aki szereti a blues zenét, Muddy Waterst, Howlin' Wolf-ot, Little Waltert, na meg persze Chuck Berryt, annak mindenképpen meg kell néznie ezt a filmet, de aki esetleg még nem ismeri ezeket a zenészeket,  az is nézze meg, most majd megismeri őket. :)
Beyonce munkásságát én nem nagyon követtem, de ebben a filmben Etta Jamest, a híres blues énekesnőt játszotta, méghozzá nagyon jól szerintem, és fantasztikusan énekelt.
Mi nagyon szeretjük ezt a filmet és természetesen nem most láttuk először.  és nem is másodszor.

Ha úgy nézzük, ez egy szép romantikus film, amiben Blake Lively is nagyon szép, és gyönyörű ruhákban parádézik, amiben egy helyes pasi és Harrison Ford, na meg a kis cuki spánielje asszisztál neki. De úgyis nézhetjük, hogy nem igazán volt valami nagy története, sőt ezzel a témával már találkoztunk sokkal jobb filmekben is. 
Most,  így pár nappal utána is még törtem rajta a fejem, és ezt a "nézd az apját, fogd a fiát" szálat nagyon nem értem, vagyis persze értem csak furának találom, ez az Adaline ilyen idős létére is elég csalfa nőszemély maradt, na de mindegy... :)
Ami viszont nagyon durva volt, hogy a színész aki Harrison Fordot személyesítette meg fiatalon, nagyon hasonlított rá, sőt még azt a tipikus mosolyát is jól eltanulta, én még ilyen hasonlóságot nem is láttam eddig a filmekben az ilyen helyzetekben. :)

Na ez egy nagyon jó kis rész volt, igazából nem ezt akartuk nézni, hanem egy paródia részt, amit Bence még nem látott, és a címe alapján azt hittem, hogy ez lesz az, nem ez volt, de végül is ez sem volt egy véresen komoly X-akták rész.
Fekete-fehér volt, hátborzongató zenével, egy amerikai kisvárossal, és olyan története és szereplői voltak, amit még Tim Burton is megirigyelhetett volna, egyszóval fantasztikus volt. :)
Jelentem, megnéztük az új évad 3. részét is hát hm....az elején még vicces volt, de végén mégsem voltunk teljesen elégedettek (igen, még Anyáék sem!) .

Zsófi

8 megjegyzés:

  1. A Csillagpor nekem hatalmas kedvenc, akárhányszor megy a tévében, mindig belenézek. :D Örülök, hogy ti is szerettétek. :) Adeline varázslatos élete pedig tényleg szép film volt, bár nekem a mélyebb mondanivaló hiányzott belőle...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Néha ilyen szép filmek is kellenek, és legalább jó volt megcsodálni Blake kisasszonyt hatvans évebeli göncökben és frizurával. :)
      Igen a Csillagpor az nálunk is örök kedvenc marad! :) :)
      Zsófi

      Törlés
  2. Az Adeline varázslatos életét még nem láttam, de ezután biztos megnézem. A Csillagpor pedig... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen a Csillagpor..... :D
      Bár én most felvetettem a fiúknak, hogy Siena Miller és Claire Danes akár szerepet cserélhettek volna, de ők nem nagyon értettek velem egyet... :)
      Zsófi

      Törlés
  3. A Csillagpor nálam hatalmas kedvenc, a könyvhöz képest szerintem mérföldekkel jobb :D
    A csillogó fekete lemezeket én is előző héten láttam, de egyszerűen nem tudtam eldönteni, hogy Beyonce-e a hölgy, akit látok a képernyőn. Most már ezt is tudom :) Egyébként nagyon tetszett, igaz kicsit hosszúnak éreztem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, alig lehetett ráismerni, bár az igazi Etta Jameshez nem igazán hasonlított külsőleg, mint utólag rájöttünk. Mi amellett, hogy nagyon szeretjük a zenés életrajzi filmeket, egy kicsit mindig "szomorúak" vagyunk utánna, hogy akkor most tényleg ilyen sz$r zenésznek és híresnek, sőt legendásnak lenni...
      A Csillagpor alapjául szolgáló könyvet még nem olvastam, de azt viszont már több helyen is, hogy a film sokkal jobb, úgyhogy egyenlőre nem sietek nagyon az elolvasásával :)
      Zsófi

      Törlés
    2. Hát igen, eddig én is csak olyan filmmel találkoztam, ami azt mutatja be, hogy mennyire rossz híresnek lenni.
      A Csillagpornál nekem konkrétan a szerző stílusával van bajom. Szerintem két féle ember van: aki szereti Neil Gaimant és van az aki ki nem állhatja. Egyébként nagyon kis vékony könyv, gyorsan lehet vele haladni, de én nem nagyon ajánlom...

      Törlés
    3. Én még csak egy novellás kötetet olvastam tőle, és az nagyon nem jött be, úgyhogy azután nem próbálkoztam vele többször :/
      Zsófi

      Törlés