2015. szeptember 30., szerda

Első book tag a blogon: Könyves Udvarlás Tag


Vegazus hívott meg minket erre a booktagre, aminek nagyon örültünk, ugyanis ez az első tag meghívásunk és egyben az első booktag is a blogon. :)


Első fázis - Kezdeti vonzalom: Egy könyv, amit a borítója miatt vettél meg

Bea: Jackie Bouchard: Megmentőm Maybe. A borítón kutya, ráadásul egy jack russel, ami nekem is van (ő Mangó), egyértelműen a borító miatt választottam. De valahogy nem fogott meg a könyv, a kutya ellenére sem, pedig az már nálam fél siker. Itt a másik fele elmaradt.:) Engem nem befolyásolnak annyira a borítók, mint Zsófit.

Zsófi: Nagyon befolyásolható vagyok a borítók által (sajnos....). Az Egy különös srác feljegyzéseit is épp a borítója miatt néztem ki magamnak és vetettem meg karácsonyi ajándékként. (Ebben a borítón virító Emma Watsonnak is szerepe volt...:)) A könyvet végül is el lehetett olvasni egyszer, de engem valahogy akkor nem érintett meg különösebben.




Második fázis - Első benyomás: Egy könyv, amit a fülszövege miatt vettél meg

Bea: A könyvek nagy részével így vagyok, két könyvet is írok erre a kérdésre, Paula Daly: Milyen anya az ilyen? és Charity Norman: A lányunk férje. Az ilyen könyvek témája (anya-lány kapcsolat, család) alapból érdekel, ha a fülszöveg felkelti még pluszban az érdeklődésemet, akkor már veszem is.

Zsófi: Adrian Barnes Álmatlanok című könyvének a fülszövege (és igen, a borítója is...) felkeltette az érdeklődésemet, de végül a könyv nem tetszett. De hát akkor kérdem én, mi a fenéről ítélhetném meg, hogy tetszene-e könyv vagy sem, ha nem a fülszövegéről? :)

Harmadik fázis - Flört: Egy könyv, ami jól van megírva

Zsófi: Haha, most megelőzöm Anyát a válaszadásban, és kiválasztom azt a könyvet, amit szerintem ő is választana. :) Még pedig Fredrik Backman A nagymamám azt üzeni, bocs c. könyvét (Természetesen téged sem felejtettelek el Ove). Imádom ezt a könyvet. Hiszem, hogy a világ jobb hely lenne, ha minnél többen elolvasnák Backman könyveit (atyaég, milyen fennkölt voltam...:).




Bea: Mivel Zsófi elhappolta előlem a Fredrik Backman könyveket, helyettük Natasha Solomons: Mr. Rosenblume listája jut eszembe, nagyon tetszett minden ebben a könyvben, egyszerűen imádtam olvasni, ha kétszer ilyen vastag lenne, annak is nagyon örültem volna. És azt hiszem ez a könyv pályázhat a könyv, amit a borítója miatt vettél meg címre is, mert igazából a fülszöveget éppen csak elolvastam, azt sem tudtam miről szól.


Negyedik fázis - Első randi: Egy könyv, ami sorozat része, és annyira tetszett, hogy azonnal akartad a folytatásokat

Bea: Nem túl sok sorozatot olvastam még, de Raana Raas Csodaidők sorozata ilyen volt. Ez a 4+2 részes sorozat annyira elképesztett az egyediségével, hogy nagyon rövid idő alatt ledaráltam az összes részt.

Zsófi: Az a helyzet, hogy mostanában nem nagyon olvasok sorozatokat, ha olvasok is, akkor valahogy leragadok az első részeknél (na, ezen változtatni is fogok!:)
De, hogy egy kicsit nosztalgiázzak ennél a kérdésnél, anno nagyon odáig voltunk a Twilight sorozatért (igen, Anya is!), nem is tudom, hogy döntöttük el, ki olvassa először a legújabb részt. 

Ötödik fázis - Késő esti telefonbeszélgetések: Egy könyv, ami miatt egész éjjel fennmaradtál

Bea: Bármelyik jó könyv miatt fennmaradok, ha tudok. Itt ismét a már fent megemlített Raana Raas sorozatot említeném, több egymás után követő éjszaka is fennmaradtam, helyette persze a délelőttöket átaludtam.




Zsófi: Az egész éjjel nálam akár jelenthet hajnali négy órát is. Két oka lehet annak, hogy idáig fenn maradok egy könyv miatt, vagy nagyon tetszik, vagy már egy kicsit sok belőle és gyorsan be akarom fejezni, hogy másnap már valami mást olvashassak(mindegy, hogy már más nap van)..... Legutoljára Sara Crowe Campari reggelire c. könyve miatt maradtam fenn sokáig, természetesen azért, mert nagyon tetszett.



Hatodik fázis - Mindig te jársz a fejemben: Egy könyv, amire sokat gondolsz/gondoltál

Bea: Egyértelműen Lawrence Anthony Elefántsuttogója, bármikor meglátok egy elefántos cikket,  képet,  állatkerti hírt,  eszembe jut mennyire jó volt ez a könyv.

Zsófi: Susannah Cahalan könyve jutott most eszembe, a Lángoló agy. Elgondolkoztatott és persze elszomorított, hogy mennyi embert kezelhetnek félre úgy, hogy valami mentális betegséget diagnosztizálnak náluk, pedig valójában fizikai magyarázata is lehet a betegségüknek.

Hetedik fázis - Testi kontaktus: Egy könyv, ami olyan érzéseket kelt benned, amik tetszenek

Bea: Marie-Aude Murail könyvei, A lakótárs kerestetik és az Oh, boy. Tele vannak elfogadással, szeretettel, humorral.

Zsófi: Hűha....legyen akkor Jeff Kinney Ropi sorozata. Ezek a könyvek felélesztik a csínytevő gyermeki énemet (igen, a családom most az mondaná, hogy ez az énem sosem szorult felébresztésre...)







Nyolcadik fázis - Találkozás a szülőkkel: Egy könyv, amit ajánlanál a barátaidnak és a családodnak

Bea: A Vadont ajánlanám/ajánlottam is a fiamnak Bencének, Veronica Rossi Végtelen ég alatt könyvét a férjemnek, és Lesley Pearse könyveit anyukámnak. Már ismerem mindenki ízlését, általában nem lövök az ajánlásokkal mellé. Zsófi azonban más tészta, nézzétek csak meg A Marsi értékeléseinket. :)

Zsófi: A Mamámnak (aki egyébként hűséges blogolvasónk is, úgyhogy jó kis játékunk Anyával találgatni, hogy vajon ez vagy az a könyv tetszene-e Mamának) szoktam legtöbbször ajánlani a családban könyveket. Diane Pearson Csárdás című könyvét mindhárman elolvastuk, így három generáción keresztül (mama-anya-lány) és mindegyikőnknek nagyon tetszett.

Kilencedik fázis - Gondolkodás a jövőn: Egy könyv, vagy könyvsorozat, amit a jövőben újra el szeretnél olvasni legalább egyszer

Bea: Polcz Alaine és Szabó Magda könyvei azok, amiket mindenképpen el szeretnék még olvasni. Polcz Alaine finom, légies lényével rajongójává tett, Szabó Magdát pedig már nagyon régóta szeretem.

Zsófi: A Harry Potter sorozatot mindenképpen el szeretném még olvasni, annak idején, amikor olvastam, ahogy leraktam az egyik részt, már vettem is fel a következőt, ezért szívesen felfrissíteném emlékeimet.






Tizedik fázis - Oszd meg a szeretetet: Kinek küldöd tovább a taget?


Köszönjük Vegazusnak ezt a taget, nagyon élveztük a kitöltését, jó volt felidézni ezeket a könyveket, más szempontok alapján is megfogalmazni, hogy melyik miért tetszett nekünk.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lett! Örülök, hogy kitöltöttétek! :) Máskor is szívesen olvasnék tőletek booktag-et. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, nekünk is öröm volt kitölteni. És miután így belekóstoltunk, máskor is elszórakoztatjuk magunkat (is) tag-ekkel.:)

      Törlés
  2. Köszönöm! :o) Hamarosan jövök majd a bejegyzéssel. ;o)

    VálaszTörlés